Zuccinibiffar & potatisbakelse

I söndags bjöd jag och killen min lilla mamma på vegansk middag. Zuccinibiffar med potatisbakelse och sås gjord på egenplockade karl Johan 👌🏼 Potatisbakelse:
Killen kirrade potatisbakelserna genom att steka riven fast potatis i smör, färsk timjan, färsk rosmarin och salt. Sen la han potatisen på fyrkanter av mejerifri smördeg och toppade potatisen med mjölkfri färskost med smaken chive, innan han vek ihop smördegen. De for därefter in i ugnen.
Jag stod för biffen och svampen.
Zuccinibiffarna:
Rev 2 zuccini och la i ett durkslag och saltade. Medan de fick vattna ur sig så stekte jag en hackad gul lök. Kramade sedan ur zuccinin och la i en skål tillsammans med den stekta löken. Blandade i 2 tsk bakpulver och 2 dl mjöl och kryddade med vitlökskrydda och svartpeppar. Man kan även ha i lite persilja (fryst eller färsk) om man vill.
Såsen gjordes helt enkelt genom att steka karl Johan, reda med maizena, ha i havregrädde från Oatly och smaksätta med kinesisk soja, kantarellfond och peppar.
Alla åt med stor aptit 😃👌🏼

#vegan #veganmat #veganfood #zuccini #potatisbakelse #mejerifritt #mejerifri #vego #vegomat

Gillar

Kommentarer