Header

arkivet---

Det var några dagar sedan nu vi hoppade in i skolbussen och åkte iväg till Svenska Ambassadören här i Kenya. Det var dags för Lucia firande och som där hemma bjöds det både på glögg, lussebullar och pepparkakor. Alla var inte med i själva tåget så istället stod vi vid sidan av och tittade på. Allt var väldigt fint och såg väll ut som ett vanligt luciatåg bortsätt från att palmerna svajade ovanför våra hjässor. Mot slutet av besöket sjönk energi nivån och längtan till sängen där hemma var stor. I bussen på väg hem var det som vanligt allsång och vi sjöng till sommarplågor och Las Palmas!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjo allihopa,
okej så nu är det en vecka kvar och jag mår verkligen tipp topp. Solen skiner och värmen är perfekt! Känns nästan lite vemodigt att åka hem så här när allt är bra. Stämningen bland alla på internatet är så bekväm och alla har verkligen "kommit ner i varv" eller rättare sagt insätt att detta är hemma. Exempelvis är den korta promenaden till Junction inte längre en okänd lerstig utan lika självklar som de få meterna till Konsum i hemma i Svedala. Allt känns så naturligt och sjävklart, allt känns så bra.

Vad har hänt sedan sist dåda? Jo igår hade vi ledigt, vilket innebar plugg, lapa sol på de nya solstolarna och ett litet äventyr till Wests Gate. I helgen var det som ni vet basketmatch och även om vårt spel inte var helt felfritt åkte vi hem som segare (vi vann). Resten av helgen får fyllas i av lite bilder för inget speciellt hände. Vi hade mjölkrig/bakade pepparkakor och såg på film. Nästan hela internatet var iväg på safari så det var väääldigt tomt.

Imorgon är det lucia firande hos Sveriges ambassadör och på lördag friluftsdag med bestigning av Ngong Hills. Kan inte säga att jag är super taggad på att spendera lördagen bestigandes kullar men lite omväxling från skridskoåkning i Kungsan är ju alltid något...

Kram från ett soligt Nairobi


<3

<3

<3

<3

<3

<3<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

m

y

s

i

g

a

s

t

e

Likes

Comments

tjo, Tiden till att skriva finns inte riktig just nu och framförallt inte när det bara är ynka två veckor kvar av höstterminen. Från att det varit lite upp och ner med allt känns livet bättre än någonsin och jag vill aldrig åka hem. Lite underligt det där hur allting kan vända men tror verkligen det finns en vecka där precis efter tre månader som paniken kryper fram men nu är den över så strunt i den...

Annars vad har hänt sedan sist?

- Vi hade en riktigt kul helg på internatet och på fredagen bar det av med skolbussen till CasaB

- Mycket plugg som ni säkert redan förstått...

- En ny mataffär har öppnat upp bara några minuter från hemma vilket är mycket praktiskt och allt är relativt billigt.

- På fredag har vi basketmatch mot Franska skolan och i helgen får jag se vad som händer.

En glad Emelie som ska sprida en odör av äggmacka...


morgon mys på vår härliga toalett och lite julstämning i rondellen

Likes

Comments


I fredags firades Clara på Sushishoopå lördagen var vi bara ett litet gäng kvar på internatet då alla killar var på fotbollsgrej och resterande som inte var hemma gömde sig på rummen..


Vi fick super god mat och kvällen kändes väldigt mycket som somrarna där hemma.


och sedan tog helgen slut och det blev som varje söndag dags för städning.


Likes

Comments

Hello världen!

I 101 dagar har jag nu levt i Nairobi och dagen till ära är halva gymnasiet på den svenska ambassaden. Naturarna skriver fysikprov och jag som läser kursen Modell UN har sovmorgon. Däremot som alla andra mornar när jag får sova förbi 08:00 beslutar sig någon att klippa det nästintill icke existerande gräs som växer utanför mitt fönster:) jag säger bara älskart!!!

Gjort ett personlighetstest på hemsidan 16 personalities och blev nästan rädd när allt stämde och då menar jag verkligen ALLT, till och med små saker som jag trodde bara jag visste om. Även de personligheter som är ”mindre” bra stämde. Så om ni vill läsa lite om vem ni är gör testet!!

Slutligen måste jag poängtera vädret och att solen nu mera lyser varje dag och med det spenderas allt mer tid vid poolen. Har med det lärt mig att plugga fokuserat i solen vilket tro det eller ej är en konst. En talang som är välbehövlig nu när terminens slut närmar sig och med det mycket prov och inlämningar.

håltimmar spenderas numera under solen

eller med Elin på bänken ätandes <3mums

eller utanför kiosken..

