Hej!

I onsdag, den 14e februari, var det alla hjärtans dag. Efter att jag lämnat barnen i skolan träffade jag tre svenska au pairer, Johanna, Evelina och Nun. Vi var hemma hos Nun och tillsammans bakade vi semlor. De blev väldigt goda och alla fick med sig några hem.

På eftermiddagen hade Nicole privat-målvaktsträning i Santa Cruz så jag körde henne dit och medan hon tränade en timme gick jag ner till havet och fortsatte gå på stranden. Jag såg bland annat kärlekspar som hade picknick på stranden och stora rosbuketter. När vi kom hem från träningen började vi laga kvällsmat och min värdmamma förberedde en dessert till efterrätt som hette Anglefood cake. Min värdpappa hade även köpt bakelser från ett bageri. Vi åt middag, efterrätt och sedan fick barnen och jag små paket. Jag fick godis, choklad och ett kort där det stod att de är väldigt tacksamma för allt jag gör. Det var väldigt snällt av dem!

Hoppas ni hade en bra alla hjärtans dag❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

I lördags åkte jag, Allison, David, Jordan och hans kompis till en stor golfturnering i Pebble Beach i Carmel. Vi lämnade huset vid kl.9.15 och det tog lite mer än 1.5h att komma fram. Carmel ligger precis vid havet och har jättefin natur och fina hus. Min värdmamma hade fått gratisbiljetter till golfturneringen, och vi såg många kändisar. Vi såg bland annat Bill Murray, Steve Young och Alex Smith (Jag kände inte igen någon). Vi åt lunch där och tittade på spelarna till kl.15.30. Det var fint väder bara att det blåste rätt mycket eftersom det låg precis vid havet.

Efter golfturneringen åkte vi in till Carmel centrum och gick till ett café samt gick runt i stan. På kvällen åt vi på en italiensk resturang i Carmel. När vi var på väg hem var det en alkoholpåverkad förare två bilar framför oss på en motortrafik led med en fil, som körde ut på andra sidan vägbanan och ut på kanten av vår sida av vägen. Han vinglade fram och tillbaka i ganska låg hastighet, och vi ringde 911 och anmälde påverkad förare. Det var väldigt obehagligt och efter flera kilometer svängde bilen av till en annan väg och vad vi kunde se stannade han där och alla bilar som varit bakom honom kunde komma förbi. Vi såg tyvärr aldrig någon polis komma och ta hand om honom, men polisen sa på telefon att de skulle skicka ut en polisbil dit. Vi höll långt avstånd från honom men bilar bakom oss som inte såg vad som pågick låg i ändan av varandra och ville komma fram, flera bilar tutade också så det blev rätt stressande samtidigt som vi var rädda för att det skulle ske en olycka framför oss. Vi stannade efter ett tag på sidan av vägen för att komma ifrån den påverkade föraren.

När vi kom hem var klockan efter 21 och vi tog det lugnt resten av kvällen innan vi gick och la oss.
Det var en väldigt bra dag och det var kul att få gå på golfturneringen, och att det låg precis vid havet och det fanns jättelyxiga hus precis intill banorna. Carmel är även en väldigt fin stad och jag kände igen vissa gator, affärer och plaster som jag var på med Claras familj när vi var där på semester.

Hoppas ni haft en bra helg!❤️

Likes

Comments

Hello!

I söndags var det Super Bowl. Ett event som engagerar väldigt många människor här i USA. Det är finalen i amerikansk fotboll, det här året stod det mellan Patriots (Boston) och Eagles (Philadelphia). Min värdfamilj var bjudna till en familj i kvarteret med två killar, 16 och 19 år gamla och en hund. Alla gäster hade med sig mat, och jag hade förberett en fat med jordgubbar, ost, vindruvor, salami och kex samt bakat cupcakes. Jag började förberedelserna i lördags och dekorerade alla cupcakes i söndags.

