Hviste du det?


At tittelmusikken fra CSI seriene er det The Who som står for...

Jeg har vært fan av dem så lenge jeg kan huske, og oppe i skapet har jeg omtrent alt de har utgitt på LP... Problemet er bare det at jeg får jo aldri spilt dem siden jeg ikke eier en god gammeldags platespiller. Jeg har vurdert flere ganger å gå til anskaffelse av en nyere spiller, som kan kobles til PC'n men har slått det fra meg igjen for det koster endel. Så er det jo det da, hvor ofte kommer jeg til å bruke den?

Gruppa ble startet i 1964, men het ikke The Who på den tiden. De har hatt både The Detours og The Hight Numbers som navn før de tilslutt endte opp med The Who. Originaloppsettningen var Pete Townshend på gitar, Roger Daltrey sang, Keith Moon trommer og John Entwistle bass.

De har ikke bare stått på scenen og holdt storslagne konserter verden over, nei de har også laget et par filmer... Først Tommy som de selv medvirket i sammen med en rekke kjente musikere og skuespillere, som: Elton John, Eric Clapton, Ann Margret, Oliver Reed, Tina Turner, Jack Nicholson, Robert Powel, Paul Nichols. Jeg bare digger den filmen og musikken. Noen år etter kom Quadrophenia hvor Pete Townshend hadde co-skrevet screenplay, mens Franc Roddanm laget filmen. På rollelisten sto bla. Sting, Toya Willcox, Phil Daniels, Jesse Birdsall m.fl.

THE WHO DEN GANG:

THE WHO I DAG:

I dag er det kun Pete Townshend og Roger Daltrey igjen av originalbesetningen.

Trommis Keith Moon døde 7. september 1978 som følge av en overdose... På bilde til venstre en ung Keith, og på bilde til høyre er han sammen med Zak Starky som i dag sitter med trommestikkene å holder orden på rytmene i bandet. Han er igjen sønn av Ringo Starr.

Etter at Keith døde var det Kenny Jones som overtok trommestikkene, og holdt dem fast fram til 1988. Som ung var han trommis for The small Faces sammen med bl.a. Rod Stewart og Ron Woods.

Den 27. juni 2002 døde John Entwistle på et hotellrom på Hard Rock Hotel and Casino i Las Vegas av et hjerteinnfarkt.

Bandet holder fortsatt koken og skal ut på en ny turne i år, men jeg mener å ha lest et sted at de nå har bestemt seg at dette blir siste gangen. Akkurat det er jeg ikke 100% sikker på!!

Jeg var så heldig å se The Who i Oslo Spectrum for en del år siden, på en turne hvor de bare spilte musikken fra Quadrophenia. Det var stort, og jeg koste meg storveis igjennom hele konserten. Hadde ikke sagt nei hvis muligheten til en ny konsert hadde åpnet seg, sukk!!

Det var litt om et av mine store idoler :o))

#thewho #petetownshend #rogerdaltrey #keithmoon #johnentwistle #kennyjones #zakstarky #tommy #quadrophenia #csi #thedetours #thehighnumber #thesmallfaces #ronwood #rodstewart

  • Musikk
  • 0 visninger

Liker

Kommentarer