Bloggat från min mobil

Drygt tolv års positiva erfarenheter från sjukvården!
För över 3 miljoner svenskar är det långt ifrån en självklarhet att vakna pigg och utvilad. Orsakerna är otaliga till varför så många har svårt att komma till ro vid sänggåendet. Allmän oro och stress eller för många måsten i vardagen leder ofta till ofrivilliga uppvaknanden nattetid med försämrad sömn- och livskvalitet som följd. Cirka 1 miljon svenskar medicinerar mot sina sömnbesvär och riskerar att drabbas av trista biverkningar.

Tyngdtäcken inom vården
Inom svensk sjukvård har man framgångsrikt använt tyngdtäcken i drygt 12 års tid, för att hjälpa människor att komma till ro.

Många arbetsterapeuter har länge förordat att tryck mot kroppen vid insomning är både avslappnande, rogivande och sövande. Man somnar snabbare, sover längre och vaknar inte lika ofta.

Patienter med följande diagnoser har då blivit erbjudna att prova ett tyngdtäcke genom t.ex. arbetsterapeut:

Demens
Anorexi/Bulimi
Autism
Aspergers syndrom
Psykos & psykisk ohälsa
Förvärvad hjärnskada
Neurologiska sjukdomar
Barn och vuxna med ADHD
Det är särskilda förskrivningskriterier som krävs, såsom grava sömnsvårigheter kombinerat med stor motorisk oro för att få låna ett täcke under en begränsad tid.

CURA pressar priset
Det har tills nu varit orealistiskt att som enskild konsument investera i ett eget tyngdtäcke eftersom priset varit så högt, från ca 7000 sek och uppåt.

Vi är stolta att kunna erbjuda tyngdtäcken av högsta kvalitet till ett betydligt lägre pris än det du betalar genom sjukvården.

Vi lämnar dessutom 10 års garanti på funktion och sömnad och kan garantera att ingen använt täcket före dig. Tyngdtäcket är en hygienprodukt.

Gillar

Kommentarer