I'm back. Hemma på hälsans ö. Älskar Sthlm och Lidingö. Det känns verkligen som hemma. Love it! Verkligen längtat hem även fast det varit bra borta. Suttit i bilen hela dagen och sedan träffat en kompis. Vi bara pratade en massa. Mycket att prata om, även nu när nya klasserna kommit. Byter som sagt skola och alla klasser blandas. Vissa man verkligen kmr sakna och tråkigt att man inte kan gå med alla. Men för hoppnings vis så ses vi ändå mycket, iallafall med vissa. Vi har egentligen bara fått reda på vilken klass vi går i inte med vilka. Men vet några. Schyssta människor <3 och vissa man inte känner.

Men tror det blir bra! Tror verkligen det och vill gå in positivt. Glad och öppen. Ge ett gott intryck och kanske förändra det som vart. Hoppas hoppas.

Skolan blir nog som en maräng sviss. Det finns lite av mycket och mycket av det man gillar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Årets tränings läger blev i Varberg. En av de sakerna jag gillar bäst på sommaren och ett av de bästa ställena. Men det är faktiskt inte ridlägret jag vill berömma i det här inlägget utan eleverna. Alla borde fungera tillsammans men ändå blir jag positivt överraskad varje gång över hur bra alla faktiskt fungerar tillsammans. Eftersom att stuteriet är i Varberg kommer de flesta där nerifrån, många runtomkring Göteborg. Alla har fördomar om vart ifrån man kommer, vi kan diskutera det senare. Men alla har iallafall en tanke om hur personerna är. Stämpeln från Lidingö är inte alltid positiv men jag är glad över hur bra det alltid fungerar. Diskussionen om hur vi uttalar i kommer alltid och om hur man ska använda ha och la. Men vi håller det på en bra nivå där alla verkar glada. Det är alltid lättare att se fel då det är felen som visar sig efter som att det du tycker är rätt oftast är det du själv gör. Det finns så mycket i världen som är negativt men många saker har vi lyckats bra med. Det pratas hela tiden om hur olika människor går ihop med varandra. Och detta är ett bevis bara lite förminskat. Jag tror att vi måste se vad vi gör bra för att lyfta fram det och väga bort det dåliga.

Jag själv letar också fel särskilt inom ridningen. Men någon stans vill alla komma till toppen och jag lurar då mig själv med att säga 3 positiva grejer istället. Gör alla så är det ändå en början. "Skämmas får vi göra sen"

Likes

Comments

Sprang på förmiddagen, vi var ute of road 2 h. Blev lite längre än planen men bara positivt. Helt slut i benen, hemma halv två, lunch halv tre. Vila lite ladda om och till golf banan. Lång dag. Hemma nu och ska äta middag. Kvällsdopp och sedan något gott framför morden i midsummer. Bra dag! <33

Likes

Comments

Godmorgon, wow vilken respons jag fick på gårdagens ny start. Flera som var inne och läste och jag blir mer taggad till att fortsätta. Att skriva har aldrig varit ett problem för mig. Har ganska lätt för mig inom svenskan men jag tror att jag är snäppet bättre på att skriva än att prata. Det jag gillar med att skriva är tiden att tänka igenom, ja jag gör misstag men inte lika stora när jag faktiskt kan tänka igenom vad jag vill skriva. Det mesta kommer automatiskt och jag vågar uttrycka mig mer i skrift. Dock så vet man aldrig hur dem andra bakom skärmen läser det.

Vad händer i dag då? Jo det blir på förmiddagen löpning of road. Alltså mitt i skogen, bra för lår musklerna. Behövs även det inom ridningen. Viktigt att ta tillvara på vardagen och dess utmaningar. Efter det ska vi äta lunch, viktigt det också. Eftermiddagen tillbringas på golf banan. Tror det går bättre när jag rensat hjärnan på morgonen genom lite löpning, fått ut energin och kan hålla mig lugn till golfen!

Enligt mig låter det som en ganska bra dag! Mitt råd sista veckorna innan skolan börjar är att ta det lungt och göra det ni gillar! Ladda upp för skolan och komma tillbaka starkare än ni lämnade.