Vid tre-tiden åkte vi upp till grannen, flera gäster hade redan kommit men ännu fler kom efter oss. Familjens hus var helt nyrenoverat och vi befann oss i deras ”poolhus” som hade tv, soffor, kök, biljardbord, badrum och två stora altandörrar ut till baksidan där de hade en pool med rinnande vattenfall, grill, altan med bord och stolar och även en gräsplätt. Eftersom de bor högre upp än oss så hade de ännu bättre utsikt. Den var magisk, skulle kunna sitta på deras altan i flera timmar och beundra utsikten. Det var jättefint väder den här dagen med klarblå himmel och sol. Temperaturen var något över 22 grader. De hade båda altandörrarna, som var placerade på två olika ställen, öppna och de hade ett bord uppdukat med alla mat som gästerna tagit med och som de fixat själva. 15.30 började matchen och vi satt oss ner och vissa tog mat med detsamma medan andra åt under matchens gång. En amerikansk fotbollsmatch är 4x15 minuter, men eftersom de pausar klockan väldigt ofta (så fort bollen nuddar marken eller en spelare som håller i bollen blir tacklad ner på marken) så pågår oftast en match i ca.3 timmar. De har även korta reklampauser och efter två halvlekar en längre paus. Vid mittid så uppträde Justin Timberlake i arean, så vissa satt kvar och kollade på det medan några andra inklusive mig själv gick ut på gräset för att spela amerikansk fotboll. Vi delade upp oss i två lag och de var väldigt förstående att jag aldrig spelat det förut och att jag inte riktigt visste alla regler och positioner. Men jag fick en betydande roll nämligen quarter back, den person som ska passa bollen till en springande och fri spelare. Jag spelade även som en springande spelare som skulle försöka göra touch down. Det var väldigt kul att få testa på!

Jag hade bara träffat mamman i familjen förut, på en promenad med hundarna men nu fick jag även träffa resten av familjen. Jag hade träffat kanske tre av 30 personer som var där och pratade med hyfsat många. Alla var väldigt trevliga, och speciellt värdinnan som fick med mig att spela amerikansk fotboll och tackade så mycket för maten jag fixat och såg till att jag hade allt som jag behövde. Det var också kul att se deras hund, Kipper, för han hade blivit tränad till att inte äta mat som stod på bord även om han gick runt och nosade väldigt nära lite då och då, men när han blev tillsagd så gick han därifrån. Våra hundar hade aldrig kunnat vara där eller där det finns mat som står på bord för då nafsar de åt sig och äter upp det.

Vi gjorde även vadhållning (betting) om vilket lag som skulle vinna och med hur mycket. Folk la en dollar eller mer i en mugg och sedan i slutet så fick den person som var närmst alla pengar. The Eagles vann matchen med 41-33(?) och det komiska var att en äldre tant vann alla pengar, och under matchen pratade jag med henne och hon sa att hon inte kunde så mycket om amerikansk fotboll och var inte så jätteintresserad men gillade arrangemanget runt omkring och att få gå på bjudningar och träffa folk. Hon var ursprungligen från Frankrike. Så även om hon inte var insatt i sporten vann hon vadhållningen, lite typiskt att just hon vann för det fanns många fotbollsintresserade där.

Vid åtta-tiden hade matchen slutat och alla gäster började röra sig hemåt. Vi tackade så mycket för en väldigt bjudning och gav även applåder till värdparet som ordnat tillställningen.

Dagen efter, i måndags, på morgonen gick min värdmamma promenad med några av dem som var på bjudningen och de tyckte att jag hade gjort ett väldigt bra jobb med maten och trodde tydligen att mina cupcakes var köpta så de hade inte tagit någon, så Allison sa att jag bakat dem och då ångrade de sig att de inte hade testat någon. Men det var samtidigt kul att höra att de tyckte cupcaksen kom från en affär, för de betyder att de såg bra ut.

I lördags körde jag Jordan till hans golf, efter det bakade jag cupcakes och gjorde fatet med plockmat. Vid lunchtid gick jag en promenad tillsammans med Allison och hundarna, sedan sprang jag en runda på egen hand vilket var längesedan så det kändes skönt. På eftermiddagen åkte hela familjen och jag iväg för att titta på Nicoles sista inomhusmatch för säsongen. De var i semifinal och vann den matchen och därefter spelade de final mot ett annat lag. Ingen visste innan vi kom dit att det skulle spelas final samma kväll så egentligen hade vi tänkt äta på resturang efter matchen men istället åt vi där för att Nicole skulle spela finalmatch, vilken de tyvärr förlorade med 3-2. Det var lite orättvist för det andra laget kom utvilade och Nicoles lag hade precis spelat en match. Finalen var jämn och spännande. Vi kom hem efter klockan nio på kvällen och därefter tog vi det lugnt och jag tittade på ett serieavsnitt i mitt rum med lite snacks till.

