Frukost, MELLANMÅL

Gör ni egen müsli eller köper ni? Jag äter alltid en skål yoghurt med min hemgjorda müsli full med fiber & protein på morgonen! Det får mig att hålla mig mätt längre och orka med början på en ny dag i livet.
Det finns såå många varianter av müsli och alla gillar/föredrar olika typer av nötter, gryn & bär.
Här kommer ett grundrecept, vill du byta ut något frö/gryn/nöt/bär så är det inga problem!

Du behöver: (för ca 1,5l müsli)
* 8dl havregryn
* 6dl rågflingor
* 2dl solroskärnor
* 1dl hasselnötter
* 1dl valnötter
* 1dl kokosflingor
* 1dl chiafrön

* 1dl vatten
* 1dl honung
* 4msk olja
* 1msk kanel
* 1/2 tesked vaniljPULVER, inte socker
* Valfria torkade bär
(jag använder tranbär, blåbär & gojibär)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregryn, rågflingor, chiafrön och solroskärnor i en stor bunke.
Grovhacka nötterna och blanda sedan ihop med de andra grynen i bunken.
Blanda till sist ned kokosen.

Blanda vatten, honung, olja, kanel och vaniljpulvret i en annan bunke.
Häll därefter över den "smeten" till den stora bunken med alla gryn.

Rosta flingorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om lite då och då.
När du tagit ut plåten kan du tillsätta de torkade bären.

Lycka till!👍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

MATRECEPT, LUNCHRECEPT

Varje gång jag lagar detta förundras jag över hur det kan vara så fruktansvärt gott när det är så fruktansvärt enkelt att laga?!😍
En underbart god tortellinirätt med en färdiggjord pastasås. Lägg till lite broccoli, spenat, pinjenötter & massvis med grönsaker så har ni här VOILÁ, "En underbart god vegetarisk snabblunch", färdig på 10-15 min!

Du behöver: (För ca 2 portioner)
* En förpackning färsk tortellini
(jag köper City Gross tortellini med mozzarella & tomat)
* Keldas pastasås (ost)
* Frysta broccolibuketter
* Fryst hackad spenat
* Pinjenötter
* Valfria grönsaker

Gör såhär: Koka upp ca 1,5 liter vatten. Medan du väntar på det kan du tina den hackade spenaten & värma broccolibuketter. (Jag köper broccolibuketter som man kan värma i mikron vilket går snabbast)
Ta fram en mindre kastrull och häll i pastasåsen. Jag brukar redan här hälla i den hackade spenaten och veva runt, men det går att göra detta senare också.
När vattnet börjat koka kan du sätta på plattan till pastasåsen samt hälla i tortellinin i det kokande vattnet.

Färsk tortellini ska kokas ca 3 minuter. Häll av vattnet.
När såsen börjar ryka & sjuda lite smått kan du ta av den från plattan och häll sedan i den i tortellinikastrullen. Tillsätt broccolin och ev. den hackade spenaten. Servera gärna i skål, salta, peppra, strö över några pinjenötter & njut!

Likes

Comments

MATRECEPT

Den ultimata fredagsfavoriten för många familjer runt om i hela landet. Alla gör sina tacos olika och alla har sina varianter.
Därför ska jag inte skriva något bestämt recept på tacos, MEN jag ska istället tipsa om att göra den vegetarisk/vegansk istället!
Enklare, och dessutom minst lika gott!!
Här har du två varianter av färs, Quorn's quornfärs som är vegetarisk, samt Hälsans kök's färs som är helt vegansk!
Stek på vegofärsen lika som du skulle gjort med köttfärs, stek dock under kortare tid då vegofärsen egentligen bara ska "hettas upp". MUMS!

psssssst!!!
... Visste du att hårda tacoskal/båtar är helt fri från animaliskt innehåll och är alltså 100% vegansk!! 👍

Likes

Comments

MATRECEPT

Vill du upptäcka en av Indiens goda smaker fast vegetariskt är denna rätt varmt rekommenderad.
​På mindre än 20 minuter får du en färdig rätt för 4 personer.

Du behöver:
* Ris
* Quornfiléer, ca 5-6 st
* Creme Fraiche 2dl
* (Santa Marias) Tikka Masala-kryddmix (vegansk)
* 1 röd paprika

Gör såhär:
Lägg i hela quornfiléer i en stekpanna med olja på spisen, ha medelstark värme då filéerna endast ska värmas upp och inte få färg.
Förbered kastrull med vatten för att sedan koka upp riset.
Skär paprikan i lagom stora bitar. När filéerna värmts upp, ta ur dem ur stekpannan och skär som i smala bitar/strimlor efter eget tycke. Lägg sedan i dem i stekpannan igen tillsammans med den uppskurna paprikan och stek på hög värme i ett par minuter/tills det fått lite färg.
Tillsätt kryddmixen (ta lite åt gången då det lätt blir för starkt), 1dl vatten och 2dl crème fraîche och blanda runt. Låt puttra och smaka av. Tillsätt mer krydda om det behövs.

Häll bort vattnet från riset & gör eventuellt en sallad till maten.
Ät & njut av vegetariskt & indiska smaker!

VILL DU GÖRA DENNA MÅLTID HELT VEGANSK??
Ersätt den vanliga créme fraichen med Alpro's veganska sort.
Byt ut Quorn's quornfiléer mot Anamma's filéer som är gjord på sojaprotein.

bild: vegovardag

Likes

Comments