Projekt 2
Drömmar
Mitt projekt om drömmar handlar främst om en framtida mardröm. Från början hade jag tänkt måla en bild med ett öppet landskap, betande kor och avgaser. Men under arbetets gång ändrade jag mig och målade inga kor utan fabriker vid horisonten. Man ser tydligt avgaserna i atmosfären.
Det tog ett tag att bestämma mig vilket område inom drömmar jag ville arbeta med eftersom det finns väldigt mycket att välja mellan. När jag väl hade bestämt mig så kom idéerna snabbt och jag började skissa direkt. Jag valde att måla med akrylfärg på en tavelduk. Det var riktigt roligt att blanda ihop egna färger och nyanser.

På den fjärde bilden mörkade jag ner fabrikerna lite, men jag önskar att jag hade gjort det lite mer ovanför vattendraget. Jag försökte även ljusa upp de högra hörnet men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Den blåa färgen torkade lite grått så om jag hade haft en lektion till på mig så hade jag målat ett lager till i hopp om att de skulle se ut som på den andra bilden.

Jag vill att bilden ska symbolisera en mardröm som håller på att förverkligas, men att det fortfarande finns hopp (det ljusa hörnet).

Om jag fick göra om alltihop hade jag gjort större kontraster mellan det mörka och ljusa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med att komma på en idé för projekt 2. Jag är mest nöjd med att jag har kommit på mitt budskap och hur jag ska uttrycka det, men jag behöver öva mer på att utveckla budskap ännu mer.

Jag har tänkt för projekt 2 att jag ska fokusera på miljö och en mardröm på hur det kommer se ut i framtiden. Jag tänker mig att jag ska måla med akrylfärgen en ganska ljus bild men med en mörk hemlighet. I bilden kommer det vara öppna landskap, betande kor och avgaser. Dock var min första tanke idag mönster på drömmar men jag ändrade mig för att jag ville ha ett djupare budskap.

Likes

Comments

Nu är jag klar med projekt 1 och ska nu utvärdera det.

Temat på projekt 1 är sport och jag har fokuserat på gemenskap, glädje och även lite rörelse. Jag fick inspiration från mitt lag som har blivit som en andra familj. Precis som med bildmappen fick jag idén direkt när temat valdes. Jag har använt mig av fotografi och har även redigerat alla bilder i en app, VSCO. Jag tycker att jag har lyckats få fram mitt budskap väldigt bra i bilderna och jag tycker inte det behövs en förklaring om vad budskapet är. Ett problem som jag har hade när jag tog bilderna var ljust i hallen. Det var en väldigt gammal hall med väldigt dåligt ljus vilken gjorde att bilderna kvalitetsmässigt inte blev så bra som de kunde. Men det viktiga tycker jag är att det var ett tydligt budskap på bilderna. Mitt råd till någon annan som ska använde denna tekniken vid ett sporttillfälle är att var alltid beredd att ta kort efter mål eller vid tillfällen där det visas mycket känslor.

Viktigt med gemenskap på och utanför planen!

Likes

Comments

Nu är jag klar med bildmappen och ska nu utvärdera den.

Temat på bildmappen är identitet och jag har fokuserat på något jag gillar. Jag fick inspiration från en bild jag hittade på internet. Jag fick min idé direkt och började sedan skissa. Jag har använt mig av akvarellpennor och vatten. Med min bildmapp vill jag uttrycka främst mitt intresse för resa och utforska nya ställen. Men även frihet och framtid, för att förmedla framtid har jag målat bilden med perspektiv som visar att vägen går framåt. Jag tycker mitt budskap är väldigt tydligt. Under tiden jag jobbat med bildmappen har jag inte stött på några problem. Jag blev nöjd med bilden och gillar mest färgerna. Jag tycker de blev väldigt fina och har snygga kontraster. Mitt råd till någon annan som ska använda denna tekniken är att först skissa med blyerts innan du börjar med akvarellpennorna, eftersom det är väldigt svårt att sudda akvarellpennor.

Likes

Comments

Idag blev jag helt klar med bildmappen, det enda som saknas är nu en utvärdering. Det ska vara klart till nästa vecka så det kommer jag fixa hemma. Nästa vecka ska vi ha muntlig redovisning av både bildmappen och projekt 1. Projekt ett är jag helt klar med så det blir inga problem.

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med min bildmapp. Är helt klar med marken och vägen, nu är det bara himlen kvar. Jag ska skriva mitt namn som moln och göra klart flygplanet. Jag blev jättenöjd med gräset och kullarna. Idag stötte jag inte på några problem, tyckte inte riktigt det var så fint när vägen blev fläckig men jag överlever.

Likes

Comments

Idag har jag startat upp bloggen och designat den och sånt. Jag har fortsatt måla på min mapp, jag har snart färglagt hela. Jag borde bli klar med den nästa vecka. Jag har även tänk ut vad jag ska göra på nästa projekt alltså det med drömmar. Det kommer nog bli toppen!

Hade inga problem eller motgångar idag, lite beslutsångest om vilken design jag skulle ha på bloggen men det löste sig haha.

Likes

Comments

Under kommande termin kommer vi jobba med tre projekt. Vi sk jobba med drömmar, sport och vår bildmapp. Till alla olika projekt måste vi använda olika tekniker. Jag har börjat på min mapp och på sport projekten. 

Min bildmapp är jag snart klar med, jag har målat med akvarell. Bilder kommer antagligen nästa vecka.

Mitt sportprojekt är också nästan klart. Jag har valt fotografi till det och har tagit alla bilder, håller på att redigera dem. Jag är inte riktigt säker på hur jag ska presentera det, som jag tänker nu kommer jag nog skriva ett inlägg om det o bara lägga in bilderna i det. 

Likes

Comments