Blogged from my phone

Kanske är inte alla medvetna om den viktiga roll som en äldre bror eller en syster spelar. Den som har en kommer förmodligen att komma ihåg alla bråk, de dagliga konflikterna men också alla gånger som hon skyddat dig och försvarat dig genom att spela med när det behövdes. Förhållandet mellan systrar skiljer sig från alla andra familjerelationer, så därför kan en äldre syster vara en av de mest värdefulla sakerna du någonsin kommer att ha i livet.
Vad betyder det egentligen för en tjej att ha en äldre syster? Det är ett oöverträffat band som betyder att du aldrig kommer att vara ensam, du kommer alltid att vara skyddad, försvarad och att få hjälp i de svåraste stunderna. En äldre syster är också en andra mamma som skulle göra allt för sin lillasyster. I familjeförhållanden som du säkert vet är allt inte alltid frid och fröjd, det finns oundvikligen konflikter, särskilt i tonåren mellan de två systrarna. Att växa upp i skuggan av en äldre syster är aldrig lätt, precis som det inte är lätt för henne att hennes föräldrars uppmärksamhet plötsligt adresseras till en annan liten tjej i familjen.
Bråk, konflikter, stunder av stress är bara delar i en övergångsfas som är användbar för att bygga upp ett ömsesidigt förhållande baserat på respekt och förtroende. Mammor är med sin erfarenhet  uppenbarligen redan medvetna om denna fas och vet också att det sanna bandet mellan två systrar blir mer bestående genom åren. Att ha en äldre syster hjälper dig att mogna. Att se henne gå igenom en ny fas i livet som kan vara arbete, leva ensam eller äktenskap får henne att bli en slags "hjältinna" i den yngre systerns ögon.
En storasyster är det föredöme som en liten flicka har framför ögonen under sin uppväxt, för ung för att vara en mamma och definitivt mer som en vän. Detta förhållande är något väldigt dyrbart, unikt och viktigt och måste odlas oberoende av de skillnader som kan finnas mellan två olika individer, man måste istället fokusera på de glada och lyckliga stunderna som man spenderar tillsammans.

tagga in för mina  utbildningar do  jag påbörjar ni i januari😍
fullt på medvetslös ha
jag har   fixat kaninbur och  hage.

Gillar

Kommentarer