Blogged from my phone

Hej
Idag har varit en lång dag för mig Jag har jobbat till klockan 18.
jag hade jab möte idag. . jag mobbade till jobb idag och det var svinkallt så jag tror det blir att jag får ställa moppe nu och åka bil på morgonen och den lilla biten från förskolan till skolan.
så att jag inte tappar min känsla i händerna som jag gjorde i morse när jag skulle till jobbet eller ingen skön känsla.

VÅGA LEV SOM DU VILL

 

1)Hitta din förebild

Bli tonåring igen och skaffa dig en idol. Vilka egenskaper eller karaktärsdrag beundrar du hos denna person? Det du beundrar hos andra är ofta sidor av dig själv som du omedvetet längtar efter att uttrycka mer i ditt liv. Vad kan du göra i dag för att själv vara lite mer av det som du beundrar i din förebild?

 

2)

Skriv ner dina drömmar.

Köp en fin anteckningsbok och skriv ner alla drömmar – stora, små, de mest hemliga – som du skulle vilja leva ut eller förverkliga. Genom att skriva ner dem förverkligas de lättare och snabbare än om man bara pratar om dem

 

3)

Var specifik.

 Om inte du vet vad du vill är det svårt att uppnå det eller veta om du egentligen har uppnått det. Gör klart för dig precis vad det är du vill. Det räcker inte att ha en dröm om att måla. Fråga dig vad och hur du vill måla: akvarell, akryl, olja, abstrakt, stilleben, stort, smått?

 

4)

Ta första steget.

Inget är viktigare än handling. Drömmer du om att resa jorden runt, köp en världskarta. Drömmer du om att skriva en bok, skapa en mapp på din dator som heter ”min bestseller

 

5)

Visualisera!

Se framför dig hur du förverkligar din passion och känn hur det känns i hela kroppen att ägna dig åt den. Iaktta vad och hur du gör det och hur du mår när du gör det. Visualisera flera gånger om dagen

 

6)

Manifestera!

Berätta för minst tre vänner om din passion och säg att nu vill du leva ut den. Då förankrar du den i verkligheten

 

7)

Ge tid och fysiskt utrymme åt din dröm.

 Köp pärmar eller notisböcker till inspirerande tidningsurklipp, ritningar, skisser, tankar, idéer. Kolla hur du använder din tid: 30 minuters mindre tv-tid varje dag ger dig 3,5 timmar mer till din passion varje vecka.

 

8)

Sätt upp en handlingsplan.

 Vad behöver göras för att komma i gång? Vad ska köpas? Vilka nya vanor behöver du? Sätt inte upp för stora uppgifter som känns för tunga, ta ett steg i taget.

 

9)

Be om hjälp

Vad behöver du hjälp med? Vem kan hjälpa? I stället för att försöka lösa allt själv och riskera att bli så trött att du inte orkar längre, be om hjälp. Människor tycker om att hjälpa till. Ingen är bäst på allt eller har tid med allt.

 

 

Ibland brukar jag funderar på om jag våga drömma och leva ut mina drömmar?, som jag drömmer om. jag har kommit på att jag lever i min dröm för när jag var fem år så fick jag frågan vad jag ville bli när jag blir stor.! då sa jag att jag vill jobba med människor sedan när jag skulle börja gymnasiet så var det dags att välja vilket var ett väldigt enkelt bar för mig i hjärtat och hjärnan så hade hade jag bara ett beslut att det är att komma in på omvårdnadsprogrammet. vilket jag gjorde också och jag skulle välja inriktning då .
Jag valde utvecklingsstörning som en inriktning för att kunna hjälpa Dessa människor med olika funktionshinder i deras vardag.
då Jag är uppväxt med en bror med funktionshinder så var detta inte något främmande för mig. så jag började att läsa som undersköterska jobbade på vanligt äldreboende. Vilket blev ganska snabbt att komma in på äldrevården till handikappomsorgen daglig verksamhet.
jag kände att jag var på rätt plats men inte helt jag hade en dröm att få åka till skolans värld där det finns så många barn som behöver hjälp en som sitter och skriker efter hjälp Men men det är samhällets att säga nej det är pengarnas och sätter stopp för att kunna hjälpa dem. Jag har själv varit en av dessa barnen när jag gick i skolan då fick jag min mitt funktionshinder dyslexi då hade jag var lätt att göra någonting åt det eller bara sätta med detta Jag gjorde nånting åt det istället för att sätta mig ner och deppa för det Jag visste att jag kan hjälpa någon annan

Vill du vakna varje morgon och sparka av dig täcket och vara sugen på att starta din dag? I så fall är det dags att börja ta det du drömmer om på allvar. 

Här är 30 skäl till varför det är så viktigt att du följer dina drömmar

1. Din tid är utmätt 
Ja, så hårt är det. De flesta människor får ungefär 30 000 dagar och tid är inte en förnyelsebar resurs. Om du ska få det du vill ha av livet är det dags att göra något åt det idag.

