Ikke årets, men gode allikevel

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske, har jeg stått dagen eller dagene før Lucia å bakt lussekatter/boller så melet har føyka rundt meg. Ikke dette året her nei... For når jeg dukket inn i fryseren tidligere i høst, for å sjekke status på hvor mange boller jeg hadde, ja da fant jeg også to poser med lussekatter.

Jeg tenkte at de pleier å være like gode, selv et år etter, så jeg gidder ikke å lage noen i år.


De var kanskje ikke så glatte på toppen, men smaken var det ingenting i veien med. Samtidig som de var like myke og fine som om de skulle være nybakte. Jeg tok ikke opp mer enn det jeg viste jeg kom til å spise opp, så slipper de å ligge å bli tørre på benken.

Oppskriften jeg har brukt fant jeg på en svensk side, og heter Anna's lussebullar. Jeg bruker den når jeg baker boller også, men da uten safran selvsagt. Du kan hente oppskriften i et tidligere innlegg HER. I oppskriften er det henvist til Kesella, og her i Norge blir det Kesam.

Jeg pleier jo å stå opp grytidlig på Lucia-dagen for å se på feiringen på SVT, men i år orket jeg ikke det. I stedet ble det lussebullar og kaffe mens jeg så på favorittprogrammet mitt nå i desember, Jul med Ernst

Koste du deg med lussekatter/boller i går?

  • Bake

Liker

Kommentarer

Vera Lynn
Vera Lynn,
Akkurat i år syntes jeg det var godt å ha noen lussekatter igjen, for det er en liten jobb å lage dem. Pappas familie kommer jo fra Sverige, og vi har en del juletradisjoner her i huset som kommer derfra.pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn
Vera Lynn,
Gjærbakst generelt sett er alltid greit å ha i fryseren. De aller fleste syntes det er godt med det. Pappas slekt kommer fra Sverige, så mye av mine juletradisjoner er hentet derfra, også lussekattene. Jeg har ikke vært innom bloggen på noen dager jeg heller, men uansett hvilken årsak man har for å være borte, så kommer vi alltid tilbake igjen ;o)pittbulljedda.blogg.no/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229