Hekler på oppdrag

Høsten er jo tiden for sofakroken, te/kaffe, strikketøy eller hekling, og det er sistnevnte som ligger mitt hjerte varmest. For tiden holder jeg nemlig på med å hekle en stor rund juleduk for bestisen. Hun betaler for materialene og jeg gjør jobben. Jeg laget en tilsvarende duk som gave i fjor i rosa, og den var tydeligvis veldig populær. For den ha ligget på helt siden hun fikk den, kun tatt av for å vaskes når det er behov for det.

Jeg har kommet godt i gang med duken, og er vel ferdig med over halve mønsteret. Det er nå hver omgang tar lang tid, ettersom duken begynner å få litt størrelse. Det skrevne mønsteret har jeg rotet bort for flere år siden, så jeg sitter med en annen duk jeg laget til meg selv å hekler etter den. Akkurat det er ikke like enkelt, for det er så smått å pirkete at det er vanskelig å telle seg fram. Av den grunn har jeg måtte justere litt her og litt der for å få mønsteret til å gå opp. Det er ikke så lett å oppdage, hvis du ikke sitter å studerer rad for rad......!!

Licensed from: Saekita pixabay.com

Jeg legger ikke ut noe bilde av hvor langt jeg har kommet med duken nå.... Det kommer når den er ferdig, om ikke så veldig lenge ser det ut til.


#håndarbeide #hekle #duk #juleduk #jul #oppdrag #blogg

Liker

Kommentarer

Victoria Larsen,
Den ser kjempe fin ut! Så gøy. Elsker å hekle 😊
viccctoria.blogg.no/
Vera Lynn,
Victoria Larsen: Duken på bilde var nok ikke min, bare et bilde jeg hadde lånt. Du skal få se det ferdige produktet om noen dager ;o)) Ha en flott fredag ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Marit,
Mange år siden jeg har hekla noe, annet enn ei rad eller to som avslutning på noe som er strikket! Gleder meg til å se den ferdig, skal den være stor?
www.midtlivskrise.blogg.no
solliv,
Den duken husker jeg, for jeg har makan.....
solliv.blogg.no
Vera Lynn,
Marit: Hvis jeg har holdt samme fasthet i heklingen som sist, ja da regner jeg med at den blir ca 120 cm i diameter. Den skal ligge på et bord som er 90 x 90 cm.
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
solliv: Ja jeg hadde vel noen innlegg om den rosa, da jeg holdt på med den i fjor. Husker jeg var veldig stolt da jeg fikk den til, ettersom jeg nesten alltid hekler frem og tilbake, aldri rundt ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Mona Iren
,
Spent på å se resultatet:)
Vera Lynn,
Mona Iren: Lover å legge ut bilde av duken når den er ferdig ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Toini,
Så bra du klarer det..med nakken og skuldrene...Du har vel funnet en teknikk da...? Kos deg, og gleder meg til å se den ferdig...
dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/
Vera Lynn,
Toini: Jeg ta noen omganger hver dag med små pauser innimellom, da går det veldig fint. Måtehold er tingen ;o))
pittbulljedda.blogg.no/