Jag började söndagen med att köra Jordan till ett mattetest som han skulle göra, när jag kom hem började jag att dekorera mina cupcakes och fick avbryta när jag skulle åka och hämta Jordan. Väl hemma igen fortsatte jag med cupcaksen samtidigt som jag skypade med en kompis hemifrån. Efter att jag var klar och vi slutat prata gick jag en promenad med Holly och Tobin, när jag kom hem duschade jag och fixade mig och sedan åkte vi över till grannarna och tittade på Super Bowl.

Jag hade en härlig helg, och jag fick se min första Super Bowl samt spela amerikansk fotboll för första gången. Jag träffade även nya trevliga människor och hade det väldigt bra. Kände mig lyckligt lottad som fick uppleva det och vara där tillsammans med dem.

Likes

Comments

Hej!

I fredags anlände jag till San Francisco med tåg. Jag träffade Clara och Cornelia på hostlet där vi skulle bo, och även en annan svensk au pair som heter Julia. Hon skulle också gå på kursen och hade samma rum som mig och Cornelia. Clara bodde i ett annat rum för att hon bokade senare än oss. Helgkursen startade kl.15 och vi alla fyra gick tillsammans från hostlet till lokalen där vi skulle vara. Vi var i samma grupp, grupp 5, och det var ytterligare fyra svenskar i gruppen. Sammanlagt var vi runt 30 au pairer. Det fanns fem olika grupper, och man träffade nästan bara de som var i samma grupp som en själv. I min grupp var en tjej som är från Nättraby och som jag mötte i fotbollen flera gånger, så jag kände igen henne och hon kände igen mig. Jag träffade även en annan tjej från Ronneby som jag känner lite,men hon var i en annan grupp. Men det var rätt underligt att träffa folk som jag vet vilka de är i San Francisco just på den här helgkursen.

Under fredagen fick vi information om schemat, aktiviteter, läxor, lektioner och mat m.m. Vi fick även middag där, lasagne med bröd och sallad. Vi slutade kl.21.30 och då gick Clara, Cornelia, Julia och jag tillbaka till hostlet.

På lördag morgon åt vi frukost tillsammans på hostlet. Det fanns gröt, bagels, toast, äpplen, juice, te och kaffe. Efter att man ätit fick man diska sin egen disk. Den här dagen skulle vår grupp mötas vid Dolores park. Vi hade en instruktör med oss som guidade oss runt i Dolores park, Mission District och Castro. Dolores park var en fin park med väldigt bra utsikt uppe på toppen. I Mission District fanns det historisk monument och byggnader, målningar med budskap om kön, politiska frågor, klassamhällen och religion. Castro är ett område där soldater som var gay blev skickade från armén för länge sedan, och nu är det ett gay-område i San Francisco. Det finns även en skola uppkallad av Harvey Milk som var en stor ikon inom gay-rörelsen. I skolan får barnen bland annat lära sig om frågor som rör sexuell läggning och mänskliga rättigheter. Av 850 000 människor, som bor i San Francisco så är 20% gay. Vi skulle egentligen gått in på ett museum i Castro men vår instruktör hade gjort om rutten så vi fick inte möjlighet att gå in på muséet för det var stängt när vi kom dit.

