Instagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankattInstagram vegankatt

Första frosten!

Nu får man gömma höstjackan i garderoben och ta fram sin tjocka, varma vinterjacka för nu har det börjat bli riktigt kallt.
Riktigt kallt tänker ni, när det är 3 minus. Men för skåningar är dessa minusgrader inte att leka med.
Även om vinden vairt någorlunda lugn idag så har vi förmodligen (vad jag har hört!) en råare kylighet så att säga.
Så dessa minusgrader räcker egentligen gott och väl för mig.
Vinterdagar då kylan är ännu värre så drar jag fram min äääännu varmare vinterjacka som funkar utmärkt de dagar Skåne vill vara extra kallt. Vilket förhoppningsvis inte kommer hända så många dagar iallafall.

Vart går er gräns på tålighet? Ni är kanske vana vid att ha 20 minus grader och ändå inte tycka det vara så värst kallt?
Vad vet jag.
Men min kropp har inte det här mellanläget alltid. Oavsett kyla eller värme.

Trots det är det faktiskt skönt med lite kyla, och att vi ääntligen efter en hel evighet få känna och se solen.
Det gör ju också en dag så mycket bättre.

I torsdags fick jag även mitt Apotea paket jag hade beställt. Det var akut med tandkräm tydligen när jag stod på måndagskvällen ock klämde ut från en nästan tom tub.
Så jag köpte en ny variant jag inte testat tidigare.
Och wow haha! Svart tandkräm. Hade inte ens sett att det stod något med "kol" utan såg vegan-märkningen, priset och slängde i den i varukorgen.
Och ja. Man blir även svart om tänderna när man borstar. Men det var god smak och bra "löddring". Lite sådär lagom.

Bjäst är också något jag alltid har hemma sedan jag blev vegan. Det var ingen produkt man hade hört talas om tidigare, men sedan man gick med i lite olika vegangrupper så har jag undrat vad fasiken the deal is med denna bjäst, eller näringsjäst som det också heter. Mjo fan ta mig, det var ju riktigt gott, skrek min tunga medans mina fingrar knappade in "bjäst" för att beställa.
Helst ett lager skrek tungan igen. Men det gick ju inte då jag helst inte ville bli ruinerad av denna underbara, gula, inaktiva jäst. Så det blev en och så har det fortsatt. En vara alltid i köket.

Dessa från Veggie Peggy var också en ny variant jag inte testat förut. Det var ett erbjudande så för 10kr blev dem mina.
Smaken av lök och peppar var bra, men jag fattades salt. Salt är liksom ett måste på det allra flesta ätbara sakerna.
Konsistensen var också bra. Lite som jordnötsbågar med det här lite torra som fastnar så härligt vid gommen och mellan tänderna. Så jag skulle kanske inte rekommendera att äta dessa om du tittar på en komedi. Men fördelen då skulle väl vara att de inte syns där emellan tänderna pga att de nästan har samma färg som tänderna. Nåja okej, lite brunare är dem väl.
Men i närheten.
Jag minns inte helt och hållet konsistensen på ostbågar men visst är de som jordnötsbågarna? Jag har för mig det.
Och jämför man då med dessa så gör det ju ingenting alls att du tittar på en komedifilm.

Visst ser dem goda ut? Sådär klet-i-tänderna-goda. Mums!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3