Likes

Comments

Hej, hoppas att allt är bra med er och att ni haft en grym dag som gett er något. Mina egna planer blev lite ändrade. Ridbyxorna fanns inte på hööks i Karlstad så åkte inte dit utan tog en dag på stan. Vi hade jätte mysigt, kollade i hur många affärer som helst. Känner mig ganska trygg med vad jag behöver, vill ha och vad jag blir nöjd med. Hittat en stil som jag rockar. Känner mig väldigt mycket mer säker på vad jag vill ha nu. Köpte iallafall 2 pikéer. En ljus blå och en marin blå & vit randig. Nöjd och glad. Sedan avslutade vi med en glass från ett jätte gott ställe. Fräscht och enligt mig Sveriges bästa glass.

Nu är vi på landstället och har kollat lite tv. Inte så mycket att göra just nu. Allt här känns enligt mig som en helt annan levnads stil. Gillar det ett tag men för mig gör jag liksom samma saker varje dag. Att bo här på hel tid skulle för mig vara lite stressande och jag skulle bli rastlös när jag är vad vid att allt händer hela tiden. Men har absolut inget emot att åka hit ibland. Tror även att man vänjer sig när man bor här och att det blir väldigt mysigt.

Likes

Comments

Godmorgon, känner att jag vill starta upp bloggen nu. Känner mig pigg och glad i hela kroppen. Kom hem i lördags från världens bästa rid läger och åkte i går till Karlstad. Sovit över här i natt och ska till vårt landställe ikväll. Är här med halva familjen då andra halvan jobbar. Tråkigt att vara splittrade men vi är snart tillbaka. Ska under dagen till hööks. Hade tänkt köpa ett par gråa ridbyxor, har två schabrak som matchar till det och behöver ett par nya! Ska även kolla på ett par handskar då mina gamla har gått sönder. Vill även gärna ha en till piké men vill både ha en till vanlig och en till till ridningen så väljer då att köpa en till vardags, som jag behöver mer. Har ganska mycket som jag vill spara till så får prioritera mina pengar. Ska spara till ridläger nästa år och vill även göra om mitt rum. Så vi får se hur det blir. Men åker till hööks i dag och köper det nödvändigaste!

Ha en bra dag <3

Likes

Comments

Hej alla fina! Underbart är livet, underbart är bloggandet och underbart är sommarlov. Vilket av det ska jag välja? Känner liksom att jag har tappat bloggandet och lusten. Behövde komma i väg lite för att se vart jag verkligen låg och hur mycket jag egentligen hade på bloggen. Har ungefär 200 människor där ute, som jag aldrig träffat men som verkar gilla det jag skriver. Iallafall vissa saker! Nu i efterhand ser jag vad jag förlorat. Att sluta här skulle vara ett stort misstag. Men jag tror att alla behöver gömma för att sedan öppna och se. För mig blir det viktiga att skriva saker som är läsvärda. Det kommer alltid att vara mitt mål. Att man framför allt ska lära sig något, uppleva får ni göra själva.

Varje dag lär man sig något, får nya uppfattningar och bildar idéer. Allt är just nu lite rörigt och både folk och upplevelser kommer och går. Men vissa saker består. Jag tror att det ska vara så ett tag till! Det gör mig till lika mycket barn som dig. Jag tror därför denna period kan förvirra många. Lite mer än så kanske;) men det blir bättre! Och jag väljer att se det goda med varje dag.

Likes

Comments

Jag står upp för allas lika värde
Allas rätt till lycka
Allas lika behandling
Allas rätt att älska precis vem den vill
Allas rätt att vara just den du är
Allas lika makt oavsett vem du är
Allas rätt till att bestämma över sig själv
Allas rätt till ett bra liv

Utgår vi från dessa punkter har vi en fredlig värld med lycka och fokus på att stärka andra. Jag lovar er.

De flesta säger då att det är enkelt att säga men svårt att göra. Sug på den karamellen lite för här kommer bevis.

Varje dag träffar jag massa olika människor från olika ställen och gör allt för att ha en så trevlig stund som möjligt med alla. Både jag och dem blir lyckliga av det. Även när jag tränar läsning med flykting barnen så ger jag dem en chans till lycka. Desto mer du förstår desto säkrare blir du och du blir många gånger lycklig av att veta.
Allas lika behandling är ju samma, träffar folk från England, USA, Eritrea, Somalia, Afganistan, Syrien, Kanada, Frankrike, Sydamerika, Tyskland och jag försöker göra det så roligt som möjligt.
Alla är lika värda, det enda de nyanlända inte kan prata om lika värde är i pengar. Jag har därför sålt armband för att samla in pengar och ge till dem.
Detta hoppas jag kan ge en förbättring i deras liv och göra det lite bättre iallafall.

Det var 4 punkter. Jag håller fortfarande på att fundera ut vad jag kan göra för att förbättra de andra också.

