hej

Söndagar är oftast förknippat med ångest då helgen snart är slut och en ny vecka ska börja. Genom att göra somliga saker på söndagen kan du ge dig själv den bästa veckostarten

Gör en "to do"-lista
Det behöver inte ta lång tid att göra en lista på hur veckan kommer se ut. Vad behöver du göra innan veckans slut? Vad händer i veckan? Vad ska du äta? Genom att göra en lista får du bättre överblick på vad som komma skall och du känner dig inte lika stressad. 
Brukar du städa på söndagar? Försök att städa så tidigt som möjligt på dagen så du har hela kvällen till att ta det lugnt och ladda upp inför den nya veckan som du har framför dig. Bestäm vad du ska ha på dig redan på söndagkväll så du inte står i panik tidigt på måndagsmorgon. En annan vanlig sak är att man inte orkar göra lunchlåda på söndagen så man gör den istället på morgonen. Det är aldrig en bra idé, det är bättre att göra den på söndag så du kan få en lugn och stressfri start på dagen.

Använd din tid klokt
Många har av vana att ta det extra lugnt på söndagar, en vana du har med all rätt. Men det är också lätt att man tar meningen "ta det extra lugnt" lite väl seriöst och inte gör något vettigt under hela dagen. Sätt av några timmar av söndagen för att fixa de saker som behövs inför den nya veckan. 

Var din bästa vän
Det låter kanske klyschigt men använd söndagen till att ta hand om dig själv. Ta en lång dusch, smörj in dig med en bodylotion, ta ansiktsmask, måla naglarna, ät din favoriträtt och kolla på den filmen du velat se länge. Det är ett bra sätt att koppla av efter en stressig vecka och förbereda sig inför en ny. Vi alla behöver egentid och vad är bättre än att ha den tiden på en annars ångestfylld söndag? 

fett kul att jobba   nu när  man jobbar  med fina kollegor.  efter  denna vecka är det dags för  lång semester.  vi dra vi  brudar  på  lördag

Gillar

Kommentarer