Vegan saffron buns with almond paste 🌟

Gjorde dessa igår kväll. De blev långt ifrån torra och väldigt saftiga och goda! 🤩 Första julbaket för i år, kommer definitivt bli mer.

RECEPT
3,5 dl växtmjölk
1-2 kuvert saffran
50 g jäst för söta degar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
9-12 dl vetemjöl
100 g mjukt mjölkfritt margarin
Växtbaserad grädde för pensling
2 dl hackade mandlar

Fyllning:
200 g riven mandelmassa
ca 1 dl socker
100 g rumsvarmt margarin


GÖR SÅHÄR:
1. Koka upp saffran och mjölk och låt svalna.
2. Blanda den kalla vätskan med jäst, socker, salt, mjukt margarin och vetemjöl tills degen blir ganska fast. Börja med 9 dl och tillsätt därefter varsamt tills degen är någorlunda fast, lite klibbig.
3. Låt degen jäsa i ca 2 timmar under en bakduk.
4. Knåda sedan i 15-20 minuter för hand eller 10-15 minuter i bakmaskin. Tillsätt successivt vetemjöl under tiden så att degen inte klibbar fast i bänken.
5. Sätt ugnen på 225*C. Låt degen jäsa ytterligare 20 minuter under en bakduk.
6. Dela degen i 3 delar. Om det behövs, mjöla bakbordet. Kavla sedan ut degen platt, bred på margarin, strö över socker och finfördela den rivna mandelmassan. Rulla därefter ihop till en stor rulle och skär i lika stora delar. Lägg dem i bullformar eller på bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
7. Pensla bullarna med grädde och strössla över hackad mandel.
8. Grädda i mitten av ugnen 6-10 minuter.

Gillar

Kommentarer

Mayamolanderz
Mayamolanderz,
vegowellness
vegowellness,
Ja så otroligt gott 😃
nouw.com/vegowellness
Idamida
Idamida,
Åh såå gott! 😃 Skulle du kunna dela med dig av receptet kanske 😊
nouw.com/idamida
vegowellness
vegowellness,
Ja verkligen gott 😃 Absolut, har lagt till receptet i inlägget nu 😊
nouw.com/vegowellness
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229