Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Intressanta/roliga Youtube-kanaler att följa!

Detta är såklart helt efter mitt eget tycke men jag kanske nämner något konto som ni inte visste fanns och finner en ny favorit, vem vet. Större delen av dom jag prenumererar på är musik-kanaler, gissningsvis 80%. Efter det kommer nog de som riktar in sig på DIY, tips och systemkameror. Men jag skriver ner några favoriter och skriver lite om varje också så ni har en uppfattning om vad det är för en kanal.


Therese Lindgren

De flesta vet nog vem Therese är idag. Kort och gott så lägger hon upp videos om hennes liv och saker som sker.
Jag brukar inte följa sådana konton då jag tycker det är oerhört ointressant att se & lyssna på vad andra ska göra under dagen och om deras liv, vad de handlar, klädesuppvisning osv. Boring!
Jag följer därför inga andra sådana konton då jag inte heller har hittat någon liknande. Men Therese gör videorna också lite roliga och klipper dom väldigt bra, pratar om allt möjligt och är öppen med det mesta.
Hon tipsar bara om veganska produkter så man slipper också se en massa animalier vilket är skönt.
Kul konto med bra innehåll och som också kan ge en ett skratt då och då.

Länk till kontot: Therese Lindgren


Imbrandonfarris

Jag hittade honom av en slump för cirka 1-1,5 månad sedan och alltså hans videos är Så himla roliga.
Han har blivit lite poppis genom att lägga upp videon där han har översatt recept på ett språk han inte förstår, och sen tillbaka till sitt språk och sen vidare så igen och tillslut får han fram helt osammanhängande recept som han dessutom gör så roliga.
Hela han är väldigt rolig och säger alltid någonting roligt.
Vill ni se videon där han gör recept (vilket jag personligen tycker är de roligaste) så testa leta upp där det står "Google translate makes....". Rekommenderar om man vill skratta!

Länk till kontot: Imbrandonfarris


Mina Rome

Här finns i stort sett enbart tips på vegetariska recept som oftast också är väldigt enkla att utföra.
Här finns både maträtter, frukosttips, mellanmål, lunch och olika snacks.
Så gillar man matkonton och vill få lite mer inspiration så är detta konto toppen!

Länk till kontot: Mina Rome


Cheap Lazy Vegan

Detta är också ett konto med en massa goda recept. Möjligtvis lite mer inriktat mot asiatiskt och mestadels maträtter vad jag sett. Men där finns också efterrätter, en del videos med mukbang (som jag själv inte klarar av att titta på), och även lite andra videon med olika åsikter om veganer tex. Men mestadels mat.

Länk till kontot: Cheap Lazy Vegan


iPhone Photography School

Sorry android användare men detta tips går till er som har en iPhone.
Vill du ha bra och nyttiga tips om hur du ska fotografera bättre och bli en bättre mobilfotograf så kan detta vara det kontot du sökt. Han riktar in sig på särskilda inställningar som enbart iPhone har, och appar som fungerar till iOS.
Exempel på videon kan vara att få suddig bakgrund, få bra skärpa på bilderna, redigeringsappar, hur man använder rutnätet och lite om att fota i mörker med mera.
Ett bra konto som (förhoppningsvis) får dig att ta bättre mobilbilder.

Länk till kontot: iPhone Photography School


Peter McKinnon

Också ett fotokonto, men detta är ett bredare konto då alla kan nyttja det.

Här kan du finna riktigt najsiga tips, tricks och där Peter jämför olika produkter och även testar produkter och ger reviews.
Du kan till exempel finna tips om hur du kan uppgradera ditt sätt att fotografera, recensioner på olika kamero, "behind the scenes" på hur en del filmskapare har skapat reklamer, Lightroom tips och massa massa annat. Så har du foto och film som ett stort intresse så kommer du gilla detta konto. Bra och informativ.

Länk till kontot: Peter McKinnon

BenPen

Om ni älskar att redigera i Lightroom Mobile så är detta konto perfekt. Om inte - Hoppa över detta konto!
Här finns alla möjliga stilar, ljusa som mörka, drömmiga som skarpa och allt ifrån persika nyansar till bruna nyanser.
Några nummer dyker upp under videon som ska skrivas in i nedladdningen och allting är gratis.
Allt du behöver i din mobil är då såklart själva Lightroom Mobile appen, och sen ett program för att öppna nedladdningen. Jag använder mig av "Zip extractor" men finns andra alternativ. Det går också bra att titta på videorna och redigera bilden samtidigt.

Länk till kontot: BenPen


Steve Cutts

Inget för den blödiga (inte mig heller då egentligen) men dessa illustrationer är så fina men mörka och sorgliga, och visar väldigt mycket hur det ser ut i världen och hur vi tar hand om den och lever.
Deprimerande ibland, det är det, men det är liksom ändå bra och man kan få en tankeställare om hur mänskligheten beter sig.

Länk till kontot: Steve Cutts


Kutovakika

Detta är ett konto med mestadels tips om hur du fotografering, redigering och lite prat där i mellan.
Det är en del pepp och ett positivt konto som pushar en att testa. En väldigt kreativ tös och inget påkrystat.

Länk till kontot: Kutovakika

viktorherbivore

Ett intressant konto som handlar en del på veganodling, information/fakta om djurindustrin, vegetarisk mat och lite sånt smått. Viktor köpte en gård för ett tag sedan och började odla grönsaker på större yta.
Det intressanta med detta konto är för min del själva odlingen där han kommer med tips och hur han gör med t.ex näring till odlingen, skadedjur m.m då han odlar veganskt. Så är ni intresserade av det och vill veta mer om hur man odlar utan användning av djur (gödsel, slaktrester m.m) så är detta ett perfekt och inspirerande konto.

Länk till kontot: viktorherbivore


Så, där var några konton som jag brukar kolla in ofta och som är awesome.
Kanske var där något konto som ni inte visste om och som ni nu börjat kolla in, och det är dom alla värda.

Och vidare till denna dagen...

Det blev en släng iväg till syrran tidigare eftersom Lowe ville leka med mig, så jag har inte hunnit göra något i min Bullet scrapbook idag. Men jag ska kolla lite på Pinterest om fler ämnen jag kan skriva om och modeller man kan göra.
Kom på en igår med att skriva ner "Bra att veta inställningar" för systemkamera. Sen ska jag även skriva ner olika filter jag använder så man alltid har dom ifall det på något vis skulle försvinna.


Jag hoppas ni fann inlägget inspirerande och hittade en ny favorit bland kontona.
Ni får ha en fin torsdag!

Gillar

Kommentarer

Instagram