2. Du skulle ha gjort det om du hade pengarna
Jag brukar roa mig med att ställa en fråga till personer jag gillar men som inte verkar ha så kul: "Vad skulle du göra om du hade tjugo miljoner kronor?". De flesta skulle göra något helt annat än de gör idag. Pengar får aldrig vara ett hinder för att inte sträva mot att göra det man verkligen vill göra. Igen: Kom ihåg att livet är kort. Ditt mål måste vara att svara ”exakt det jag gör nu” om någon frågar dig vad du skulle göra om du hade tjugo miljoner kronor.

3. Sätt dina dagliga val i gungstolen
Du har också träffat gamla människor som blivit bittra och sura. Om du frågar dem vad de skulle ha gjort med sina liv om de fick göra om allt så kommer du antigen att få ett bittert svar eller ett ångerfullt. Föreställ dig själv som gammal i gungstolen. Vad kommer du att ångra om du inte gör det nu? 

4. Du blir modigare
Den som gör det man verkligen vill göra blir modigare eftersom man jagar efter det man vill ha. Då finns det ingen rädsla, bara nyfikenhet och lust. Du kommer att titta dina rädslor rakt i ögonen och ta kommandot eftersom du vill det.

5. Världen behöver dig
Personer som lever sina liv till fullo hjälper andra att göra samma sak. I vårt tillknäppta samhälle är det få som sticker ut men de som gör det får andras ögon att öppnas. Var den personen för andra. Du kan bli den som ger hopp för andra att göra samma sak som du gör. Du kan bli exemplet de längtat efter att se.

6. Andras planer innehåller inte dig
Att göra en plan och att ha mål gör dig till ett dynamiskt paket som får egen kraft. Om du inte har en plan så ingår du oftast i någon annans plan och vet du vad de planerar för dig – just det – ingenting.

7. Du växer som människa
Det låter som en klyscha men faktum är att den som sätter sig vid styrspakarna i sitt liv blir självständigare och tar kontrollen på ett sätt som den som bara flyter med aldrig får göra. De som följer sina drömmar låter inget stoppa dem. Förändringen sker kanske gradvis men den kommer och en dag står du där och inser att du inte är ett offer för något.

8. Du kommer att gilla dig själv mer
Den som tar sina drömmar på allvar och gör något åt dem blir stoltare över sig själva. Och det här spiller över på alla delar i livet. Att gå runt och vara hunsad och vantrivas spiller också över på resten av livet, fast på fel sätt. Den som följer sina drömmar får ny energi bara av att faktiskt göra det man vill.

9. Du blir mer generös mot andra
Du vet att det är sant även om man inte vill erkänna det: Om man är nöjd med sig själv har man också en större famn för andra. Man börjar se andras liv och vill hjälpa till, säga snällare saker och sluta bråka med folk. Resultatet blir att andra kommer att gilla dig mer eftersom de känner sig upplyfta och högt värderade när de umgås med dig.

10. Du kommer att skratta och le oftare
Barn skrattar uppåt 300 gånger om dagen – vuxna bara 18 gånger enligt undersökningar (det kan såklart variera men principen är tydlig). Det är ju hemskt. Men den som följer sina drömmar kommer att skratta och le oftare av det enkla skälet att de gör mer av vad de gillar att göra.

11. Du får en ny mening med livet
Om du inte riktigt känner meningen med ditt liv, syftet menar jag, då är det lätt att hitta tillbaka till det genom att gräva djupare och se vad du verkligen vill göra. När du hittar det så hittar du också en helt ny mening.

12. Du får lära dig nya saker
Att ta nya steg är skrämmande. Att ta sig ur komfortzonen är skrämmande men vi är aldrig så nöjda med oss själva som när vi gjort något nytt och klarat det, behärskat det och gillat det. Om fler människor blev bekväma med att oftast känna sig lite dumma så skulle världen vara en mycket trevligare plats eftersom fler människor skulle göra nya saker, ta nya steg.

13. Det kommer att synas på dig
Lyckan syns i ansiktet. Lyckan syns i blänket i ögonen. När du följer dina drömmar så kommer både blänket i ögonen och klippet i stegen.

14. Du kommer att känna dig mindre ensam när du är själv
Människor med behov av ständig bekräftelse är inte riktigt hela. De som jagar efter sina drömmar har kontakt med sina egna hjärtan och behöver inte samma bekräftelse för att vara lyckliga.

15. Drömmar och mål är meningen med livet
Dina drömmar är de som kan ta dig igenom de värsta svårigheterna. Drömmarna är de som får dig att fortsätta framåt. Målen du har kan ingen ta ifrån dig vad de än tar ifrån dig annars.

