vendelawest

vardag

Hej alla! Det var ca 2 veckor sedan sist men jag har faktiskt en bra förklaring... Jag blev sjuk strax efter hoppträningen och var hemma från skolan i 1 vecka. Man kan ju tycka att jag kunnat blogga då men jag var helt utslagen.


Nu är det iallafall sportlov och jag ska hitta på en del skoj under lovet. Imorgon blir det hoppträning för Hanna igen och på torsdag drar jag mamma och våra vänner till Göteborg och påvägen upp ska vi även inom Ullared. Det ser jag mycket fram emot. Vi stannar till lördag och på söndagen ska jag tävla 80&90 på Viarp. Jag kommer hålla er uppdaterade och tar eventuellt med datorn upp så jag kan blogga. Om inte hörs vi igen på lördag när vi kommer tillbaka.

Det var allt för så länge// Vendela<3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ridning, hästar, Vänner

Hej igen! Igår söndag var jag tilsammans med 3 andra och hoppade för Hanna Carlsson på vår hemma klubb VKRK. Träningen gick superbra, jag var nästa chockad över vilken grym känsla jag hade och faktiskt fortfarande har. Förra tävlings säsongen hade vi ju problem med att Storm stannade på oxrar under tävling, anledningen till detta var antagligen att han hade lite ont i sina fram knän men som vi sedan behandlade. Jag var lite orolig att han skulle stanna under träningen också eftersom vi inte tränat på tävlings nivå på länge. Men Storm hoppade med helt ny kraft och energi vilket var jättekul. Jag är verkligen taggad på nästa träning och är helt övertygad om att detta är vårt år! Fortsätter han hoppa såhär kommer allt gå toppen bra:)

Hanna hade förberett massa roliga hinder såsom vattenmatta, mur, plank, grind och även en tre-kombination. Vi har haft lite svårt att hoppa kombination då Storm inte gärna har tagit i ut utan tvekat. Men som sagt hade han en helt annan energi och kraft än tidigare vilket gjorde allt mycket lättare.


Jag vill bara säga att video från träningen ligger på min Instagram @vendelawest om ni vill checka in den:) Det är det senaste inlägget med samma bild som här under, storm i snö bakgrund.


Det var allt jag hade idag vi hörs lite senare i veckn med ett nytt inlägg!// Vendela

Likes

Comments

Blandat, vardag

Idag tänkte jag bara updatera er lite om vad som händer just nu.

Sedan skolan började efter jullovet har mitt schema varit proppat. På min lediga tid är jag antingen i stallet jobbar eller så sitter jag hemma och pluggar. Under loppet av ca 2 veckor har vi haft 4 prov och 3 inlämmningsuppgifter. Som ni nog förstår har jag varit tvungen att lägga tid och fokus på det vilket har gjort att bloggen har varit ouppdaterad ett tag. Jag har en massa spännande grejer som jag vill skriva om framöver så det är bara för er att hålla ut. I helgen ska jag hoppa för Hanna Carlsson som jag ser fram emot väldigt mycket och då kommer det upp ett inlägg. Om ett antal veckor ska vi till Göteborg och GHS och då kommer det även inlägg därifrån. Snart börjar även tävlings säsongen och då kommer bloggen spammas med bilder!


Jag har en liten fråga till er också, vill ni att jag ska lägga upp endast bilder med någon kort text några gånger i veckan? Kanske när jag hittar på något speciellt eller efter ett bra hopp-pass. Ni får jättegärna berätta för mig vad ni tycker och komma med förslag på vad jag kan skriva om, samt om ni har några frågor är det bara att kommentera. Det var allt jag hade för idag//Vendela<3


GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ INSTAGRAM: @vendelawest heter jag där.

Likes

Comments

Ridning, Vänner

Det finnns en ända i hela världen som jag litar på till 100%, en som jag vet aldrig skulle svika mig. Som alltid ställer upp och som förstår mig vad som än händer. Jag vill bara tacka dig för att du inte bryr dig om mina misstag, att du förlåter mig och att du fortsäter kämpa och utvecklas vid min sida. Alla borde ha någon som dig, någon som man vet alltid finns där och som aldrig skulle sluta tro på mig . Det går inte med ord beskriva hur tacksam jag är över att veta att jag har dig. Ännu en gång tack! Tack för att du bevarar mina hemligheter. Tack för att du är världens bästa lyssnare. Tack för att du får mig att le. Tack för att du visar mig att man alltid ska fortsätta kämpa.

