Hej! Denna veckan skulpterade jag färdigt hela figuren. Jag lade till nya saker såsom en bil, en svamp och ett hål där två händer kommer ut. Jag lade till detaljer och "finslipade" med hjälp av en pensel och vatten. Jag fyllde i torra eller spruckna partier så att skulpturen inte ska gå sönder sen. Nästa gång ska jag måla så att all detaljer blir tydligare. Jag vill inte ha för "barnsliga färger" jag vill försöka få lite pastell-känsla och att alla färger ska gå lite i samma skala. Då blir det mer abstrakt och det blir en bättre helhet. Jag vill ju att alla figurer ska gå in i varandra, det kommer förstärkas om färgerna är lika varandra. Anledningen till att jag har färg överhuvudtaget är att jag inte vill att den ska se så "lerig" ut, dessutom kommer små detaljer såsom vattenpölen i svampen synas mycket bättre. Finishen blir finare med lite färg, dock inte för mycket och för starka färger, då kommer den bli allt för rörig.
Eftersom jag har temat drömmar har jag stor valfrihet och ingenting är "fel". Tack tycker att det abstrakta eller otydliga får den att symbolisera drömmarnas otydlighet extra bra.

Nästa gång kommer jag bli helt färdig!:)

Likes

Comments

Hejsan!
Dessa lektionerna har jag börjat på mitt nyaste och sista projekt- en skulptur i tema drömmar. Jag började med en lerklump med endast en svag tanke om hur jag ville att det skulle vara. På det sättet känner jag mig mer kreativ under processen och kan liksom skapa fram varje detalj. Den första bilden är från förra veckan, resten är det som jag gjorde idag. Min vision är ett slags träd som blommar ut i olika figurer. Jag blev inspirerad av Salvador Dalis målning med hunden och fruktskålen där man behöver titta länge för att hitta allting. T.ex min elefant ena öra föreställer en fjäril, snabeln blir som en lång orm som en figur sitter på. Jag tycker det är roligt att drömmar är ett så fritt ämne- det finns inga regler och det gillar jag. Förutom elefanten gjorde jag en fjäril, en trappa, En slags noshörning och en klättrande figur. Jag tror att det är svårt att se på bilden men när jag är färdig ska jag försöka ta bättre bilder med bra bakgrund så att man verkligen ser ordentligt vad den föreställer. Nästa gång ska jag hitta på lite fler figurer och detaljer och förhoppningsvis börja bli klar.
Hejdå //Vendla :)

Likes

Comments

Hej!
Denna veckan stötte jag på mitt största problem: mitt arbete denna lektionen försvann. Alltså, photshopen ser likadan ut som bör jag började denna lektionen. Det som försvann var att jag lade in människor på bron, flyktingar påväg mot oss. De är dem som kom över och räddades. Förutom detta lade jag på ett mörkare filter på bl.a Ekan som åker ner i vattnet, sjuhusen och bron. Detta gör att allt ser mer enhetligt ut.

Jag hade planerat bra så att jag skulle vara färdig, och jag var färdig. Men nu måste jag eller Beata fixa detta nästa lektion. Dock ska jag inte lägga mycket tid på det utan försöka börja med mitt nästa projekt så fort som möjligt efter lovet.

Jag bestämde en sak med hjälp av Beata, jag ska inte ha med personen med sågen. Eftersom det blir för lätt att förstå bilden då. Det är roligare om man inte får allt serverat utan får tänka lite själv.

Mitt arbete blev väldigt bra och jag är nöjd med hur jag jobbat med Photoshop, trots att jag inte gjort det så mycket innan. Jag tycker att temat på arbetet passar bra eftersom flyktingfrågan är stor nu.
Stupet tycker jag symboliserar hur svårt det är för flyktingar att komma in i samhället och hur svårt det är att ens komma hit.

Jag skriver nästa vecka hur slutresultatet blev.

//Vendla

Likes

Comments

Hej!
Denna lektionen kom jag ganska långt på mitt arbete. Jag bytte bron till en som passade bättre och dessutom ändrade jag det svarta stupet till ett vitt (det ser bättre ut). Förutom detta placerade jag också ut en eka som faller ner för stupet och en "plattform" vid bryggan samt ett par små sjöbodar där flyktingarna tas emot innan bron. Jag placerade ut en till båt, fast den ligger vid bryggan så att man förstår att "hamnen" är där. Det tog ganska lång tid för mig att redigera så att alla delar smälte in så bra som möjligt. Speciellt bron tog ganska lång tid. Nästa gång ska jag finslipa på bilden men effekter osv. Dessutom ska jag eventuellt placera ut mannen med sågen vid bron. Jag får se om jag får till den, men jag hoppas på det.
Helst vill jag bli klar nästa gång så att jag kan börja på mitt tredje och sista arbete efter lovet.
//Vendla :))

