Hun ble bare 6 måneder


Jeg var i mange år en ivrig slektsforsker, og brukte mye tid på å lete fram slekten og børste støv av dem. I enkelte grener kom jeg også ganske langt tilbake, men til slutt stoppet det opp å jeg fant ikke noe mer. Det var ikke bare utgamle damer og menn jeg lette etter, nei også to av pappas søsken som døde som barn.

En i familien fant pappas storebror Oskar som ble født 17. mai 1919 og døde bare 8 år gammel. Pappas søster som var yngre har ingen av oss klart å finne. Jeg har alltid fått høre at hun het Inger Lise eller Anne Lise, men hun var og forble et lite mysterium. Vel inntil i går kveld var det sånn.

Da fant jeg henne ved en tilfeldighet når jeg lette etter noe annet. Hun het jo selvsagt ikke Inger Lise eller Anne Lise, men Alice og hun ble født 20. august 1934 og døde 18. februar 1935 knappe 6 måneder gammel. Pappa var 10 år den gangen og husket henne så vidt. Han fortalte at hun var «lita» når hun døde, men han husket ikke så mye mer enn det. Jeg er så glad for at jeg endelig har funnet henne, for nå er søskenflokken samlet. Det eneste jeg vil finne ut av nå, er hvor hun er gravlagt. Graven er sikkert slettet, men jeg er nysgjerrig på om hun kan ligge i samme grav som broren Oskar.

Har du drevet med slektsforskning?

#slektsforskning #familie #lete #søsken #funnet #nouw #nouwblogger

  • Familie
  • 143 visninger

Liker

Kommentarer