Dag 15 av sommerferien 2019 - nabo Tone og jeg var gartnere


..........Etter at jeg kom hjem fra Botanisk Hage på mandagen, traff jeg nabo Tone som holdt på å rydde i det ene bedet på forsiden av blokken. Jeg stoppet opp og pratet litt med henne, om hvor overgrodd og stygt det var akkurat på den siden av inngangspartiet. På andre siden har jeg jo selv holdt det ganske så ryddig.

Jeg fant ut at Tone hadde den samme oppfatningen av hvordan det burde se ut utenfor blokken våres. Planen om å slenge seg ned i godstolen var pluteselig glemt, og det var også det at jeg var sliten i kroppen å hadde vondt. Jeg fortet meg inn å fikk på meg noe mer behagelig tøy å jobbe i, og kom meg ut igjen.

Sammen klippet vi ned 4 busker som ikke lenger var noe fine, og de hadde ikke blitt noe fine noen gang igjen heller. Etter det tok vi og spadde opp alle røttene, noe som ikke var en lett oppgave. Ryggen, nakke, skuldrene og knærne protesterte, men når man først hadde kommet i gang kunne jeg jo ikke gi meg..... Eller jeg burde kanskje ha gjort det!!! Nok om det, røttene kom nå opp av jorden til slutt, men ikke uten å ha gitt oss en hard kamp. Vi ga oss ikke der, nei da, fram med hekkesaksene og så ble de resterende buskene frisert etter alle kunstens regler.

Da vi var ferdig var vi enig om at vi hadde gjort en kjempebra jobb, og var veldig fornøyde med oss selv. Det skal selvsagt plantes noe nytt der vi nå har fjernet de overgrodde og stygge buskene, men de som settes ned skal velges med omhu. Ikke noe som har en naturlig høyde på 2 meter, nei noe mindre som er lett å stelle med litt farger. Alt nytt må jo godkjennes av styret for det koster penger, men hvis vi gjør jobben selv så sparer vi en god del penger. Oppdatering på hva som skjer videre kommer 😊

Da vi var ferdig, ja da var kroppen min også ferdig. Jeg var så sliten og hadde så vondt, at jeg klarte nesten ikke å komme meg opp de to trappene fra kjelleren og inn etter at jeg hadde satt bort redskapen. Det var ikke mye krefter igjen i kroppen, men jeg klarte å smøre på et par skiver brød og slenge på lunchkakene jeg kjøpte å kreke meg inn i godstolen. Der ble jeg altså sittende ute av stand til å røre meg i et par timer.

Til tross for smertene og den totale utmattelsen var jeg fornøyd, for jeg klarte å fullføre jobben sammen med nabo Tone.

#gartner #gartnerarbeid #hagearbeid #hage #natur #jobbe #beskjære #planter #nouw #nouwblogger #blogg #personligblogg #personligblogger

  • Natur
  • 144 visninger

Liker

Kommentarer

Helge.
,
Sammen er i sterke uansett hva man gjør. Det ble en kort smak av sommer igjen i dag så jeg vil gå en tur i kortbukse etterpå. Mulig det blir årets siste tur med kortbukse. Er trøtt og vil sove godt til natta. Det er finted planter rundt blokka. Her har vi blomster i bedd. blir vel sådd nye til våren tenker jeg. Ha en fin kveld.
VeraLynn
VeraLynn,
For å gjøre en sånn jobb må man nesten være to stykker, det blir for mye for en alene. Det er viktig at det ser fint ut i bedene, for det er det første man ser når man kommer kjørende ned i gården. Det har virkelig været deilig vær i dag, og det er bare å nyte, for det er ikke lenge før høsten setter inn for fult. Ha en fortsatt fin kveld.
nouw.com/veralynn
Hanne Beate
,
Da har dere gjort en bra jobb! Godt å få ryddet opp litt, og sånne røtter kan være vanskelige! Blir fint når dere får i noe nytt med mer farger.
VeraLynn
VeraLynn,
Ja dette var en jobb vi kunne være stolt av 🥰 Det trengte en ordentlig opprydding, og jeg burde ha tatt et bilde av hvordan det så ut før vi begynte. Nye planter må ganske snart i jorden, sånn at de kan slå ordentlig rot innen kulden kommer 😉
nouw.com/veralynn
Nadixie
Nadixie,
Så greit å få gjort dette da, og godt å gjøre det sammen 😊 Regner med dere to gjorde en super jobb 😊 Ønsker deg en kjempefin onsdagsettermiddag <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
VeraLynn
VeraLynn,
Vi jobbet godt sammen, og fikk virkelig gjort ganske mye på de timene vi holdt på. Skal bli bra når vi blir helt ferdig 😊 Ha en fin onsdagskveld.
nouw.com/veralynn
Jan,
Sånt arbeid merkes på skrotten, men du verden så godt det gjør ellers 😃 Gratulerer og god bedring 😊 Fint ble det 😃
dedicat.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,
Tusen takk 🥰 Selv om det ikke er noen planter i store deler av bedet ble det flott. Alt er bedre enn et villniss 😉 Jeg kjenner det fortsatt på kroppen, og vil nok gjøre det en dag til innen det roer seg 🤔
nouw.com/veralynn
solveig,
Her fikk dere tatt et skikkelig tak, så deilig da. Og fint blir det når det kommer opp noe nytt. Bra jobba.
solliv.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,
Ja dette var en skikkelig økt for oss begge to 😊 Jeg har stor tro på at det blir bra til slutt.
nouw.com/veralynn
Margrethe,
Så flinke dere var! Godt at noen tar tak! Klem 😊
utifriluft.blogg.no
VeraLynn
VeraLynn,
Tusen takk 🥰 Ja vi var ordentlig fornøyd med jobben vi hadde gjort 😉
nouw.com/veralynn