Tofupinnar, potatismos & dillsås.

Jag vet inte hur länge jag tänkt göra egna f*skpinnar då jag haft mycket tofu hemma den senaste tiden samt ströbröd ännu längre, från någon prenumerationsbox. Idag tog jag tag i det och det var faktiskt enklare än jag trodde. Använde mig av ett recept som jag hittade på vegomagasinets hemsida, men följde inte riktigt det till punkt och pricka.

Tofupinnar
400 g tofu
3 msk sojasås
1 citron, saften
2 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1 dl vatten
Rapsolja att steka i

Gör såhär:
Skär tofun i breda stavar, lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 min. Vispa ihop vetemjöl och vatten, vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

Potatismos
Ca 10-15 potatisar
1 msk olja eller margarin
1 dl växtmjölk eller havregrädde
Kryddor efter smak

Gör såhär:
Koka potatisen mjuk, vispa sönder med elvisp eller mosa med en potatispress. Blanda i olivolja eller margarin, mjölk/grädde, salt och kryddor.

Dillsås
3 dl havre-fraiche
0,5 dl äggfri majonnäs
Saften från 0,5 citron
1 dl dill

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
En jätte bra måltid. Jag hade aldrig hört om tofupinnar. Tusen tack för tipset, jag kommer absolut att testa. Jag äter mer och mer vegetarisk och jag mår faktiskt bättre.
nouw.com/enitalienareisverige
vegowellness
vegowellness,
Verkligen 😃 Inte jag heller, men sökte på något alternativ till fiskpinnar som var en av mina favoriter innan jag blev vegan och då kom tofupinnar upp 😊 Det upplevde jag också när jag blev vegetarian och när jag blev vegan började jag må ännu bättre 😊
nouw.com/vegowellness
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack igen för alla dina fina tips. Ja, jag vill försätta äta mer vegetarisk tills jag slutar totalt äta kött. Jag mår bättre så.
nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229