Mitt smink

Innehåller affiliate-länkar

Jag fick ett önskemål om att visa upp mitt smink för ett tag sedan. Självklart! tänkte jag. Er önskan, min lag. Här har jag valt ut mina mest använda/bästa produkter, men vill ni att jag gör ett inlägg där jag visar upp min Alex-byrå där jag förvarar allt smink, hårvård, hudvård, värmeverktyg, osv. så bara hojta till!

Min bas

Jag brukar alltid börja dagen med dagkräm och solskyddsfaktor. Därefter använder jag primer (som även fungerar som setting spray, så den visar jag strax) innan jag tar foundation. Lumenes Blur Foundation (som nyligen bytt förpackning) är min absoluta favorit och har hängt med mig i många år nu. Jag brukar byta nyans beroende på årstid, tycker den är lagom täckande samtidigt som den går att bygga på utan att det blir kakigt!

På vintern föredrar jag dock en mer täckande foundation, och då brukar jag oftast sträcka mig efter Lóreals Infaillible! Tycker även om Milanis Conceal + Perfect.

Dessa puder använder jag just nu. Tycker dock att IsaDoras fixing powder är sådär... Föredrar Nyx High definition finishing powder (hittas HÄR) som jag vanligtvis använder, den var dock slutsåld senast jag köpte smink och jag gillar ändå att använda upp produkter innan jag köper nya. Tycker även om det transparenta pudret från Rimmel! Brukade köpa det när jag bodde i London.

Contour, Bronzer, Blush & Highlighter

När det kommer till contour använder jag mig av lite olika paletter som ni nog kan se. Min absoluta favorit är mitt contour kit från Anastasia, men den kommer strax att skrotas då jag i princip använt upp alla färgerna. Som tur är hittade jag dock en ny favoritpalett i en glossybox, nämligen Realher's Ultimate Glow Getter. I den finns både rouge och contour färg, men än så länge har jag bara använt den sistnämnda. I Nyx-paletten sträcker jag mig främst efter de ljusa färgerna, som ni nog kan se.

Jag är inte ett jättefan av rouge då jag har väldigt röda kinder naturligt pga ytliga blodkärl (tackar farfar för det...), så när jag sminkar mig vill jag vanligtvis få bort allt det röda. Men rouge får en ju ändå att se mer naturlig ut, och då gillar jag Makeup Revolutions Blush-palett. Rouge-färgerna är inte jättepigmenterade, däremot är deras highlighters i den paletten superbra och fina! Men jag har som sagt jättesvårt för rouge som är bra pigmenterade och därför älskar jag denna.

Jag älskar sminkmärket The Balm, och deras Bahama Mama-bronzer och Mary-Lou-Manizer-highlighter har hängt med mig i många år. De är två produkter jag köper om så fort de börjar ta slut och vet ärligt talat inte hur många jag köpt genom åren hehe...

Jag tycker även väldigt mycket om Indy Beuaty's highlighter i färgen Celina. Tycker absolut att den spelar i samma liga som Mary-Lou från The Balm. Har även börjat testa highlighter-paletten från Sleek som jag fick i en glossybox.

Här har vi mina primer/setting sprays! Den från Nyx är min absoluta favorit som jag köper om jämt, och gillar även denna från Kandi Cosmetics!

Ögon

Här har vi min ögonskuggsprimer från The Balm, glitter primer från Nyx och mitt bästa ögonfranslim från Duo.

Här har vi ögonskuggspaletterna jag sträcker mig efter mest! Gillar ögonskugga som går i brunt eller orange mest, därav är Nyx & CAIA stora favoriter. Vill jag piffa till mig inför fest brukar jag även använda glitterpigment i silver eller rosé.

De senaste åren har jag slutat sminka mina ögonbryn och använder istället enbart ett genomskinligt ögonbrynsgel för att hålla dem på plats. Jag tycker mina ögonbryn har en naturligt fin form och är lagom fylliga. Vad gäller mascara så provar jag mig fortfarande fram och köper olika varje gång. Har liksom svårt att hitta en som ger bra volym och framför allt längd, då jag har naturligt korta fransar.

Min bästa ögonprodukt är eyeliner, och jag gillar i princip alla märken som har eyeliner i flytande form. Lóreals eyeliner är alltid jättebra. Jag kan ta på den inför fest, sova med den och ändå vakna upp med en perfekt vinge nästa dag. Helt otroligt!

Jag gillar även The Balm's Schwing! The 24H pen eyeliner är också bra. Sen gillar jag att använda vit kajal för att förstora upp ögonen.

Läppar

Moving on, här har vi mina mest använda läppennor! Den från H&M är faktiskt min favorit, även om jag samtidigt avskyr den då den typ är omöjlig att vässa. Men färgen är verkligen min färg! Om jag hittade ett läppstift i exakt den nyansen så skulle jag kunna dö lycklig.

Här har vi min lilla samling av läppstift! Brukar variera nyans efter årstid, men som ni ser föredrar jag nyanser som går mer i nude.

Sist men absolut inte minst har vi mina liquid lipsticks! Älskar London och Stockholm från Nyx, men även de från Gerard Cosmetics och The Balm!

Har ni någon favoritprodukt?

xoxo, Vendela


Follow me: NOUW | INSTAGRAM

  • Beauty

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Men åh dessa inlägg är så roliga! Tycker verkligen det är så intressant att se vad alla använder för olika produkter/smink. Vill ju bara testa allt man inte testat!!
nouw.com/nellielillskog
vendelaastrand
vendelaastrand,
Ellerhur, verkligen så kul att se och man får inspiration till att testa nya produkter hihi 😃
nouw.com/vendelaastrand
dks
dks,
Så bra og interessant innlegg <3 Ha en fin dag 😊
nouw.com/dks
vendelaastrand
vendelaastrand,
Tack så mycket, och detsamma! 😃 <3
nouw.com/vendelaastrand
Makeupbyronjah
Makeupbyronjah,

Så bra inlägg, verkligen intressant


nouw.com/makeupbyronjah