Jeg har blitt helt hekta på Mudlarking på YouTube

Heisann!

Jeg er stadig på YouTube og leter etter filmer eller noen spennende og morsomme kanaler å se på. Helt tilfeldig kom jeg over en gjeng med folk som driver med Mudlarking. Hæ, sier du kanskje og ikke har peiling på hva det er. Vel det visste ikke jeg heller, før jeg så den første filmen.

Det går for det meste ut på at folk går langs og i elver omkring på de britiske øyer å leter etter skatter. Å jett om det er mye spennende å finne... Jeg er helt forundret over hvor mye gammelt som ligger i leiren eller i vannkanten. Noen ganger er de i innlandet på gamle fyllinger å roter igjennom flere lag med jord og skrot for å finne spennende skatter.... Jeg elsker jo alt som har med arkeologi og amatører som roter rundt i jorden og finner både det som er helt og kanskje ikke.

Sjekk ut YouTube filmene under her, hvis du vil se mer av hva de ser etter og finner.

Mudlarking with Nicola White

Si-finds Thames Mudlark - Simon Bourne

Northern Mudlarkings - Gail og Alex

Nicola og Simon som er på de to første YouTube filmene, holder til i London området og drar ofte sammen og deltar i hverandres filmer. Gail og Alex bor og opererer oppe i Nordengland, og hvis jeg ikke tar helt feil bor de i Scotland. De er mor og datter som også lager smykker av ting de finner, og noen ganger gjenskaper krukker og gjenstander i leire.

Mange syntes nok at mye av det de finner er bare skrot, og noe er kanskje det. Jeg syntes nå at det er både gøy og spennende å følge dem.

Har du vært innom noen av disse YouTube kanalene?

#mudlarking #northernmudlarking #sifindsthamesmudlark #simonbourne #nicolawhite #youtube #nouw #nouwblogg #nouwblogger #blogg #minblogg #personligblogg #personligblogger


Liker