Likes

Comments

Igår var det ingen vanlig dag för igår var det Claras födelsedag. Morgonen började med sång och frukost på sängen. Tycker att födelsedagar här blir något extra. Det märks verkligen hur nära vi kommit varandra. Hur vi planerar och försöker göra det så mysigt och bra som möjligt. Kommer ihåg att jag blev helt stum när jag blev firad här.

Idag är det som ni vet fredag och hög tid för att gå på helg. Planerna för de kommande dagarna är att fira Clara med middag, slå klackarna i taket på Casablanca, åka till ett barnhem i närheten av skolan och skriva en rapport om vindkraft.

Likes

Comments

Måndag den 20 november och Kenyas högsta domstol har nu gått ut och klargjort att Uhuru Kenyatta kommer bli Kenyas president. För er som inte vet vann Kenyatta det omval som var nu i oktober men trots det blev inget 100% säkert och Kenya har inte haft någon färdig president sedan valet i augusti. Dagens uttalande har i alla fall besvarats med både glädjerop och protester men med tanke på de orolighet som ändå finns gäller det gamla utegångsförbudet. Trots att vi inte får gå ut är jag glad över att allting är bestämt, för nu kommer inte valet som eventuellt skulle ske nästa år genomföras. Förhoppningsvis kommer vi kunna gå ut snart igen men framförallt hoppas jag läget i Nairobi stabiliseras och att inte fler kommer till skada i protesterna.

Bortsätt från Kenyas politiska situation är veckans främsta höjdpunkt onsdagens matte prov och ja antagligen kommer en massa annat också ske men det har jag för tillfället varken tid eller ork att fundera över.


i fredags pluggades det lite matte och så kom det paket från svedala


regnperioden börjar sakta men säkert nå sitt slut och solen tittar fram


I lördags åkte vi ett gäng till någon super fin skog och körde paintball vilket var mkt roligt

påminner lite om Ghostbusters

Likes

Comments

dagar

Måendet har inte varit på topp och med det har bloggen blivit intryckt i ett framtidshål. Känner i alla fall att det blivit dags att ta tag i den där "framtiden" nu och istället se den som nutid.

Min första smekmånad har nu passerat och det har blivit hög tid att acceptera den "nya" vardagen. Något jag lite chockerat insåg inte alls var en enkel femma. Finns ett litet obehag av att dagarna bara går på repris och att den den där "spicen" har blivit en del av vardagen. Hemma fanns det också en rutin men farligheten nu blir att fokuset läggs på det som saknas istället för på det som finns och är bra. Blir enkelt så att jag krypt in på mitt rum, stängt dörren och dragit täcket över huvudet. Även om det inte är något fel på att inte må topp blir det väldig påfrestande så nu blir det till att försöka följa det klyschiga men väldigt sanna mottot att leva i nuet och maxa de kommande dagarna innan jullovet börjar. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

dagar

Helgen då valet pågick fick vi som ni redan vet inte vistas utanför internatområdet. För att vi som någon lärare sa, inte skulle böja klättra på väggarna tog några elever på sig rollen som "eventfixare". På lördag kväll vankades det halloween partaj och som ni ser på bilderna snålade ingen när det gällde kreativitet på utklädnad. Tillskillnad från hemma där det många gånger finns femton katter och tio djävular kom det här både Ninja Turtells och hela Byggare Bob teamet. Kvällen fortsatte med en högst oklar spökvandring där min grupp oförståligt nog lyckades gå vilse. Det hela slutade på dansgolvet och hela kvällen kändes det lite som en nostalgi resa till klass discona i feman.


Fotbollsturnering

Lagom mosiga från gårdagens partajande drog vi oss upp för fotbollsturnering.

  • dagar

Likes

Comments

dagar

Fredag och jag börjar äntligen känna mig något bättre efter en vecka av feber, kikhosta och ja allt det där andra som kommer i ett influensapaket. Eftersom min vecka har varit minst sagt innehållsfattig fick jag gräva lite i arkivet.


Min önskan att någon där hemma skulle skicka hit jäst slog in och med det kom bullbak upp på schemat. Trots strul med ugn och snåleri på fyllning blev bullarna helt okej och nybakad bullar kommer alltid vara nybakad bullar.

I fredags glömdes middagstiden bort och med kurrande magar beslutade vi oss för att beställa mat.

Har gått med i skolans basketlag vilket i lördags innebar basketkupp. Kuppen var på Rift Valley Academy en skola ungefär två timmar bort som låg jättefint med världens utsikt och ett enormt campus som aldrig verkade ta slut. En super lyckad dag och även om vi inte vann var vi helt klart bäst!!!


  • dagar

Likes

Comments

läs mer

inte igår

leva i nuet...

lördag hela veckan