Kalas och vårkänslor!

Klockan ringde 07:48 och jag kunde se solens strålar genom persiennerna och ja, det är ju vår här nu. Helt otroligt och så härligt.
Visst var luften frisk och halsduken fick åka på. Men sooolen. Åh. Äntligen.

Vid 10:30 var det dags för kalas för min yngsta syster som fyller 34 år på söndag. Härliga prat och god mat (och en hel del liv från ungarna som tillslut väckte deras pappa).

Efter lite hallonpaj tog jag mig ut i systerns trädgård för att kolla alla lila krokusar som tagit sig upp till ytan för att snart slå ut. De har massvis som täcker delar av trädgården och man får verkligen vårkänslor när man både kan känna solen och se massa fina blommor som växer.

I trädgården satt också två katter som förmodligen kommer från ena grannen som inte riktigt tar ansvar för de katter hon har.

Katten som sitter inne i växthuset är en av dem. Bara titta på det lilla ansiktet. Ögonen. Teckningen. Den lilla kroppen. Försökte lugna ner den lilla ärtan men systers ena katt blev nyfiken och ville kolla läget så kissen sprang iväg sen.

Men en solig och fin dag har det varit idag.

Var också ute och lärde systerdottern att fota lite. Hon har väldigt lite av detdär viktiga som behövs av en fotograf (tålamod!!) så det gick väl sådär. Men hon är än bara 7 år och när man själv var 7 så fotade man liksom katter som åt, katter som sov, katter som sprang förbi och ja, någon hund då ich då också. Men oftast lagom suddiga bilder. På min tid fanns ju heller inte mobiltelefoner med kamera. Så en sju-åring idag har ju större chans att utvecklas snabbare på detdär med fotografering :)


Pastasallad med marinerad och inlagd tofu, italienskt lantbröd och rågbröd med olivolja över. Så mumsigt!

Till efterrätt blev det hallonpaj med Oatlys vaniljsås och kaffe till. Och ja det ligger pajskal därunder. Jag bad syster ta upp fint så det blev bra på bild. Jag fick en bild iallafall :P


Kolla på liten. Så himla söt!
Fullt med nyckelpigor kvar i granbusken vi har i trädgården. Sist jag räknade var det mellan 60-70 stycken. Vet inte om de gått i ide där eller vadå dem gör, men oavsett väder så sitter dem kvar. Dem söta små rackarna.

Älskar ju också att fota makro så tog fram mitt objektiv till mobilen och fick några fina på både nyckelpigorna och lite blommor.

Nu känns det verkligen som att våren är här, även om det kan vara lite kallt vissa dagar.

Nu blir det en film och sen ska jag sova.

Hoppas ni har haft en fin dag :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3

@