Tack för att du är min allra bästa vän!

Likes

Comments

Blandat, vardag

Hej igen! Nu var det inte allt för länge sedans sist jag la upp något. Jag vill försöka blogga minst en gång i veckan framöver då jag verkligen älskar att göra det.

I dagens inlägg tänkte jag bl.a. skriva om när jag gjorde gelenaglar. Jag har länge tänkt att jag velat göra det men aldrig riktigt tagit tag i det. När jag härom veckan scrollade på facebook såg jag en salong som gjorde väldigt billiga naglar men som på bilden såg fina ut. Om jag någon gång skulle prova var det väll ändå nu tänkte jag. Erbjudandet var bra och eftersom jag är i stallet väldigt ofta ville jag först prova om jag kunde hantera hästar samt om jag helt enkelt skulle klara det. Jag gick till salongen bokade tid och dagen efter hade jag ett par super snygga naglar! Jag är sjukt nöjd med mina nya klor och har vid det här laget vant mig vid de ganska bra. Om ni vill ha mer info om stället där jag gjorde dem kan ni skriva till mig på Instagram där jag heter vendelawest precis som här på bloggen:)


Idag då, vad hände idag? Jo jag mamma och Sigge (vår hund) åkte till Skäralid som är en nationalpark här i Skåne. Vi gick en slinga som var ca 5km vilket inte är jätte långt men som i den terängen var jättejobbig att ta sig igenom. Oavsett var det super mysigt att umgås med mammsi lite idag. Men nu är jag helt slut och ska ta mig en varm dusch efter en kall dag ute. Vi hörs snart igen// Vendela

Likes

Comments

Ridning, hästar, vardag, Blandat, Vänner

Hej alla! Jag hoppas ni har haft en fin och mysig jul oavsett om ni firar den eller inte. Själv har min jul varit bra. Julen är faktiskt inte vad dagens inlägg ska handla om, utan det ska handla om året som gått. Jag tänkte dra upp en speciell händelse ur varje månad under 2017.

Vi kör igång.

Januari: Det hände inte jätte mycket i januari men en sak som verkliga har spelat roll är att jag och Storm hoppade vår första hela bana utan några volter eller gråt anfall. Under en period kunde inte jag tävla honom eftersom han blev alldeles för snabb och stark för mig. Men den tävlingen fick jag super bra tips samt coachning av en ridlärare på klubben vilket gav resultat:)

Februari: Jag kunde inte välja en sak här utan det blir två. Första saken är vår traditionella tripp till Göteborg för att besöka Göteborg Horse Show. Där gick vi bananas på shopping och fick hjärtstopp under GP:n. Den andra saken jag tänkte nämna är när jag och Stormis vann vår första tävling. Det var under en klubbtävling och vi hoppade 70cm.

Mars: Vi startade vår första lokala hopptävling tillsammans. Vi hoppade på hemma klubben VKRK och startade lätt:D och lätt:C.

April: I april hände något som inte gör mig alls glad men som har satt ett spår djupt inne i mitt hjärta. Vi fick avliva min älskade kanin Kokos. Vi fick honom redan som kanin unge 2010 och han levde hos oss i 7 hela år. Jag tycker fortfarande det är jobbigt att inte ha sin älskling nära. Det är något som fattas<3

Maj: I maj finns det ännu en gång två saker som är värda att nämna. För det första köpte vi vår hund Sigge<3 Han är och har alltid varit lite speciell;) Sigge är världens rosigaste valp men han har alltid en liten räv bakom örat, haha:) Det andra är att jag och Stormen firade 1 år tillsammans. Han är ju en av de saker som betyder mest för mig här i livet och jag älskar honom över hela mitt hjärta<3

Juni: I juni slutade jag på min dåvarande skola. Under skolavslutningen fick även jag och några andra gå fram och ta emot ett stipendium för bäst betyg i årskurs 6.

Juli: Jag var på ridläger med några av mina kompisar på klubben och vi invigde det nya storhäst stallet med våra privat ponnyer. Den veckan var super rolig och vi hittade på en massa skoj. Jag kom nämnare vissa som jag idag är bra kompis med och som jag stolt kan kalla mina vänner.