Likes

Comments

Hej!
Denna lektionen fortsatte jag med min Photoshop. Dock var mitt arbete försvunnet så jag fick börja om i Photoshop. Dock gick det ganska fort eftersom jag hade bilderna. Nu har jag placerat ut några båtar och arbetet börjar likna min ritning. Den största svårigheten som jag står inför nu är bron. Den är svår att få verkligt, men det löser jag nästa gång. Nästa gång ska jag placera ut alla olika bilder och finslipa så den ser bra ut. Allt ska vara som en bild och då kan inte vissa bilder vara i ett annat ljus osv. Det är väldigt kul med Photoshop tycker jag. Det finns så många möjligheter.
Jag vet inte om personen med sågen ska ha ett ansikte, men det kan jag bestämma nästa lektion. Jag vill försöka vara färdig innan påsklovet. Då har jag tid till mitt tredje sista arbete innan vi slutar skolan. Så ska jag arbeta med temat drömmar:)
//Vendla

Likes

Comments

Hej!
Denna lektionen har jag börjat på ett nytt tema, politik. Tekniken jag använder är Photoshop eftersom jag ska göra en ganska surrealistisk bild och för att jag tycker det är kul.
Jag fick inspiration från den aktuella flyktingpolitiken och flyktingbåtarna i Medelhavet. Jag vill trycka på hur svårt det faktiskt är för flyktingar att komma till vårt samhälle och främlingsfientlighet. Om de överhuvudtaget kommer fram, möts vissa av ondska här. Vattenfallet och stupet ska symbolisera gapet och skillnaden mellan våra liv. Nere i stupet, i det svarta finns glömskan. De som vi aldrig vet försvann osv. Dock finns det en bro. Den är liten, men den finns där. Vissa klarar sig till bron och går över den-de är räddade.
Men bara för att man kommer till bron är man inte säker. Det finns vissa som inte vill ha någon bro. Det finns dem som vill "såga av" den. Detta symboliserar mannen med sågen. Han är så stor för att man verkligen ska lägga märke till honom. Han är den mest framträdande karaktären i bilden.
Jag har bara börjat med att samla bilder och lagt till några i Photoshop, men nästa gång hoppas jag komma mycket längre.
Utmaningen blir personerna i vattnet. Men Photoshop är lite som magi, nästan allt går att fixa bara man är noga. :)
//Vendla


Likes

Comments

Hej!
Idag har jag gjort färdigt mitt första bildprojekt för denna terminen. Jag lade mer skuggor så att bilden skulle bli mer levande och få ett djup. Jag målade dessutom en grå bakgrund med olika toner av vrå för att inte få den så platt. Jag får fram den mörka känslan mer med grått. Jag gillar att bilden är lite oklar, alltså inte så tydliga linjer. Då får man tänka mer själv och jag tycker att man får mer känsla på det sättet. När jag gjorde bakgrunden använde jag mig av en svamp för att få ytan mer täckande men dessutom för att kunna blanda lättare.
Den sista touchen var att göra om handen så att fingrarna blev mer realistiska och sist men inte mina fyllde jag i tatueringen på armen med lite blyerts för att framhäva det lite mer.

Jag blev nöjd med min målning! Den blev som jag hade tänkt mig men jag gjorde några förbättringar underrede. Jag arbetade. Detta projektet kategoriserar jag i "identitet". Jag ville framhäva hur koncentrationslägersfångarna inte hade någon annan identitet än deras nummer. Eftersom jag målade mannen smal, målade en blå/vit-randig skjorta och nummer tycker jag man ser att det är en koncentrationslägersfånge.
Vi jobbade precis med andra världskriget i engelska, svenska och So. Det var därifrån jag fick inspirationen.

Nästa vecka ska jag planera ett nytt arbete. Antagligen kommer jag jobba med temat politik i Photoshop.
//Vendla

Likes

Comments

Hej!
Detta är den fjärde lektionen som jag jobbar med mitt projekt. Jag är snart färdig och det känns jättebra!
Denna gången målad jag skjortan med blå/svart- vita ränder. Trots att bilden är svart-vit ville jag framhäva att ränderna på koncentrationslägers-fångarna var blåa genom att måla ränderna mörkblå/svarta. För att få bilden mer levande försökte jag måla armen med ner dimension. Innan färgen torkade på armen "ristade" jag in med en penna så att numret på armen inte ser så malplacerat eller overkligt ut. Annars skulle jag målat med svart, och det skulle inte se lika bra ut. Eventuellt kommer jag fylla i numret på armen lite mer nästa gång.
Något som jag inte tänkte på när jag skissade var att det även fanns ett nummer på skjortan- så det målade jag till. Budskapet kan bli förstärkt med två nummer eftersom det är numret jag vill framhäva.
Jag började dessutom på bakgrunden. Nu är den målad med vit färg, nästa gång ska jag prova vad som passar bäst. Antingen vitt eller mörkgrått.
//Vendla:

Likes

Comments