Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Sesampannkakor med fikonmarmelad

Detta är nog första gången jag testade att göra pannkakor på rismjölk. Annars görs dessa alltid på sojamjölk men jag tyckte att de blev mindre "ihåliga" och "bubbliga" med rismjölken. Faktiskt inga alls.

Grädden är på havre och den smaksatte jag med vaniljpulver och kanel. Och tillsammans med fikonmarmeladen så var detta gudomligt gott! Receptet är på ett ungefär då jag sällan mäter hur mycket jag har i. SESAMPANNKAKOR 3dl vetemjöl
• 2tsk no-egg • 4-5dl rismjölk • 0,5tsk salt • 2msk smält smör • ca 1dl sesamfrön Börja med att vispa no-egg (2tsk no-egg,4tsk vatten).
Blanda ner alla torra ingredienser. Vispa sedan ner mjölken, fröna och häll till sist ner smöret. Stek på medelvärme och håll pannkakorna varma under t.ex lite folie. Havregrädden köps färdig. Själv använde jag Carlshamns havregrädde och vispade sedan i lite vanilj och kanel och smakade av efter hand. Dock tycker jag att Alpro's vispgrädde är godare och har bättre konsistens, men det är en smaksak (: Fikonmarmeladen finns också färdig att köpa.
Titta noga bara så att marmeladen innehåller pektin och inte gelatin.

Gillar

Instagram