Dag 15 av sommerferien 2019 - nabo Tone og jeg var gartnere


..........Etter at jeg kom hjem fra Botanisk Hage på mandagen, traff jeg nabo Tone som holdt på å rydde i det ene bedet på forsiden av blokken. Jeg stoppet opp og pratet litt med henne, om hvor overgrodd og stygt det var akkurat på den siden av inngangspartiet. På andre siden har jeg jo selv holdt det ganske så ryddig.

Jeg fant ut at Tone hadde den samme oppfatningen av hvordan det burde se ut utenfor blokken våres. Planen om å slenge seg ned i godstolen var pluteselig glemt, og det var også det at jeg var sliten i kroppen å hadde vondt. Jeg fortet meg inn å fikk på meg noe mer behagelig tøy å jobbe i, og kom meg ut igjen.

Sammen klippet vi ned 4 busker som ikke lenger var noe fine, og de hadde ikke blitt noe fine noen gang igjen heller. Etter det tok vi og spadde opp alle røttene, noe som ikke var en lett oppgave. Ryggen, nakke, skuldrene og knærne protesterte, men når man først hadde kommet i gang kunne jeg jo ikke gi meg..... Eller jeg burde kanskje ha gjort det!!! Nok om det, røttene kom nå opp av jorden til slutt, men ikke uten å ha gitt oss en hard kamp. Vi ga oss ikke der, nei da, fram med hekkesaksene og så ble de resterende buskene frisert etter alle kunstens regler.

Da vi var ferdig var vi enig om at vi hadde gjort en kjempebra jobb, og var veldig fornøyde med oss selv. Det skal selvsagt plantes noe nytt der vi nå har fjernet de overgrodde og stygge buskene, men de som settes ned skal velges med omhu. Ikke noe som har en naturlig høyde på 2 meter, nei noe mindre som er lett å stelle med litt farger. Alt nytt må jo godkjennes av styret for det koster penger, men hvis vi gjør jobben selv så sparer vi en god del penger. Oppdatering på hva som skjer videre kommer 😊

Da vi var ferdig, ja da var kroppen min også ferdig. Jeg var så sliten og hadde så vondt, at jeg klarte nesten ikke å komme meg opp de to trappene fra kjelleren og inn etter at jeg hadde satt bort redskapen. Det var ikke mye krefter igjen i kroppen, men jeg klarte å smøre på et par skiver brød og slenge på lunchkakene jeg kjøpte å kreke meg inn i godstolen. Der ble jeg altså sittende ute av stand til å røre meg i et par timer.

Til tross for smertene og den totale utmattelsen var jeg fornøyd, for jeg klarte å fullføre jobben sammen med nabo Tone.

#gartner #gartnerarbeid #hagearbeid #hage #natur #jobbe #beskjære #planter #nouw #nouwblogger #blogg #personligblogg #personligblogger

  • Natur
  • 144 visninger

Liker

Kommentarer