Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Mars-mat och äventyr!

Jag sitter ännu en dag med denna förkylning, lite ovanlig från vad jag brukar få då jag nästan aldrig känner av att jag är förkyld. Just nu känner jag ingen smak vilket är riktigt tradigt. Kan inte ens känna smaken av kaffet. Och imorse hade jag ont i bihålorna och tänkte bara Näää! Detta är Inte rätt läge att behöva ringa någon vårdcentral då allt är så ansträngt just nu, och läst historier om andra som försökt ringa ambulans och komma till sjukhus men skickats hem igen, pga coronaviruset.
Så jag hoppas jag slipper ringa vårdcentralen, men det är iallafall bättre nu än det var imorse så tumme upp på det.

Nä, rubriken antyder inte att jag ätit mat från mars (även om det hade varit coolt!), utan bara olika maträtter jag har ätit i mars. Vi var också på ett litet äventyr, jag, yngsta syrran och mamma för snart 2 veckor sedan.
Jag är inte jättepigg på att skriva en massa så jag lämnar bilderna nedanför med en kort beskrivning vad det är.

En enkel rätt med wokade grönsaker, nötter, Hälsans köks filébitar och en sås gjort på kinesiska soja, vatten, chili, ingefära, vitlök, farinsocker och tomatpuré. Till det hade jag nudlar och strödde över med lite torkade alfalfagroddar jag glömt bort i ett hörn. Gick att äta ändå!

En liknande rätt med wokade grönsaker, friterad och panerad tofu i en sås gjort på sweet chilisås, kinesiska soja, vatten, vitlök och citron. Här serverat med ris!

En dag i mars gjorde jag en liknande moussaka med färs från Anamma stekt med bland annat lite frysta grönsaker, tomatpuré, havregrädde, grönsaksfond, grillkrydda och lite peppar, med skivad potatis och havregrädde över det. Serverade med bara lite morötter och gurka med olivolja, vitlök, oregano, svartpeppar och havssalt. Supergott!

En dag var syrran, jag och mamma en sväng in till ystad. Vi åkte först till Ö&B och tog sen en fika hos Katjas som denna gång hade en vegetarisk chokladkaka som smakade lite päron. God men väldigt mäktig så jag orkade inte hela.

Efter fikat så åkte vi till Olssons Bazar. Vi handlade inget vettigt där mer än lite godis och så.
Kollade ingredienserna på drinkmixarna och vad jag såg så var de djurvänliga - Yay!
Såg även dessa lakrits, en med jordgubbssmak och den andra med bara lakrits som verkade väldigt goda. Köpte dock inte men finns de kvar nästa gång så tar jag och testar! Lakrits är ju så gott. Särskilt saltlakrits. Tror dock detta är sötlakrits men det funkar det också :)

Nu ska jag titta vidare på ID (Investigation Discovery)

Hoppas ni mår bra i dessa tider! ✨

Gillar

Kommentarer

Instagram