Utmaningar för 2019

Nu har snart heeela Januari gått och det känns som att man knappt har hunnit blinka så snabbt denna månad har gått.
Konstigt va? POFF så var Januari borta. Och snart så är sommaren här igen.
Ja, ibland går dagarna utan att man hinner reagera.

Med det sagt, så är jag kanske lite sent ute med mitt så kallade nyårslöfte. Utmaningar att klara av under året. .
Men det är inte att börja träna, gå ner i vikt eller att börja promenera (även om det kanske också borde stå med på min lista).

Jag försöker verkligen vara en bra person. Att förbättra mig.
Och även om det hjälper en hel del att vara vegan så kan jag alltid göra lite mer.

Som människa tär ju våra fotsteg på jorden bara genom att existera.
Men vi bör alla börja att reducera våra fotspår till att bli ännu mindre. Våra handlingar tär idag alldeles för mycket på jordens resurser och redan den 1 Augusti förra året så hade vi förbrukat dem. Tänk er. I fem månader levde vi på övertid.
Skrämmande.

Så. Nu har ju Januari i stort sett redan gått och jag har egentligen redan missbrukat min ena utmaning då jag handlade ett par byxor och en tröja. Men det var också då som jag förstod. Jag kan inte fortsätta göra så.


Vad är mina utmaningar för 2019 då?

1. Att inte konsumera några kläder.
Eller rättare sagt - Nya kläder.
Nu är det enbart second hand eller låta bli som gäller (undantag trosor och strumpor dock).
Det känns ändå som ett hyfsat enkelt mål.

2. Våga utmana mig själv mer.
På grund av min socialfobi så har jag varit väldigt begränsad. Men saker jag inte klarade förr kan jag nu göra hyfsat ok utan att få panik.
Jag har till exempel lättare att hantera köer. Att stå i kö alltså. Jag har använt ett tips jag fick av min hypnoterapeut att räkna högt i mitt huvud och försöka att bara fokusera på det och inte människorna runt om. I början kändes det inte alls som att det hjälpte. Men efter några gånger så kände jag skillnad. Det andra tipset är att inte ha ögonkontakt. Och även det har fungerat väldigt bra.
Detta år ska jag försöka utmana mig lite extra.

3. Lära mig att hantera mitt inre.
Mina tankar leker ofta ett eget liv. Jag är duktig på att överanalysera saker så enbart en blick ifrån någon kan cirkulera runt i huvudet där jag försöker hitta olika förklaringar till varför jag fick blicken (om det inte är uppenbart!).
Detta leder ofta till negativa tankar då jag sällan tror att någon vill mig något gott, och det är detta jag måste lära mig att hantera, och kanske en dag kunna få bort. För det är väldigt jobbigt. Alla vill mig (förhoppningsvis) inte något ont utan gör harmlösa saker som egentligen har noll betydelse.

4. En mindre viktig utmaning - Att äta med besticken i fel händer.
Detta är mest som en kul utmaning och jag kommer förmodligen inte ens klara den då det är så inpräntat hur man håller besticken. Men jag ska försöka. Och då blir det till att hålla gaffeln i vänster hand och kniven i den högra.

5. Att skriva ner allt bra som hänt under året.
Jag har sett att en del skriver ner bra saker om sig själva och lägger i en glasburk, och när man känner sig lite nere så tar man upp en lapp där det står något bra man har gjort eller något bra med en själv.
Jag tänkte göra detta mixat med andra bra saker runtom som händer. Om till exempel veganism exploderar på en månad där 300.000 pers blir veganer samtidigt. Typ sånt. Bra saker.


Allt på bild nedan är sådant jag handlat på second hand, och det känns verkligen så härligt att kunna fylla garderoben med begagnade kläder. Inget nytt som produceras för en.
Och du kan verkligen hitta ALLT i dessa butiker. Och varför inte bara fortsätta göra andrahandskläder mer populära genom att lyfta upp hur bra det är och att det inte är något konstigt alls med att köpa något som har använts (Finns såklart även helt nya grejer också).

Det är bara awesome.
Har ni själva några mål eller utmaningar under 2019? :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3

@