16. Lägg ditt liv i graven så får du se vad som händer
När du är död och borta – vilka skäl finns det för andra att prata om ditt liv då? Levde du som en fegis som aldrig gjorde något spännande eller finns det historier om dig som kommer att leva för alltid.

17. Du kan bli väldigt framgångsrik
Att vara motiverad är en ren urkraft. Det är nästan omöjligt att misslyckas med något man verkligen vill göra och har förberett sig för att göra. 

18. Du slipper ha långtråkigt
Om du har ett jobb som du hatar så går dagarna långsamt och du tappar energi av att vara uttråkad. Istället för att titta på klockan och längta efter helgen och semestern så gör du exakt det du vill göra.

19. Ingen annan kommer att göra det åt dig
Dina drömmar är dina drömmar och det kommer inte att komma någon fe med trollspö och uppfylla dina önskningar. Alla människor har sina egna drömmar och mål att tänka på och om inte du gör något åt dina så kommer de aldrig att uppfyllas.

20. Du kan motbevisa ”de där människorna”
Det finns alltid människor som vill döda andras drömmar. När du uppfyller dina (som alla säger är omöjliga) så bevisar du att de hade fel. Där fick de! Det låter lite småaktigt men många av oss som nått fram till våra mål har ett kompensationsbehov som piskat oss framåt mot våra mål bland annat för att ingen har trott på oss. Misstroendet har fungerat som ett fantastiskt bränsle.

21. Du slutar oroa dig
Att oroa sig är människor experter på. Den som har en dröm oroar sig mindre och ger mindre energi till hjärnan att ställa till det. Positiva drömmar tar upp utrymme i hjärnan och tvingar bort det negativa som ofta försöker hitta på saker för att plåga oss.

22. Andra människor börjar se på dig på ett nytt sätt
Drömmar och jakten efter målen leder alltid framåt och andra kommer att se att något har hänt med dig som de inte såg där förut. En människa är främst sina handlingar (tycker jag i alla fall) och när människor omkring dig ser att du tar olika steg för att komma dit du vill får de en ny respekt för dig. Och det är inte så konstigt – när du följer dina drömmar genom att handla så förändras du och blir en intressantare människa både för andra, men framför allt och viktigast – för dig själv.

23. Du blir mer oberoende
Den som tar kontrollen i sitt liv, sätter sig vid styrspakarna alltså, blir inte så beroende av andra för att få saker att hända. Skön känsla att bevisa för dig själv och andra att du har ”det”.
Det kanske de inte trodde.

24. Du blir mer medveten om vad du vill
Den som blir mer målmedveten i livet har det lättare att undvika saker som inte är bra på andra områden eftersom man lärt sig att tänka på vad man vill ha ut av livet. Att träna på att fundera över vad man vill och inte vill skapar viljestyrke-muskler (i brist på annat ord). Din målmedvetenhet förs över på andra delar i ditt liv helt enkelt.

25. Du kommer att vara nöjd oftare
Det ligger i människans natur att aldrig vara riktigt nöjd. Det är inget fel i det. Vi är programmerade för att ta oss framåt och skulle aldrig vara där vi är idag om den instinkten inte fanns. Men, de som följer sina drömmar kommer att vara nöjdare mycket oftare och framför allt ha en dröm att vila i när livet kastar skit på dem.

26. Du kommer att låta andra vara lyckliga
Istället för att känna dig avundsjuk på andra som verkar ha det så bra så har du det bra själv och behöver inte ens nudda känslor av missunnsamhet och avundsjuka.

27. Du behöver aldrig fråga dig vad du ska göra
Den som har en dröm att jaga har tillräckligt mycket spännande att göra. Den som inte har en dröm kommer alltid att ha en stor outtalad önskan om något annat – och sedan dör man.

28. Du kan bli rik även ekonomiskt
De som älskar det de gör blir ofta framgångsrika inom det området – och det kan betyda mer pengar också.

29. Ditt liv blir som en bra roman eller en spännande film
Tänk efter själv. Om du skulle skriva en bok om ditt liv – skulle den kunna säljas till någon som inte känner dig för att den är så intressant? Den som tar steget och följer sina drömmar får ett liv som en spännande roman.

30. Du kan börja där du är, använda det du har och göra det bästa du kan
Vi har alla något som vi är bra på. Om du ägnar dina dagar åt att uppfylla andras drömmar och mål så slösar du bort din egen talang, men ännu värre, ditt liv på något som du egentligen inte bryr dig om. Ta ett första steg direkt efter att du har läst den här texten. Många gånger är det bara ett första steg som behövs: Beställ den där utbildningskatalogen, ring den där personen, gör en affärsplan för företaget du vill starta. Det kan vara en liten sak, men gör den eller gör åtminstone en plan för din dröm och hur du ska nå den.

Just det: Kommer du ihåg den där personen som aldrig tog några risker? Nej, det gör ingen annan heller.

Gillar

Nya inlägg

Mest lästa