Vi fick äta lunch på egen hand, och vi valde att äta på Dolores Park Café. Efter lunch åkte hela gruppen buss till Haight- Ashbury. Det var ett område inspirerat av hippierörelsen på 60-talet. Vi såg hippies där och även mycket peace-tecken. Område av format av ”peace and love” och ”summer of love”. När vi vad där skulle vi i små grupper gå runt och leta upp och platser, skriva ner grejen och ta foton på bland annat hus som vi hittade. Vi hade i uppgift att leta upp 12 plaster/saker/byggnader. Vi hittade bland annat Jimi Hendrix hus som han bodde i. Vårt andra uppdrag var att läsa på om en person som en gång bott i Haight- Ashbury för att sedan framföra det inför gruppen och stå framför huset där personen bodde. Clara, Cornelia, Julia och jag hade Joe Mc Donald, som var en artist, och så började vi med att sjunga lite i början sedan hade vi delar upp vad var och en skulle säga, och så avslutade vi med att sjunga lite. Eftersom alla hade olika personen, sammanlagt 8 uppträdanden så gick vi runt i området till varje persons före detta hus. Efter allas framföranden åkte vi tillbaka till skolan och fick en lätt middag. Middagen bestod av en halv subway macka, en kaka och dricka till. Efter maten var det dags för alla att hålla sitt lilla tal om något från sitt hemland. Man kunde ha med sig något att visa upp och prata om eller bara prata och förklara. Jag pratade om dalahästen, Clara pratade om lucia, Julia pratade om midsommar och Cornelia pratade om den svenska flaggan. De andra svenskar pratade om Marabou och Astrid Lindgren. Det var många som pratade om godis och även bjöd gruppen på godis.

När alla haft sin presentation fick vi information om morgondagen och sedan slutade vi vid kl.19.30. Då gick vi till Pier 39 och tittade på sjölejon, en gatuartist som höll en show och gjorde konster, vi gick in i en chokladaffär, Julia köpte pannkakor med bär och nutella och Clara och jag köpte varsin mocha respektive latte innan vi gick hemåt. På kvällen umgicks vi med ett gäng svenskar och tyskar i två av au pairernas rum och pratade och skojade. Det bodde väldigt många au pairer på hostlet så man kände igen de flesta. Vi gick och la oss efter midnatt och var helt slut.

Vi vaknade upp på söndagen, sista dagen av kursen, och började med en lektion på skolan. Sedan gav vi oss ut i grupper som vi fick välja själva och vi skulle då besöka Coit Tower, Levi’s Plaza, Art Market och äta lunch på valfritt ställe. Tiden var knapp så vi köpte med oss lunch och åt i skolan när vi kom tillbaka. Vid Coit tower var det väldigt fin utsikt, Levi’s Plaza bjöd på en utställning av gamla ikoniska kläder och Art market hade konst utomhus precis som en marknad med olika stånd. Tillbaka i skolan spelade vi jeopardy som handlade om USA och så hade vi en lektion. Sedan var det dags för kursens sista moment som var en photo challenge. Det gick ut på att man i grupp skulle hitta olika platser, personen, spårvagnar, restauranger, sjölejon m.m. och ta foton av det med sin gruppmedlemmar och så fick man poäng för varje man klarade. Minimum att klara var 10 av 15. Även här var tiden knapp så vi hann med 10 plus att vi gjorde en uppgift där man fick bonuspoäng. Vinnaren vann presentkort på Starbucks. Min grupp vann inte, men det var kul ändå. När tiden var ute gick alla tillbaka till skolan där de samlade in våra papper och skulle granska våra bilder. När det var gjort presenterade de vinnarna och där efter avslutade de kursen. Då sa vi hej då till varandra och alla gick åt olika håll. Cornelia träffade sin nya värdfamilj, som kom och hämtade upp henne utanför skolan så jag träffade dem också. Julia åkte till flygplatsen för att åka till Colorado, Clara gick till bilen och körde hem till San Rafael och jag gick till tågstationen för att åka tåg till Santa Clara och därefter köra bil hem.

Det var en väldigt rolig helg i den mening att få träffa Clara, Cornelia, Julia och massa andra au pairer. Det var väldigt kul att få se delar av San Francisco och vi hade superbra väder båda dagarna med klarblå himmel och sol. Det var även lagom varmt att vistas utomhus.
Lektionerna vi hade handlade om USA:s historia, San Franciscos historia, USA:s politik och USA:s högtider och traditioner. De flesta instruktörer var bra och roliga andra mindre intressanta.
Att bo på hostel var en upplevelse, och jag är glad att jag bodde där tillsammans med mina kompisar.
Nu väntar det att göra läxor hemma, som jag har två månader på mig att göra och sedan kommer jag få ett certifikat att jag klarat kursen.

