Jeg fikk et spørsmål om vi var i slekt

En ny melding i Messenger boxen, men hvem pokker er det? Jeg får jo så mye rart på sosiale medier, så jeg er skeptisk hver gang det dukker opp noe fra et navn jeg ikke kjenner.

Meldingen begynte med et spørsmål om jeg var i slekt med Gunder Bergsvangen. Det er jeg, for det var bestefaren min på morssiden. Personen fortalte videre at han holdt på med musikk, og hadde et opptak av besteforeldrene mine gjort i forbindelse med Diamantbryllupsdagen. På opptaket blir de intervjuet, hvor de snakker om livet sitt samtidig som bestefar spiller på fela si. Bestefar var spillemann i tillegg til å være bonde og tømmerhogger. Han spilte til dans i sine yngre dager. Fela ble også hentet fram ved private sammenkomster, og jeg husker hvor fasinert jeg var over at de store krokente hendene klarte å trylle fram så fine toner. Etter at bestefar døde, donerte bestemor fela hans til Odalstunet som er et lokalt museum. Med en gang trodde jeg det var et videoopptak, men det var audio. Han lurte på om han fikk lov til å publisere det.

Jeg hadde ikke noe problemer med at han gjorde det, men ba han om å dobbeltsjekke med en fetter av meg. Jeg har ikke snakket med fetteren min, så jeg vet ikke hva han sa. Mannen sendte meg opptaket på Mail, og jeg hørte litt på det. Det var så rart å høre stemmen deres igjen, for bestefar døde på slutten av 1980 tallet, og bestemor på midten av 1990 tallet.

Jeg skal sette meg ned å høre igjennom hele opptaket senere, som er på 1,5 time ish.

#spørsmål #slekt #besteforeldre #bestefar #bestemor #fele #spillemann #odalstunet #publisere #audioopptak #diamantbryllup #nouw #nouwblogg #nouwblogger #blogg #minblogg #personligblogg #personligblogger


  • Familie
  • 107 visninger

Liker

Kommentarer

Margrethe,

Hmmm - så spennende og vemodig! Klem <3

utifriluft.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,

Ja det var spennende, og veldig vemodig å høre stemmene deres igjen etter så mange år. Skal ta meg tid til å høre ordentlig igjennom det senere 🥰

nouw.com/veralynn