Header

Jag har knappt hunnit känna efter att det varit helg. Den har bara kommit och gått. I fredags var Johanna här och invigde mitt våffeljärn med mig. Igår firade vi August syster. Just nu försöker jag självmedicinera med te, honung och ingefära för att bli av med en ettrig förkylning. Efter det är denna helgen slut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det känns som massa månader bara försvunnit och regnat bort. Jag har haft min första jobbfria sommar sedan jag var femton år. Jobbat ytterst lite i juli, annars har det varit en enda lång semester. Kanske för lugnt. Regn ute och inne. Jag tror att jag inte riktigt är så bra på långa ledigheter. Förr eller senare så ska man ju börja jobba eller läsa igen och sånt är så lätt att skjuta på när man tänker att man har all tid i världen. Jag tror att jag mår bäst med deadline och småstress. Annars blir jag stressad av lugnet på något sätt. Nog med livskris. Här kommer än en gång en summering av tid med hjälp av mat. När jag kollar igenom mina bilder är just mat det mest återkommande. Så här kommer lite måltider från sommaren jag har haft. Än är den inte slut. Tror jag.

1
2

1-2. Ibland är det riktigt kämpigt att laga något. Ibland orkar jag inte alls. Ibland bara slänger jag ihop något bara för att. Ibland äter jag grönsakspytt och ibland köper vi pizza på den närmsta pizzerian.

3

3. Jag har hunnit vara i Hamburg en sväng för att hälsa på vänner, men mest kanske hälsa på staden. Konstigt att vara tillbaka på en plats där man bott men inte gör längre. Någon gång flyttar jag tillbaka. Första måltiden i Hamburg blev på en Koreansk restaurang nära Planten un Blomen med min vän Shady. Tror båda är ganska oerfarna när det kommer till koreanskt så vi tog det första bästa men blev nöjda. Kommer inte ihåg alls vad det hette.

4. En grej som jag saknat något enormt är Fritz-Limo, bästa läskmärket. Låter så löjligt att sakna en läsk, men blir så trött på Coca-colas monopol här i Sverige. Önskar det funnits fler mindre bryggeri. Fritz är så gott, så det var ungefär allt jag drack när jag var där. Till en Fritz-spritz (en av deras schorle, som är mer kolsyrad saft än läsk) som smakade vindruvor åt jag en gnocchi-sallad på ett fik, medan min vän pratade om hur galet det varit under G20.

4
5

5. Den 27 juli firade jag och August två hela år tillsammans. Långt för mig, kort för vissa andra. Inte jättestort för oss kanske. Det var en vanlig dag. August jobbade. Sen tog han tåget till Malmö och vi gick ut och åt väldigt god mat. Lite sushi till förrätt, biff teriyaki till August och friterade grönsaker till mig. Mums.

6

6. En dag nu i augusti tog skånetrafiken oss ända till Simrishamn och en födelsedagsmiddag för mig. På min födelsedag i juni var August nämligen inte hemma, så som present fick jag en middag nu istället på en restaurang han valt ut. Verkligen, verkligen god mat. Jag åt några vegetariska bollar av smörböna med potatis och goda tillbehör, August tog en ryggbiff. Kvällen avslutades med en lite billigare och lite mindre pretentiös glass i hamnen.

Likes

Comments

friends 4-ever-armband

I veckan hämtade jag bilder från film som suttit i två engångskameror och varit med mig i ungefär ett år. I andra länder, andra städer, med olika vänner, olika årstider. Alla ska klistras in i album, men innan det hände scannade jag in några fina som jag kunde skicka till vänner. Dessa skickades till Sandra och Barbara. Armband och soligt Malmö.

Likes

Comments

Försök att inte bli för exalterade eller avis, men jag har gjort alldeles egen saft. Plockat sextio blommor med en kille som kved över myggor och endast lyckades bidra med fjorton av dem. Transporterat detta till en mormor som gladeligen visade hur man gjorde det bäst. Det vill säga visa hur tunt citronerna skulle skivas, hur mycket socker man behövde och hur länge det skulle vara på spisplattan. För att vara ärlig var det superenkelt. Det enda snedsteget jag lyckades göra var idag när jag skulle sila, koka upp och hälla på flaskor. Kan ta och berätta att kokhet saft får en PET-flaska att krympa till ungefär hälften av sin originella storlek. De ser i alla fall söta ut nu.

Likes

Comments

Idag har jag gått runt ungefär hela dagen. I mina jelly sandals, dvs absolut inte fotriktiga skor. Jag har blåsor och är ganska mycket slut men ändå rätt nöjd. Jag har träffat en vän och gått på museum tills de sa åt oss att vi var tvungna gå för att de ville stänga. Först Malmö konsthall, sen Moderna Muséet, slutligen Malmöhus slotts museum. Kvällen avslutades på en uteservering på Möllan. Bra.

Likes

Comments

Nyhavn från båt // två bästisar i båt // en rysk turist på turistigaste stället

Denna helgen har varit lugn och mysig. Hälsade på hemma hos familjen (och glömde att vattna en av mina favoritväxter innan jag åkte... håll tummarna för att den klarar sig!). Men förra helgen var jag i grannlandet och utforskade och upptäckte med mina bästa hamburgare. Vi hann med allt från att vara superturistiga på guidad båttur till bergochdalbana på Bakken och dansk strand. Tacksamt att vara turist i en stad med en vän som bor där och kan guida.

. . .

red square i köpenhamn?? // flickor och tegelvägg // blåa byggnader

"försök se ut som att det inte är så kallt" // hejdå! ses i höst!

Likes

Comments

Vill gå ut med en offentlig ursäkt till de som bor i mitt hus för att jag tyvärr är en jobbig granne. Har fört så mycket oväsen nu. Allt började med att jag ville ha en bänk på balkongen. Så jag sågade, mätte och bankade ihop en. Inte för att titulera mig själv byggare bob eller något men lite händig kände jag mig allt. Händig och högljudd. Men ingen kom i alla fall för att klaga. På kvällen fortsatte jag vara jobbig granne när mitt bad blev allt för sent påkommet och upptappat. Att det sedan blev alldeles för varmt så att jag var tvungen att vänta på att det skulle svalna så jag kunde bada och duscha gjorde så att jag spolade vatten väldigt långt efter tiden då man borde göra det. Ni vet, av hänsyn till andra i samma hus. Så idag har jag varit jobbig. Men min dag har varit motsatsen till det. Jag kan sitta och läsa på balkongen nu, och hela jag är len efter hett vatten med basilika från balkongen, citron, ingefära och kokosolja. Godnatt.

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan satt vi och frös utanför älskade Haralds hus. Helt värt för att kunna säga hejdå till en människa som flyr landet i 13 månader för att ta hand om barn i Boston. Himla fint var det. Himla fin är han. Tackar alla gudar som finns att våra vägar korsades där i slutet av gymnasiet. Han är så viktig. Vår vänskap är så bra. Älskade älskade älskade.

hejdå älsk, ha det bäst!

Likes

Comments