Den här och nästa vecka kommer vi ha soligt väder och över 20 grader varje dag. Ska bli väldigt skönt och jag kommer förmodligen att simma och kanske passa på att sola lite.

Ha en jättebra vecka, och snart går vi in i februari. Den 21 februari har jag varit här sex månader, sedan blir det nerförsbacke!☀️❤️

Likes

Comments

Hej!

I tisdags åkte båda värdföräldrarna iväg på jobbresor. Jag var hemma med barnen och vi beställde mat från en kambodjansk resturang. Direkt efter maten känner jag att jag får svullna läppar och ont i magen. Jag tänker att jag måste ätit något jag är allergisk mot. Men hade inte tid att fundera mer över det för jag och tjejen skulle iväg på fotbollsträning. Så på väg till träningen har jag fortfarande ont i magen, medan läpparnas svullnad lägger sig. Under träningen gick smärtan i magen över men jag får astma och svårt att andas. När vi ska åka hem från träningen och sitter i bilen får jag ont i magen igen, jag känner att mina ögon börjat svullna och att det kliar på armar och nacken. Jag tänker då att jag måste komma hem och ta allergitabletter. Väl hemma ser jag i spegeln att mina ögon är väldigt svullna, det känns även som om att min käke domnat. Jag ser sedan hur svullen mina armar, mage, rygg, nacke och hals är och jag har nässelutslag på hela överkroppen. Först då tänker jag att maten måste ha innehållit spår av jordnötter eller varit tillagat i jordnötsolja. Jag åt nämligen ris med kycklingspett och sallad. Jag känner inte att det är sådan panik att jag behöver ta adrenalinsprutan men jag börjar ta fram andra akuttabletter och mediciner. Jag ringer även Clara och därefter mina föräldrar och tar medicinen samt astmaspray. Senare duschar jag och sommar. På morgonen när jag vaknar är alla nässelutslag och svullnad borta förutom på ögonen, där jag fortfarande var lite svullen. Det var en otäck och läskig upplevelse men som tur var inte den värsta sortens allergireaktion. På onsdagen kände jag mig svag i kroppen och när jag mätte pulsen vid ett tillfälle hade jag 110 slag per minut, sittandes ner.

Under onsdagen hände nästa otäcka och väldigt hemska händelse. Jag skulle åka och hämta barnen från biblioteket vid kl.14 och när jag kör igenom området så möter jag ca. 10 polisbilar som står parkerade längs vägen och jag ser poliser med vapen. Jag kör sakta förbi och möter brandbil och fler poliser vid grindarna som är utvägen till området. Jag hämtar upp barnen och vi kör mot området. En polis står vid grindarna och vi får inte köra in i området för det är en man som är självmordsbenägen och har ett vapen. Som de andra grannar gjort, parkerar vi utanför grindarna längs vägen och går ut för att prata med dem om vad som händer. Efter ett tag bestämmer barnen och jag att åka till starbucks för att äta något och så att de kan börja med läxor. När vi är på starbucks kommer en kvinna från området och hon sätter sig vid oss och efter ett samtal med nyheter om vad som händer berättar hon för oss att mannen tog sitt liv..
Jag blev väldigt berörd och ledsen, och hon fick trösta mig.
Mannen hade fru och en liten son. Det var frun som larmade polisen att något inte stod rätt till, och hon stod sedan utanför grindarna till området medan polisen gjorde vad de kunde. De hade även en ambulans redo.
När vi precis fått reda på vad som hänt ringer min värdmamma och ska berätta och hon förstår då att jag redan vet och hon försöker också trösta mig. När jag samlat mig kör jag barnen och mig hem. Senare på eftermiddagen kommer en granne över som vi brukar gå på promenad med och frågar hur jag mår och att hon hört om min jordnötsreaktion dagen innan. Hon säger även att jag alltid kan komma över om jag behöver något eller vända mig till henne. Det var väldigt snällt av henne.

Senare på kvällen kommer min värdmamma hem från jobbresan och vi pratar om allt som hänt med en kopp te. Allt hände just när föräldrarna var borta. Pappan kom hem i torsdags eftermiddag.

