Juleribba er i boks 

Heisann!

I forrige uke hørte jeg på radioen at det kunne komme til å bli vanskelig å skaffe ribbe til alle denne julen. Med en gang tenkte jeg ikke så mye på det, men bak i harddisken lå det å kvernet. Til slutt bestemte jeg at jeg burde være tidlig ute, bare for å være på den sikre siden.

Så på fredag da jeg var innom Meny for å fredagshandle, stakk jeg bort om kjøttdisken for å høre om det var tilfelle at det kunne bli manko på ribbe. Damen bak disken bekreftet at sånn var det. De hadde bestilt opp den mengden de pleide, og fått tilbakemelding på at det de ikke kom til å få så mye.

Jeg så at de hadde et flott stykke med ribbe i disken, og kjøpte halvparten som var på 2,1 kg. Det var et stykke med mye kjøtt, men også med fett som gjør at jeg får en saftig og fin ribbe på julaften 🥰 Mange skal ha mager ribbe, men det vil ikke jeg ha. Tanken på at jeg kunne risikere å ikke ha ribbe på julaften var helt utenkelig for meg.

Hva med deg, skal du være tidlig ute med julematen?

#ribbe #julemat #matmangel #meny #nouw #nouwblogg #nouwblogger #blogg #minblogg #personligblogg #personligblogger


  • Mat
  • 103 visninger

Liker

Kommentarer

vibeke
vibeke,

Ribbe er godt, men hos oss er det pinnekjøtt som er tradisjonsmaten. Godt du fikk tak i da! Hadde vært kjedelig om ikke. Hva er grunnen til at de tror det blir manko da?

nouw.com/vibeke
VeraLynn
VeraLynn,

Årsaken til at det blir mangel på ribbe er for at vi produserer ikke nok her hjemme. Leste i avisen om det også, og mange av oss har kjøpt ribba i Sverige allikevel ble det i fjor jul importert 300 tonn for å møte etterspørselen. På grunn av pandemien så kan de ikke importere kjøtt dette året. Jeg hadde nok ikke gått sulten på julaften allikevel, men litt stusselig vikle det nok ha blitt 😉

nouw.com/veralynn
Margrethe,

Hmmm - jeg pleier ikke å være tidlig ute, men det bør jeg nok kanskje være i år da! Takk for at du satte meg på ideen! Klem <3

utifriluft.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,

Bare hyggelig 🥰 Jeg tror det kan være lurt å være tidlig ute, for man kan fort bli uten hvis man venter for lenge.

nouw.com/veralynn
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det vill till att vara ute i god tid

nouw.com/stenhagenbettan
VeraLynn
VeraLynn,

Ja dette året må vi nok være det her. Vi produserer til vanlig ikke nok, og må importere kjøtt til jul. Det kommer ikke til å skje, og da er det greit å ikke vente for lenge.

nouw.com/veralynn
Hanne Beate
,

Julaften uten ribbe og annet man pleier å spise blir ikke det samme! Smart å være tidlig ute. ☺️ Her er også ribba på plass i fryseren, men ikke alltid jeg har husket å kjøpe den så tidlig.

VeraLynn
VeraLynn,

Jeg er så enig, det ville ikke blitt det samme uten 😢 Jeg har de siste årene brukt Nora surkål, men dette året har jeg lyst til å lage den fra grunnen 😉

nouw.com/veralynn
Hanne Beate
,

Åh, mor lagde nesten alltid surkål fra bunnen av og da luktet det deilig surkål i hele huset, - ordentlig julelukt. <3 Må se om jeg finner oppskrift på nettet. 😊

VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tenkte også å finne en oppskrift på nettet, for i mammas gamle kokebøker finner jeg ikke noe om det.

nouw.com/veralynn
natheless,

Ja, det er vel bare å sikre seg det i tide. Jeg skal se i butikken denne uka, for ribbe vil jeg da ha. Kos deg i denne siste uken i oktober.

natheless.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg tror nok at det er smart å være tidlig ut i år, for det vil ikke være nok ribbe til alle. Kos deg med de siste dagene i oktober du også 🥰

nouw.com/veralynn