Jeg var på jakt i natt

En av de tingene som kan ødelegge sommeren for meg, er hvis det er mye veps. For jeg er livredd for vepsen, og begynner å kaldsvette bare jeg hører dem. Kommer de for nære stivner jeg, eller jeg løper hylende vekk. Nå skal det jo også sies at jeg reagerer på vepsestikk, så det gjør jo at jeg ikke er overbegeistret for disse svarte og gule hissigproppene.

Jeg har vært heldig så langt i sommer, og ikke en eneste veps har klart å komme seg inn i heimen. Inntil sent i går kveld. Da jeg skulle legge meg surret en illsint veps inne på kjøkkenet. Jeg klarte faktisk å samle masse mot og fikk den lurt inn i et glass å trodde jeg klarte å slippe den ut. IKKE, den fløy tydeligvis over hode på meg og inn igjen. Det oppdaget jeg ikke med en gang, men etter at jeg hadde krøpet under dyna hørte jeg den summe ute i stua.

Licensed from: willoc0604 pixabay.com

Jeg kom meg opp og begynte å jakte på den, men den klarte hele tiden å komme unna. Den var smart nok til å holde seg oppunder taket, og dit rakk jo ikke jeg. Etter en stund ble det stille, og jeg var sikker på at den hadde flydd ut på balkongen så jeg smalt igjen døra og la meg igjen. Gleden varte ikke lenge, for den hadde ikke flydd ut allikevel. Jeg var så trøtt og orker ikke å jakte noe mer, men det orket kattene.

De var elleville og vepsen fikk kjørt seg... Det var til slutt Ronja som gikk til angrep og fanget kreket, og da var det ikke lenge før livet ebbet ut. Jeg skled deretter inn i drømmeland med lav puls, og da jeg sto opp i dag lå vepsen død på stuegulvet. Om kattene var stolte over bragden vet jeg ikke, men da jeg gikk for å fjerne kadaveret spradet de rundt med høy haleføring 😊

I dag er alle vinduer lukket på balkongen ettersom regnet øser ned, så da kommer det neppe inn noen veps.

#innsekter #veps #fobie #panikk #jakt #katter #blogg

Liker

Kommentarer

Vera Lynn
Vera Lynn,
solliv: De har sin funksjon ute i naturen, men glad i dem er jeg ikke nei.pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn
Vera Lynn,
Søtmonsen 😊): Ja det er det rare at de skal opp i ansiktet. Kan det være noen stoffer vi utsondrer tro? Om de kommer ned mot gulvet, så kaste kattene seg over vepsen å da varer det ikke lenge før jakten er over.pittbulljedda.blogg.no/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229