När jag var liten hittade jag en larv. Jag minns inte hur den såg ut, men på den tiden var det säkert den mest majestätiska larv jag någonsin sett. Den var antagligen luden, stor, och hade dolda ögon som skrek till mig att den ville bli min vän.

Jag och min syster bestämde oss för att vi skulle ge denna larv en skitbra spa-dag som den sen kunde skryta med inför sina andra larvkompisar.

Den träffade aldrig sina larvkompisar igen.


Innan man vill bli avslappnad på världens bästa spa så vill man ha lite kul, och eftersom jag var ca sex år gammal så innebar begreppet ”kul” karuseller. Det enda som kunde efterliknas en karusell i hemmet var takfläkten i köket, där vi flitigt tejpade fast den (inte så) exalterade larven och drog igång på högsta nivån.

Larven han snurra ungefär ett halvt varv innan velociteten fick den att flyga åt helvete in i väggen på andra sidan rummet.

Vi gav inte upp, larven skulle bannemig ha kul. Vi tejpade fast den igen, men av lärdom drog vi inte på takfläkten på max utan vi började sakta men säkert, så larven riktigt hann njuta av den mest chockerande händelse som denna lilla varelse antagligen någonsin gått igenom. Njuta ordentligt.

Som sexåring tar det dock inte lång tid innan man själv blir uttråkad när det går långsamt, så tillslut hamrade jag på med högsta nivån igen så larven flög av, denna gången rakt igenom den öppna dörren till vardagsrummet.

När jag och min syster gick in i dit för att hitta den stackars krabaten fick vi syn på akvariet. Vi hade ett stort akvarium med flera fiskar och malar. Vi tittade på varandra, och med telepati som endast systrar med onödigt mycket fantasi har, kom vi båda på den underbara idén att larven säkert ville simma. Underbart.

Jag vet inte hur hårt larvens skyddsängel måste kämpat, men genom något mirakel blev inte larven uppäten nere i plurret, och jag minns heller inte hur vi lyckades få upp den därifrån. Antagligen hade vi knutit fast den i ett snöre så vi lätt kunde snappa upp den efter att den fått sig en underbart torterande simtur, som säkert alla larvar vill ha men inte kan få eftersom de är så långsamma och inte förmögna att bygga sig sina egna pooler.

Detta hade kunnat vara slutet. Vi hade kunnat avslutat spa-dagen här och låtit larven gå hem till sina vänner och berättat om den bästa dagen någonsin i hela dess liv, som skulle gjort alla dess vänner avundsjuka.

Men nej.

Larven var blöt efter simturen, och då är det skönt att basta. Vad är en bastu för en sexåring som håller i en larv? Mikron.

Vad är de olika inställningarna som ställer in watt för en sexåring? Ingenting. Så vi körde på ändå, men var duktiga och lindade in larven i ett papper först, eftersom man måste ha en handduk när man bastar. 


Detta inlägg är till dig, larv. Din familj saknade dig säkert, men dom visste innerst inne att du dött den bästa döden en larv kan dö, i händerna på två barn med vild fantasi och en tanke att de ville göra gott.  


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte börja mitt första, okända inlägg med att prata med mig själv. När jag var liten.

Jag var inte så smart när jag var liten. Jag var inte dum, jag var bara lite dum i huvudet. Jag gillade att äta saker och att klippa i saker, ibland samma saker men sällan samtidigt.


Jag har sammanställt en lista med visdomsord mitt unga jag skulle behöva höra, utan direkt anledning.

 • Vitsippor är inte farligt. Du kommer inte dö en brutal död för att du åt en, din syster lurar dig bara.
 • Du är inte osynlig bara för att du trycker in huvudet mellan två lådor på Ica, folk ser fortfarande att du tjuväter plockgodiset.
 • Tjata inte till dig en Poo-Chi robothund i julklapp för du kommer tröttna på den efter en vecka och sen kommer du ångra att du inte valde den andra julklappen istället.
 • Bara för att du handlar mindre godis fler gånger så betyder det inte att det blir billigare, du måste bara gå in i affären oftare.
 • Att springa hysteriskt framför filmkameran och vinka är inte lika gulligt som du tror.
 • Försök inte smälta socker i micron för att sen äta.
 • Mamma och pappa vet att du smygäter av hundgodiset och kommer börja gömma det, jag har än idag inte lyckats lista ut var.
 • Ta inte åt dig av vad folk säger. De flesta av dem som var otrevliga i grundskolan finns i straffregistret idag, så njut av den faktan.
 • Nöj dig inte med det enkla.
 • Mamma och pappa kommer även börja gömma saxarna för dig, så njut av klipphysterin så länge du kan.
 • Men försök att inte klippa sönder dina byxor.
 • Eller dina tshirts.
 • Det är inte ett grävningshål utan ett jordgetingsbo du stoppar ner handen i.
 • Var glad att det inte var ett grävlingsbo. Han hade inte velat vara din vän för att du hjälper honom gräva, han hade bitit av dig handen.
 • Larven du hittar vill inte ta en simtur i akvariet, och vill nog heller inte åka karusell, fasttejpad på takfläkten.

Om jag bara lyssnade på mitt äldre jag lite oftare så hade jag nog varit rik idag.


Fast antagligen inte.


Likes

Comments