Ikke alle besteforeldre elsker barnabarna sine!

Nå som jula er rett rundt hjørnet, blir det automatisk at jeg tenker litt tilbake på barndommens jul, og hvor koselig den pleide å være når det var bare mamma, pappa og jeg.

Da jeg var veldig lita feiret vi jul et år hjemme, et år hos besteforeldrene og så kom de til oss. Det ene settet med besteforeldre var greie, men bestemor i det andre var ikke akkurat den mest kjærlig personen jeg har møtt. Jeg ville aldri dra dit, dels på grunn av måten hun var på men også for at det var kjedelig der.


Jeg forsto aldri hvorfor hun ikke var kjærlig ovenfor meg, som å sitte på fanget eller ved siden av henne, eller at hun leste for meg, eller at vi aldri gjorde noe morsomt sammen. Venninnene min hadde jo det, og fortale om alt de gjorde sammen.

Hun var aldri slem mot meg, men jeg hadde følelsen av at hun rett og slett ikke brydde seg om meg...


Nå var jeg til gjengjeld så heldig å ha foreldre, som elsket meg over alt på denne jord. De viste ikke hva godt de skulle gjøre for meg, og fikk meg til å føle meg elsket og betydningsfull. Da ble jo kontrasten desto større når jeg kom til bestemor.

Da jeg var i 20-årene fikk jeg en forklaring på oppførselen hennes av min tante. Vi satt å snakket om forskjellige ting, og kom inn på bestemor som heller ikke hadde vært noen kjærlig mor for sine barn. I følge min tante så hadde min bestemor uttalt at hun var jo ikke "MIN BESTEMOR". Jeg var jo adoptert, og ikke mamma og pappas "ekte barn". 

Helt ærlig så syntes jeg jo at den forklaringen var i tynneste laget og idiotisk, jeg var jo et barn så det burde ikke være en grunn til ikke å vise litt omtanke. Nå skal det sies at jeg ikke har hørt bestemor si dette selv, men hvorfor skulle tante lyve? Som barn syntes jeg det var leit at vi ikke hadde et bedre forhold, men som ung voksen ga jeg rett og slett blaffen!!

Så det er nok feil å tro at alle besteforeldre elsker barnebarna sine.

Liker

Kommentarer

Atle Lundhaug
Atle Lundhaug,
Det der har jeg også opplevd hos min mormor som slettes ikke var noe glad i meg. Min mor er litt lik henne for mellom oss har det alltid vært en isfront. Den er slik nå også etter at hun ble enke. Av den grunn bodde jeg mest hos farfar og farmor. Vet ikke hvorfor det ble slik, men har en veldig dominerende søster så det var vel det.atlelundhaug.no
Vera Lynn
Vera Lynn,
En ting er at en mormor ikke er glad i en, men når forholdet til en forelder også er anstrengt er det ikke greit. Jeg hadde heldigvis mine foreldre som en trygg og god havn, som elsket meg over alt på denne jord. Det er så trist å tenke på at vi som barn ikke fikk den kjærligheten vi burde ha fått pittbulljedda.blogg.no/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229