Det enda allt detta kräver är tid och engagemang. Att se ett leende för mig ger mycket mer än pengar och det är det jag jobbar för. Jag har en sport som är dyr och skulle aldrig lägga så här mycket tid på något som jag inte trodde var viktigt. För jag vet att detta är framtiden. Hade vi inte behövt varandra hade det bara funnits en människa på jorden, hade det varit bättre hade alla sätt ut på samma sätt. Men det är inte så någon stans.

Alla saker har rätt och fel men i allas lika värde finns inget fel. Alla är lika mycket värda och det måste man börja inse nu. Alla är olika och man kan omöjligt ha träffat alla människor därför är det fel att ge folk som du inte vet något om en stämpel bara för att de liknar varandra. Att inte tycka att alla är lika värda har aldrig funnits på min karta för det är fel och det står jag för. Och dödar du en person drabbas 100 till. För alla har någon man känner, kompis, släkting, familj, arbetskamrat alltså någonting.

Någon stans är det brist i våran kommunikation när många försöker berätta samma sak om och om igen men flera personer inte förstår.

Jag har inte den makten eller erfarenheten att gå ut att stoppa ett krig, jag kan inte det. Men det kan vi tillsammans och skriva kan jag. För att försöka få med fler människor på att förstå situationen och därför kunna lösa detta tillsammans.

Foto: Lisa Burman

Detta är bland de viktigaste inläggen jag skrivit just för att det handlar om något som mer eller mindre berör alla.

Likes

Comments

Hela denna vecka har varit ett experiment. Jag har haft mycket tid och valt att lägga den på Hasta. Jag har varit hos honom 2 ggr per dag och ett av passen jobbat från marken. Longerat honom och tränat på att följa mig. I dag kändes det som en ny värld öppnade sig. Allt bara gick så bra. Jag kom åt en knapp jag aldrig märkt förrut. När jag skulle ta in honom från hagen valde jag att lämna grimman och lita på att han litar på mig och träningen. Han stod längst bort i hagen och ändå lyckades jag genom mitt kropps språk att få med honom in där han görs i ordning. Själva ridningen sedan gick helt fantastiskt och jag bara satt där som en drottning och ser att det fungerar.

När jag vill lära mig något går jag verkligen in för det och tränar gärna i smyg. Det gör jag med många saker. Håller dem för mig och kommer sedan tillbaka ännu starkare utan att någon vet att jag tränat. Jag har haft många sådana idéer för mig. Gått in för något hel hjärtat och trott på det sten hårt. Det var samma sak här, jag har kollat filmer, klipp och läst på allt för att göra detta så smidigt som möjligt. Det känns som att jag bara på denna vecka förstått mig på ännu mer om denna värld. Att när vi jobbar måste vi genomföra det vi vill genom hästens kropps språk och använda deras tanke sätt för att överlista. Vi är aldrig större men hjärnan kan vara allt bra den med.

Jag är tillbaka men kommer endast att skriva inlägg som kan stärka er och andra människor. Varje inlägg kommer ha en mening och en betydelse. De kommer vara skrivna ordentligt och av min vilja. Just nu känns vardagen för riskabel för att skriva om.

Likes

Comments

Hej, väljer nu att sluta med bloggen för ett tag. Vet inte när jag fortsätter, om jag gör det men känner att när det blir en tävling med kompisarna och jag inte kan skriva det jag känner är det ingen ide att fortsätta. Jag kommer fokusera på ridningen, familjen, flyktingarbetet, människorna som hyllar mig och att göra gott för alla. Satsar stenhårt nu på ridningen för att utvecklas då jag fått mål och jobba vidare på denna fantastiska ridskola jag går på som hjälpt mig på alla sätt och vis. Jobba för mina betyg och göra något som blir bättre för alla. Varenda individ. Kanske kommer tillbaka om en vecka, i morgon eller om ett år. Vet inte just nu men först ska jag landa här!

Har känt att jag behövt bloggen för att skriva av mig men det jag vill säga kommer ta ett år att läsa. Det känns då inte längre menings fullt. Kommer aldrig bli den där perfekta bloggaren men trodde att det skulle gå med hjälp av en vilja. Men just nu är min vilja inte starkare än så här och jag orkar då inte anstränga mig när tiden jag lägger ner inte lönar sig.

Men önskar er en fin kväll och hoppas att ni har ett härligt sommarlov. Lev upp till personen ni vill vara och älska alla så löser sig allt.

Kram Vendela

Likes

Comments