Ja minsann, 7 år har jag och min bättre hälft varit gifta idag, Amazing! Mot alla odds och lyckligare än någonsin. Dagen har vi spenderat tillsammans med barnen och en massa gott har ätits! Tog en paus idag från min annars så väldigt strikta F1, som jag följer slaviskt. Känns bra ändå, försvunnit 30cm på hela kroppen och 4 kg efter min c9 och nu början på min F1, här händer det grejer 😊
Och imorgon efter dessa goda tårtor lär jag väll gått upp det dubbla 😂 ...men vad gör det om hundra år! Önskar alla en trevlig fortsättning på kvällen, strax blir de soffan med mannen för min del. Lägger in ett snabbrecept på min busenkla vegetariska (lakto-ovo) smörgåstårta, som jag själv komponerat, och även en vegansk motsvarighet på receptet också, enjoy! 😋😋

Vegetarisk/vegansk smörgåstårta

1 burk majonnäs
1 liten spann grekisk- eller turkisk yoghurt
2 små rydbergs gurksallad
10 ägg
Eventuellt 2 stora mogna avokado
Salt
Svartpeppar

1 stort rostbröd eller 8 hönökake halvor

Blanda ihop majonnäs, yoghurt och gurksallad. Koka,skala och hacka äggen (jag brukar använda en äggskivare och först på ena hållet och sedan på andra).
Släng i äggen, (och avokadon skuren i små bitar), salta och peppra lite efter smak.

Varva sedan bröd och fyllning (rostbröd ger fyrkantig eller rektangulär tårta, hönökaka ger en rund tårta) till belåtenhet och garnera med grönsaker, frukt, ägg, mimosa sallad eller vad som än önskas!

Jag skär aldrig bort brödkanter till mina smörgåstårtor, då fyllningen är så krämig mjukas kanterna upp och märks knappt 😊👍🏻
Går även att använda creme fraiche eller gräddfil istället för yoghurt. Lika gott vilket som.


Går även att göra en vegansk motsvarighet:

400g Vegansk majonnäs (tex. Astrid och apornas)
5dl Vegansk créme fraiche el. liknande
Bostongurka ca. 100gram

2-3 avokados
Paprika finhackad

Valfritt veganskt bröd efter tycke

Följ sedan receptstegen ovan 😊😊😊😊

Hoppas ni gillar det 🌟


Likes

Comments

Denna text var bland de första i mitt flöde på instagram idag. Blev gilla på den. Det är nu lite mer än 3 år sedan jag och min man valde att sluta äta djur. Bara sådär! Det var inte något svårt beslut och inget har någonsin känts så naturligt, men ändå har det inte varit problemfritt. Konflikter, näringslära (från okunniga) och utanförskap har vi stött på på vår väg. Men vad gör det, foten är nersatt för djuren och denne rubbas inte<3 våra 3 barn har alla tagit det olika och det är väll egentligen först nu som vi alla hittat hem i nya vanor och levnadssätt.

Idag vill jag dela med mig av något som passar de flestas fredag, med ett gott samvete som följd!
Mandelburgare i världsklass! Trevlig fredag alla 😊Ca 6-10 burgare/biffar

100 g finmixad sötmandel alternativt mandelmjöl
1.5 dl finriven ost, jag brukar välja löpefri Gouda
1.5 dl ströbröd
2 msk riven gul lök eller finhackad gräslök
1 tsk salt
0.5 tsk mald svartpeppar
3 ägg
2 msk vatten

2 msk smör/margarin att steka i.

Blanda ihop alla torra ingredienser, rör sedan i ägg och vatten. Låt stå 5-10min, forma sedan burgare och stek på medel-hög värme tills de känns fasta och har fått fin färg, sänk sedan värmen till låg och låt stekas ytterligare en liten stund på bägge sidor.
Tips: jag brukar ta lite grillkrydda på burgarnas båda sidor innan jag steker! Så himla gott. Testa 😊

Går att göra veganska om så önskas med vegansk ost och stek då i olja eller veganskt smör/margarin.

Går att servera hur man vill och önskar! Gott till potatismos och lingon, stuvade makaroner, ugnsrostade rotfrukter, sallad eller bröd och pommes 😋 lycka till och trevlig fredag alla!

Likes

Comments