En tur rundt i nabolaget

Bydelene rundt om i Oslo består ikke bare av betong og høyblokker, i alle fall ikke her på Oppsal hvor jeg bor. Her er mye av naturen bevart inne i mellom bebyggelsen, og så er det jo nære til marka og Østensjøvannet. Fra meg tar det 10 - 15 minutter å gå til inngangen av Østmarka med mange tur muligheter.

Da jeg gikk meg en tur i går med kamera rundt halsen, gikk jeg bare rundt i gatene i nærheten av der jeg bor. Jeg skulle egentlig ta noen høstbilder, men det ble noen gatebilder også ;o))


Da jeg var barn, for noen år siden nå, het denne kiosken Fuglemyra og han som sto der het Haugen. Det ble jo selvsagt Haugen i bua ;o)) Han var en veldig koselig kar, og det var alltid gøy å stikke innom han. Den gangen kunne man ikke gå inn, men det var ei luke i front hvor de voksne måtte bøye seg når de skulle handle. Det er nå i alle fall sånn jeg husker det. Nå serveres det altså Sushi her, som ikke er noen favoritt hos meg.


Til høyre for trærne er det et ganske stort kryss, et med fire inn og utfarter, og her pleide det alltid å være en masse liv og røre kl 12 på Nyttårsaften. Man samlet seg her å sendte opp raketter. Om de fortsatt samler seg her, er jeg litt usikker på for jeg går ikke lenger gatelangs på Nyttårsaften.


Denne gaten her heter Solbergliveien, og går man nedover her kommer man forbi borettslaget mitt. Går man hele veien nedover, havner man til slutt borte ved Tveita.


En av servicebussene våre, som er veldig praktisk å ta hvis man ikke har bil eller ikke har lyst til å bruke en. De har sitt utgangspunkt nede ved Bryn senter, hvor av den ene går oppover dit jeg bor (kort rute). Den andre kjører en annen rute som er lenger, og som til slutt kommer forbi her jeg bor. Har man lyst på en ordentlig rundtur kan man velge den.


Min lokale Rema-butikk som ligger i Vetlandsveien, som jeg stikker innom når jeg tar bussen hjem. Det er også her min forrige fysioterapeut holder til i kjelleren.


Det borettslaget jeg bor i blir er av Solbergliveien, og består av to forskjellige blokktyper. På den ene siden er blokkene firkantet med halve etasjer, mens på andre siden hvor jeg bor er det langblokker. Bilde er tatt på den siden hvor de firkantede blokkene er, og man kan se langblokkene i bakgrunnen.


Når man står i dette krysset kan man se ned til Oslo sentrum, og på en klarværsdag også Holmenkollbakken. På dette bilde har jeg valgt en litt annen vinkel ;o))


Når man kommer ned bakken her, er du altså kommet hjem til meg sånn cirka ;o)) Blokkene våre er omgitt av mye natur, og det er et fantastisk sted å bo. Jeg kunne ikke tenke meg å flytte herfra noen gang, for det er ikke langt til sentrum, naturen eller til diverse shoppingsentre.

Jeg kunne ha krydret innlegget med mange flere bilder, men jeg tenker at dette her var sånn passe. Kanskje det kommer et innlegg senere med noen flere bilder fra nærområdet mitt ;o))


#tur #gå #fotografere #natur #bydel #oppsal #oslo #påtur #blogg

Liker

Kommentarer

Vera Lynn,
Helge: Tusen takk ;o) Ja det er fint her opp hvor jeg bor, men det koster. Selv i de gamle blokkene jeg bor i, er det dyrt å kjøpe seg inn. Det er sikkert veldig fint der du bor også tenker jeg ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
frodith: Jeg har vært ved Nøklevann flere ganger, både gått dit og syklet dit. Det var tidligere der vi fikk drikkevannet fra, men ikke nå lenger. Veldig fint der under alle årstidene. Kos deg masse ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
Anne: Tusen takk ;o)) Jeg stortrives her, og med bare hyggelige naboer er det så fint å bo her ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
Victoria Larsen: Veldig hyggelig å vise fram hvordan det er her ;o)) Tusen takk, og ha en fortsatt fin onsdagskveld ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
fruensvilje.blogg .no: Bare hyggelig ;o)) Mange av de som vokste opp her, og som flyttet vekk kommer nå tilbake igjen med sin familie. Det er et flott sted å bo og gode skoler til barna ;o)) Så jeg blir nok her jeg.
pittbulljedda.blogg.no/
Vera Lynn,
solliv: Oppsal er et fantastisk sted, som jeg har bodd mesteparten av livet. Kranveien ligger på oversiden av borettslaget mitt. Veien går ut fra Filerveien, som går fra Rema som du så i innlegget. Jeg kjente også noen som bodde i Kranveien, nede ved Vetlandsveien. De bor ikke der lenger.
pittbulljedda.blogg.no/
Hanne Beate
,
Så trivelig det ser ut til å være der, med kort vei både til naturen og shoppingsentre. Skjønner godt at du trives der. 😲)
Vera Lynn,
Hanne Beate: En periode hadde Oppsal veldig dårlig rykte, og det var ikke så kult å bo her. Nå flytter de som dro herfra da de var unge voksne, tilbake igjen med sin egen familie. Det har blitt veldig populært å bo her igjen ;o))
pittbulljedda.blogg.no/
Toini,
Koselig å se nærområdet ditt..Flotte bilder!
dvergpinschereimitthjerte.blogg.no/
Vera Lynn,
Toini: Tusen takk ;o)) Mange tenker at bydelene rundt Oslo er bare høyblokker og betong. Det er derfor gøy å vise at det ikke stemmer ;o))
pittbulljedda.blogg.no/