Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Vegetarisk gryta med kokt potatis

Jah är inte särskilt duktig i köket men lyckas ändå få ihop ätliga rätter nästintill varje dag.
Denna gryta är en sån som går snabbt att fixa ihop, och bara låta stå och småputtra en stund medans man kan gå och göra annat.

Vill man göra såsen i lite krämigare så kan man använda Oatlys ifraiche till exempel.
Jag hade i Alpros naturella yoghurt och nej, det blir inte surt för havremjölken som också är i samt kryddorna balanserat upp det sura.
Men ja, det är ju mer optimalt att använda någon växtgrädde och ifraiche men hade inget av det hemma så det fick helt enkelt bli yoghurt.

Som ni kanske har lärt er vid detta laget så måttar jag sällan något, detta är liksom sånt som sätts efter ens egna smaker. Så det är på ett ungefär för ca 1-2 pers. En hungrig eller två mellanhungriga med något tillbehör till.


DU BEHÖVER
-
Anammas vegobitar (100 gram ca)
- Vitkål (handfull ungefär)
- champinjoner (ca 3 st)
- Brytbönor & vaxbönor (handfull)
- 1 dl Havremjölk
- 2-3 dl vatten
- 1 dl Växtgrädde (Planti till exempel
- Örter (Franska örter)
- 1/4 grönsaksbuljong (Till exempel Kania)
- Svartpeppar & salt
- Extra tjock sås - Oatly iFraiche (1 dl)
- Något att steka det i, olja/smör


Börja med att steka vegobitarna tills de får lite färg. I med vitkålen, champinjonerna, mjölk, grädde, vatten och grönsaksbuljongen.
Låt småputtra på 3:an i minst en 30 min så smakerna sjunker in. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt.

Till detta hade jag smörgåsgurka, rödvinbärsgelé och kokt potatis.


Tips: Gör grytan matigare med morötter, mer champinjoner, vita bönor, syltlök, möjligtvis lite gröna linser.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3