Høst i Casa Fres og Knurr

Heisann og god søndag!
I dag våknet jeg i det kirkeklokkene begynte å slå for fult ved 10 tiden, og det var i grunnen greit for jeg var våken og opplagt. Det som kanskje ikke var like festlig, var at det var svinekaldt inne. Jeg spratt ut av senga og satte på varmeovnene både i soverommet og i stua, og innen jeg var ferdig med morgenstellet var det blitt ganske behagelig temperatur inne. Jeg slapp kattene ut, og lukket igjen balkongdøra bak dem, til begges store irritasjon. De ble ikke lenge ute, for de syntes det var litt kaldt de også.

Det har vært vært minusgrader her i Oslo i natt, og det er vel den første på denne siden av sommeren... Da jeg kom hjem i natt var det -2C, og selv med masse klær på meg frøys jeg og var iskald på hendene.Jeg var hos Bestisen i går og da spurte om hun ville bli med på Hageland borte ved Triaden på Lørenskog i dag, og det ville hun. Jeg liker meg så godt der, for de har så stort utvalg i planter. Det var ingen grunn til å forhaste seg i dag, så jeg dro hjemmefra litt over kl 13. Når vi kom til Hageland var det litt utplukket, for de fleste hadde nok passet på å handle i september. Noe jeg hadde tenkt selv også, men tiden løp litt i fra meg. Det var nok av lyng i alle regnbuens farger, men jeg ville ikke ha noen i skrikende oransje, grønn og rosa. I tillegg til litt annet, og jeg gikk for akkurat det. Jeg kjøpte to Erika i klassisk farge, og fire andre planter med bær på som jeg ikke husker hva heter.

Jeg kjøpte jo nye balkongkasser nå på våren, men jeg er ikke helt fornøyd med de. Jeg skulle hatt noen som var 70 cm lange, men fikk bare tak i 60 cm. De blir litt stutte, så jeg får ikke så mange planter som jeg ønsker opp i dem. Det er nok en stor mulighet for at jeg prøver å finne noen lengre når vi nærmer oss våren. Jeg er allikevel fornøyd med både planter og kassene nå 🥰I sommer har jeg jo hatt 4 Myrt, hvorav to i balkongkassene og to i hver sin plastpose. Planen var at jeg skulle prøve å overvintre alle fire, men de som sto i kassene var mer eller mindre inntørket. De to i plastpose derimot har klart seg veldig godt, og de plantet jeg i en stor potte jeg også kjøpte i dag. Tømte endel lekakuler i bunnen og så fylte opp med blomsterjord. Etterpå vannet jeg den godt, og sprayet bladene for det hadde jeg lest på en side som vår bloggløse venninne Hanne Beate tipset meg om 🥰 Potten skal få stå ute på balkongen til det blir kjøligere, og så kommer den inn hvor den skal stå til våren igjen. Så er det bare å krysse fingrene for de klarer seg 😉

Jeg hadde også tenkt å kjøpe inn til gravlunden, men jeg viste at jeg ikke orket å gjøre begge deler så jeg lot være. Stikker heller innom Plantasjen etter at jeg har vært å trent i morgen, og så drar jeg ned å planter dem da. Det er lenge siden jeg har vært nede på gravlunden, så jeg har ingen anelse hvordan det ser ut der nå. Betalte for sommerstell, så i utgangspunktet burde det ikke være så ille.

#natur #høst #høstplanter #plantet #lyng #erika #hageland #myrt #plantasjen #gravlund #nouw #nouwblogg #nouwblogger #blogg #personligblogg #personligblogger


Liker

Kommentarer

Helge.
,
Det snødde litt på Kongsberg tiligere i uka fikk jeg vite av en venn som bor i den byen. Sjøl så har jeg funnet frem vanter og luer. Så nå kan det bli kaldt men ikke snø. Var oppe ca 1 time i ntt og fikk med meg innspurten av maraton fra Doha. Sovnet igjen. Da jeg våknet så jeg i opptak 20 km kappgang fra Doha sammen med frokosten. Moro med svensk medalje i kappgang. Nå er det kveld og vaska sovrom i dag og luftet godt ut. Så til natta sover jeg godt håper jeg. Ha en fin kveld.
VeraLynn
VeraLynn,
Ja det kom litt snø i høyere strøk de siste dagene, men heldigvis er det ikke meldt noe mer til uken. Hørte på radioen tidligere i dag, at det skulle bli litt mildere igjen. Det passer meg bra, for det er alt for tidlig med kulde og vinter enda. Jeg har sett veldig lite av friidretten, men på fredagen fikk jeg med meg Jacob og Filip Ingebrigtsen sine løp. Det ble litt drama for Filip der en stund, men så ordnet det seg til slutt.
nouw.com/veralynn
Hanne Beate
,
Så fint du har fått det i balkongkassene, og de med bær på var dekorative! ☺️ Virkelig fine myrt også! 😍 Håper og tror du får de til å overleve vinteren.👍 I natt var det enda kaldere, men de lover oss varmere vær så vi får satse på at det stemmer ! ☺️
VeraLynn
VeraLynn,
Tusen takk 🥰 Jeg har som regel pleid å bare ha høstlyng i kassene, men denne gange ville jeg ha noe annet også som frisket opp. Ja disse to Myrtene er veldig fine, og de hadde masse fine røtter så sjansen for at de skal klare seg er stor 😊 Jeg hørte at det skulle bli varmere igjen, og det passer meg veldig godt.
nouw.com/veralynn