Augusti: I början av augusti drog jag och mamma till Kreta. Vi hade en toppen vecka där vi solade och badade. En perfekt mamma dotter semester.

September: Vi insåg att Storm var skadad och det blev ett uppehåll från hoppning samt tävlingar:( Såklart gav vi han all vila han behövde, vi gjorde allt för hans skull.

Oktober: Storm var under igångsättning vilket han skulle vara i totalt 5 veckor. När jag själv inte kunde starta andra deltävlingen av allsvenskan åkte jag dit som hejarklack samt fotograf. ( sorry till er i laget som jag fotade, bilderna skickas så fort jag hittar minneskortet haha.)

November: Storm blev äntligen helt återställd och vi kunde börja rida som vanligt igen. Annars var november en ganska vanlig månad.

December: Den 15:de december fyllde jag 13år och en av mina bästa vänner överraskade mig med en bio.


Tänk vilket underbart år 2017 har varit. Många motgångar som sedan lett till stora framgångar och jag hoppas att 2018 blir ett ännu bättre år! Hoppas ni forsätter läsa bloggen samt ger respons på mina inlägg så hörs vi nästa år// Vendela<3

Likes

Comments

vardag

Hej igen! Måste verkligen bli bättre på att uppdatera men det känns inte som om jag har något kul att skriva om. Såklart kan jag skriva om hästar men är det verkligen det ända ni vill läsa? Ni får gärna kommentera tips på ämnen. 

Jag hade iallafall tänkt berätta om min vecka i dagens inlägg, I måndags var allt som vanligt. Jag tog bussen till skolan gick hela dagen, åkte hem sen till stallet. När jag kom hem igen åt vi och jag la mig. På natten mådde jag inte alls bra, min puls höjdes fast jag låg still. Jag fick extrem huvudverk och jag kände mig varm. Morgonen där på hade jag 39 graders feber. Efter det stannade jag hemma resten av veckan och imorgon ska jag till skolan igen:) Jag har knappast ridit utan mamma och vår medryttare har fixat i stallet med Stormis.

Det var allt för idag. Glöm inte att lämna förslag på ämnen så uppdaterar jag senare i veckan😘

Likes

Comments

hästar, Ridning, vardag

Hej alla! Efter ett lite för kort höstlov är jag tillbaka igen. Denna gången med goda nyheter, Storm är frisk! Woho!! Jag är super glad och taggad på att börja hoppa igen.

Idag longera vi honom hemma på hårt underlag och han var inte halt längre vilket kändes super skönt. Efter det red jag ett pass dressyr och han jobbade på jättebra. Efter behandlingen har han känts mycket bättre och det är lättare att jobba med honom. Han är mer samarbetsvillig och tar för sig mycket mer än tidigare. Storm har utvecklats mycket inom dressyren sedan jag fick honom och det har han verkligen visat nu efter vilan.

Jag hoppas vi hörs snart igen//Vendela♥

Likes

Comments

Vänner, Blandat

Just nu är jag helt slut... Min bror fyller år idag så vi har firat honom. Han fick välja var vi skulle äta och vad tror ni han valde? Jo MAX! Vi åt våra hamburgare, handlade på vägen hem och sedan har vi bara suttit och umgåtts med några av våra vänner😘

Dagen har varit lång, jag vaknade vid 6 och gick i skolan till 15:30 idag. Nu vill jag bara lägga undan mobilen så vi hörs imorgon🙈

Likes

Comments

Ridning, hästar

Idag har det gått en vecka in under vår igång sättning av Storm. När vi var hos veterinären fick vi ett schema som vi har följt och denna veckan stod det att vi kunde börja galoppera på rakt spår.

Jag var lite nervös i början men när jag väl kom upp kändes det bra:) Något som jag märkt på Storm är att han tar för sig mycket mer i ridningen och lägger mer stöd i tyglarna vilket är jättekul. Han har börjat gå mer i form och han är mycket enklare att ha och göra med.


På torsdag ska jag förhoppningsvis hoppa ridskolehäst i Viarp så jag kanske skriver något då annars hörs vi i helgen💗//Vendela

Likes

Comments