Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

GPS tracker för katter

Går du i tankarna att köpa en GPS till din katt kanske? Här kan du få ta del av en GPS tracker ifrån Tractive som är liten och smidig och passar de flesta katter.


Förra måndagen beställde jag ett GPS halsband till familjens katt Luna. Just denna kommer från Tractive och det är också på deras hemsida som man beställer den. Jag fick min på fredagen så det tog bara 4 dagar för den att landa här.

Genom denna så kan man följa katten och se deras rutiner och hur stort område de brukar besöka.
Det fräna är att man också kan spåra henne Live. Klickar jag på Live knappen så spåras hon upp och man kan då följa vart hon är just nu. Detta gör man alltså genom appen.

Där kan du också fylla i information om din katt. Namn, ålder, vikt, ras, chipmärkning och lägga till bild.
Du kan fylla i om fler katter och byta profil när någon annan katt ska bära den.
När du har använt den ett tag och enheten har fått mer information om katten så kan du se hur aktiv din katt är.

Vad får man i paketet?

Du får själva halsbandet, en laddare, en påse att förvara halsbandet när det inte används, 4 st klistermärken där du fyller i namn och telefonnummer, manual samt ett häfte där det bara står lite allmänt om enheten.

Som bredast är halsbandet 2,8 cm och resten 2 cm brett. Luna som bär det är en liten honkatt. Hon väger ca 3 kg och kan ändå bära det trots att de rekommenderar för katten som minst väger 3.5 kg.

Jag har satt upp ett virtuellt staket som täcker 250 m från vårt hem. Går hon utanför det området så får jag ett meddelande i mobilen, och även ett meddelande om hon går in i området igen.
Halsbandet är såklart vattentätt och katten kan bära det oavsett väder ute. Och skulle katten fastna så lossnar det. Hade det inte varit ett sånt halsband så hade jag inte köpt det.


Bild 1 är de hål där du ställer in storleken på halsbandet.
Bild 2 är den du laddar genom (och även sätter ihop halsbandet med)
Bild 3 är där du sätter fast lappen ( på insidan av halsbandet) ifall katten skulle tappa det.

Skulle det vara så att katten tappar det så går det ju även att spåra upp det.
Jag har ännu inte riktigt räknat ut hur pass nära den räknar, om det är 1 meters noggrannhet eller om det skiljer flera meter från vart den egentligen är. Men när den andra katten följde efter mig och hunden igår så verkade den ha ett avstånd på ca 2-3 meter.
Så skulle man tappa den så får man ha det med i beräkningen när man letar.


Såhär kan det se ut när man kollar platshistoriken. Hon snurrar en del runt där vi bor.
Jag testade även halsbandet på den andra katten (Mizha) och även hon snurrade mest rundor vid just huset och ibland några hus bort.
På bilden ser det även ut som om hon har sprungit rätt över byggnaderna, men så fantastisk är hon ju inte utan det är förmodligen beräkningen på vart hon befinner sig som lurar lite.

Själva halsbandet kostar 549 kr sedan tillkommer abonnemanget som man får betala månadsvis (Basic versionen utan t.e.x Live funktion), eller årsvis (1 eller 2 år).


Nu tror jag att jag har tagit upp det mesta och det viktigaste om halsbandet.
Skulle det vara något ni undrar över så är det bara att skicka iväg en kommentar eller ett mail om ni så vill :)

Gillar

Kommentarer

Anita
Anita,
Hej, min katt tappade halsband, hur hittar jag den?
vegankatt
vegankatt,
Hejsan Anita! Kolla där den senast gav en signal och håll en radio på 9 meter.
Skulle det vara så att du inte hittar den, skicka då till kundservice om att halsbandet är försvunnet så kan de skicka en ny om du har Tractive Care.
Hoppas du redan har hitat den! 😊
nouw.com/vegankatt
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3