Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Mumsiga nybakade havrebullar!

Jag kom över ett liknande recept i en vegangrupp och har sedan justerat det för att bli sådär lagom saftiga med en frasig yta. Just på dessa har jag bara använt havssalt på översidan, men det går att använda allt möjligt.
Jag har även testat att ha bjäst över och det var också väldigt gott. Bjäst finns b.la. hos Apotea.se

Det bästa är också att dem går så himla snabbt att göra och inget man behöver vänta på en evighet att bli klara med jäsning och hundra ingredienser. Här ska det gå snabbt om man är hungrig!

Så hur gör man då dessa underbart goda bullarna?
Jodå, såhär gör man:


Snabba havrebullar!
Ca 6-8st

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2-2 1/2 dl havregryn
  • 1-2 msk chiafrön
  • 2 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk mörk sirap
  • 3 dl vatten
  • Topping: pumpa, solros, sesamfrön/vallmofrön/havssalt/bjäst/vegoostskivor
  1. Värm ugnen till 200 C.
  2. Blanda torra ingredienser och tillsätt sedan resten.
  3. Ta en sked och klicka ut bollar av degen på bakplåtspapper. Grädda i ca 13-15 min

På en 30 minuter så har ni nybakade bullar till frukosten som doftar härligt gott i hemmet.

Servera med mjölkfritt smör, sylt och mjölkfri ost. Jag använde Astrid & Apornas originalost.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3