I fredags åkte jag tåg till San Francisco för att gå på en helgkurs för au pairer. Clara, Cornelia (en svensk au pair) och jag har bokat kursen tillsammans och ska bo tillsammans över helgen. Vi kommer att få utforska och lära oss om San Francisco och stadens historia men även lära oss mer om USA. Jag ser fram emot det och hoppas att det blir roligt.

Ha en fortsatt bra helg!❤️

Likes

Comments

Hej!

Förra helgen var jag med Johanna, en svensk au pair. I fredags lagade vi mat hemma hos mig och åkte till Santa Cruz och gick runt lite i stan och satte oss sedan på ett café med live musik och satt och pratade. På lördagen åkte Johanna, jag och två tyska au pairer, Michael och Lara, till en jättefin strand i Santa Cruz. Det var första gången jag var där. Vi hade med oss mat, frisbee och kortlek. Vi var där till på eftermiddagen och sedan åkte vi och åt på resturang. Efteråt åkte jag och Johanna till henne och såg på film sedan körde hon mig hem. På söndagen bestämde vi att vi skulle åka och promenera i en Redwood forest. Då var det Johanna, jag, en annan svensk au pair och en australienska.

På eftermiddagen var det tänkt att jag skulle ha au pair möte men när jag nästan var där och ringde min kontaktperson sa hon att det bara skulle bli hon och jag. Inga andra au pairer hade kommit, som sa att de skulle komma. Vi skulle äta mat och lyssna på musik, men när jag ringde kontaktpersonen så sa hon att hon satt och åt dessert och att jag kunde komma om jag ville men att jag inte behövde. Så jag åkte istället till havet och gick en väldigt fin runda precis vid havet.

I måndags var det Martin Luther King JRs födelsedag så barnen var lediga från skolan. Jag jobbade som vanligt bara att jag började lite senare. I tisdags kväll hade Nicole och jag fotbollsträning, utomhus, det var första gången på nästan en månad pga sjukdom och jullov.
När jag var ledig i onsdags åkte jag till La Madrona, gymmet, och simmade samt satt i bubbelpool efteråt. Allt utomhus. I torsdags var det egentligen fotbollsträning men Nicole mådde inte helt hundra så jag gjorde ett spinningpass istället.
I fredags åt vi i familjen på resturang, inklusive fem av Nicoles kompisar som följde med. Jag körde sedan hem Nicole och hennes kompisar till oss, medan Allison, David och Jordan gick på bio.

Ha en bra helg!❤️

Likes

Comments

Vi åkte även till Santa Barbara och stannade en natt. Vi åt middag på en italiensk resturang och gick till ett glasställe efter maten. Dagen efter gick vi runt i affärer och kollade.

Efter lunch åkte vi vidare till Carmel. Vi åt middag och sedan gick vi på bio. Vi sov över en natt, och dagen efter gick vi en långpromenad vid stranden och havet. Naturen och husen var väldigt fina. På eftermiddagen åkte vi vidare till Monterey men vi stannade inte utan bara åkte runt och tittade lite. Sedan åkte vi hem till mig och sa hej då och de åkte vidare till San Rafael.

Det var en toppenresa och jag är så glad att jag fick följa med!❤️❤️❤️

Likes

Comments

På vägen från LA åkte vi till Malibu strand och pir. Vi åt lunch där och var en stund på stranden. Vi besökte även The Gettys Villa, som var som ett museum med europeisk, medelhavs- inspiration.

Likes

Comments

Vi åkte till Santa Monica och gick på piren, badade/doppade oss i havet, spelade kort på stranden, åt lunch och hyrde cyklar och cyklade längs stranden på en cykelbana och såg även Venice Beach. Det var superfint där!

Likes

Comments

Vi besökte Universal Studios, vilket var väldigt häftigt och roligt. Vi åkte bland annat på en rundtur där de byggt upp ställen som ska likna t.ex New York, vilda western, Europa m.m. De spelar in scener där och vi fick även se bilar som användes i Fast and Furios. Vi gick även till en Harry Potter värld, Simpson, Jurassic Park och såg en show med häftiga stunts.

Likes

Comments