Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Tips för en mysigare höst!

Hösten är en årstid då allting förändras. Växterna blommar sin sista gång, träden fylls med härliga färger och har man tur så tar sig solen fram och värmer en i kylan. Men när detta är förbi och allt är brunt, vått och kallt så vill man kanske göra hösten lite mysigare.
Här kommer lite tips som jag själv brukar göra under hösten som gör en lite gladare och får årstiden till att vara mycket mer mysigare.


1. Ta en kopp te med din favoritsmak och bläddra lite på Pinterest för inspiration.
Ord/meningar du kan söka på: "Autumn decorations ", "Autumn sunset photography", "Pumpkin stencils ", eller om du vill baka lite goda höstiga recept så kan du söka på "Halloween/pumpkin/autumn vegan recipe".

2. Sätt dig ner på din favoritplats och läs en bra bok eller titta på din Youtube-favoritkanal.
Jag brukar titta in hos Therese Lindgren som verkar vara en väldigt lugn och härlig person. Annars brukar jag titta på tips om hur man kan fotografera bättre med sin mobil, för det är ju den man bär med sig i stort sett hela tiden. Då kan det vara bra och få lite tips om hur man kan få dem här extra bra bilderna.

3. Älskar du att fota? Ta en liten promenad på förmiddagen innan solen står alldeles för högt upp.
Du kan även ta dig ut precis efter regn, det kan både bli väldigt fina bilder, plus att det doftar så höstigt just efter en regnskur. Sen är det ju alltid härligt att gå lite när solen värmer gott om kinderna.

4. Sätt upp ljusslingor i ditt hem och pyssla om i hemmet.
Ja, det kan vara så enkelt att få mys-känslan av att sätta upp lite ljusslingor på väggen, eller lägga lite ljusslingor i en hög glasvas.
Om du vill pyssla om lite i ditt hem så kan du köpa pumpor i lite olika storlekar som du sen gröper ett litet hål i för att sätta ett värmeljus. Pumporna kan du sätta utanför ytterdörren eller på balkongen.

5. När du är på din promenad, plocka lite fina saker du kan dekorera med.
Kottar, blad, grankvistar, lite bär och ekollon. Bladen kan du till exempel klistra fast i en genomskinlig glaslykta som du sedan har ett ljus i. Eller dekorera ditt matbord med kvistarna, röda bär, kottar och möjligtvis lite apelsinskal, sätt sedan lite ljus på ett fat så får du en fin ljusdekoration, och nästan helt gratis.

6. Besök olika loppisar i ditt område.
Ta en helg och besök massa olika loppisar där du bor. Där hittar man nästan alltid något klipp, och kanske finns där även något fint som du kan dekorera ditt hem med, som en fin lykta eller ljushållare i någon fin höstig färg.

7. Badkar med bubbel.
Ja, nu syftar jag inte på champagne, utan på badbomber. Lush.com har en del olika badbomber, badoljor och jellybomber som luktar väldigt gott.
Har du inget badkar?
Jag har själv inget och saknar det en hel del. Vi hade ett badkar när jag var mindre och där satt man alltid innan det var läggdags och gottade sig så pass länge att man såg ut som ett litet russin när man steg upp.
Det finns som tur badkar som är portabla på till exempel Wish. Läs noga bara så att du inte råkar köpa ett för barn, så kolla storleken en extra gång så du beställer rätt badkar. Det ska finnas både uppblåsbara och sådana man viker upp.


Jag hoppas något tips passar och är intressant :)


#NouwAutumnChallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram