Hekler på oppdrag

Høsten er jo tiden for sofakroken, te/kaffe, strikketøy eller hekling, og det er sistnevnte som ligger mitt hjerte varmest. For tiden holder jeg nemlig på med å hekle en stor rund juleduk for bestisen. Hun betaler for materialene og jeg gjør jobben. Jeg laget en tilsvarende duk som gave i fjor i rosa, og den var tydeligvis veldig populær. For den ha ligget på helt siden hun fikk den, kun tatt av for å vaskes når det er behov for det.

Jeg har kommet godt i gang med duken, og er vel ferdig med over halve mønsteret. Det er nå hver omgang tar lang tid, ettersom duken begynner å få litt størrelse. Det skrevne mønsteret har jeg rotet bort for flere år siden, så jeg sitter med en annen duk jeg laget til meg selv å hekler etter den. Akkurat det er ikke like enkelt, for det er så smått å pirkete at det er vanskelig å telle seg fram. Av den grunn har jeg måtte justere litt her og litt der for å få mønsteret til å gå opp. Det er ikke så lett å oppdage, hvis du ikke sitter å studerer rad for rad......!!

Licensed from: Saekita pixabay.com

Jeg legger ikke ut noe bilde av hvor langt jeg har kommet med duken nå.... Det kommer når den er ferdig, om ikke så veldig lenge ser det ut til.


#håndarbeide #hekle #duk #juleduk #jul #oppdrag #blogg

Liker

Kommentarer

Toini
Toini,
Så bra du klarer det..med nakken og skuldrene...Du har vel funnet en teknikk da...? Kos deg, og gleder meg til å se den ferdig...dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/
Vera Lynn
Vera Lynn,
Toini: Jeg ta noen omganger hver dag med små pauser innimellom, da går det veldig fint. Måtehold er tingen ;o))pittbulljedda.blogg.no/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229