Morot- & solrosfröbröd

I söndags var det bak(is)dag så slängde ihop en form med dundergott morot- och solrosfrö bröd när energin började komma tillbaka till kvällningen ✌🏼 -
How to:
Värm 5 dl havremjölk till fingervarmt i en kastrull. Tänk på att det går fort och att du dödar jästen om mjölken blir för varm. Smula 50 g jäst i en stor bunke och häll i mjölken och blanda tills all jäst har löst upp sig.
Blanda i 3 finrivna morötter, 1/2 dl rapsolja, 1 1/2 tsk salt, 1/2 dl sirap, 1 dl havregryn och ”lagomt” med solroskärnor. Häll i 10 dl mjöl och blanda. Arbeta ihop en deg som är lätt klibbig. Du behöver tillsätta mer mjöl om det är alldeles för klibbigt.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. .
Häll sedan i det på ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela det jämnt. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 220 C.
När degen har jäst klart kan du försiktigt skära ett rutnät av ytliga skåror och nagga den med en gaffel. Pensla med olja och strö över flingsalt och kör in i ugnen runt 15 minuter eller tills brödet har fått fin färg och det är torrt när du sticker i provsticka i mitten.

#vegan #veganbröd #vegansktbröd #veganskt #veganmat #veganfrukost #veganskfrukost

Gillar

Kommentarer