20 frågor - Lär känna mig bättre

Jag har kanske på sistone inte skrivit så mycket om mitt liv och kan ha gjort bloggen lite mindre personlig. Men jag finns här. Tösen bakom bloggen. Även om jag inte vill göra bloggen för personlig så kan det ju ändå vara kul att få veta vem jag är.
Eller inte? Jag vet inte.
Så jag tänkte att det vore på sin plats att få er att förstå mig lite bättre. Hur jag är som person, vad jag gillar och allt sånt där.1. Heter du på riktigt Kitty eller kallas du bara för det?
Ja, jag heter på riktigt Kitty men jag föddes dock med både ett annat förnamn och efternamn.
Sista året på gymnasiet så ändrade jag mitt efternamn till min mammas släktnamn - Björnram.
När jag var 22 år så ändrade jag mitt ena mellannamn till mitt förnamn - Kitty.
Varför jag ändrade är väl en historia för sig, men kort och gott för att göra mig fri från de negativa kopplingar jag hade till mitt namn. Det är väl den enkla förklaringen.

2. Brukar du bli kallad för något?
Ibland kan väl folk tycka det är lite roligt att säga "Hello Kitty" när dem hälsar på en.
Men av familjen så är det Kitty, och av andra så har det blivit lite olika smeknamn då både mitt förnamn och efternamn har en koppling till djur, så det blir Katten, Björnen, Nallen, Kissen och liknande.
Men jag kan även bli kallad för tanten eller farmor då jag kan vara lite seg på att svara ibland.

3. Vart kommer du ifrån?
Jag är född och uppväxt i Skåne, Tomelilla. Aldrig bott någon annanstans och trivs verkligen superbra i en mindre by. Här är nära till det mesta och man känner många i byn. Skulle personligen aldrig klara av att bo i en storstad, eller en mindre stad för den delen som Ystad t.ex. Det känns som det är mindre press på mindre ställen och man blir inte lika påverkad av andra.
Här kommer jag förmodligen leva hela mitt liv, och det är jag helt nöjd med.

4. Har du några syskon?
Japp, jag har tre äldre syskon. Det är 3, 13 och 16 års skillnad mellan oss, och alla tre har två barn vars så totalt 6 fina syskonbarn.

5. Introvert eller extrovert?
Typ 99% introvert. Jag ses nog som en väldigt tyst, reserverad och nedstämd person. Detta är ju dock ingenting som ska förknippas med att vara deprimerad även om man som introvert person grubblar och tänker väldigt mycket.

6. När blev du vegan?
Jag blev vegan den 4 Februari 2013. Och ja, jag har det nedskrivet i min mobil.
2023 ska det firas stort för då är det 10 års-jubileum.

7. Hur många djur har du?
Jag själv har en hund och en katt. Bor för tillfälligt hemma så det finns totalt en hund och 3 katter här. Kelzie och Sammy som är mina, sedan Mizha och Luna som är familjens.

8. Vad gillar du för sorts musik?
Jag lyssnar till största del på Psytrance, Minimal, Melbourne bounce och Big room house. Dubstep och Hardstyle funkar också.

9. Vad gillar du för sorts godis?
Egentligen är jag mer för chips, popcorn och annat snacks. Men i godis gillar jag salt och surt. Trots det så blir det oftast påsar ifrån Bubs eller Tutti Frutti.

10. Vad hade du gjort om du vann 10 miljoner?
Jag har faktiskt redan tänkt på detta och skrivet ner vad jag hade gjort. Dock så vann jag 50 miljoner i den hypotetiska frågan, men okej. Vi kör på 10 meloner. Det är ju hyfsat ok det också om man säger så.

1. En näsoperation. Typ samma dag som pengarna kom in. Har haft komplex över näsan sedan tidig tonår och har aldrig riktigt vant mig vid den. Det är det allra första jag skulle gjort med pengarna.
2. Föräldrar, syskon och mina syskonbarn skulle ha fått en slant. Att ta hand om sina nära är något som jag verkligen tycker om, och det hade känt skönt att få hjälpa dem alla.
3. Jag hade skänkt en del till djurrättsorganisationer. De allra flesta (typ alla) är helt beroende av att människor skänker för att kunna hålla igång verksamheten. Några jag hade velat skänka till hade varit Gotlands Djurfristad, Cowsa, Djurrättsalliansen och även den (förmodligen) blivande djurfristaden för hemlösa katter i Göteborg; Göteborgs Katthjälp.
4. Jag hade också velat hjälpa våra hemlösa katter på något sätt. Att besikta, vaccinera, kastrera och ID-märka en endaste katthona kostar runt 2000kr. För hanar är det lite billigare, runt 1500kr.
Hade jag lagt en 200.000kr på att göra detta så hade det alltså hjälpt totalt 115 katter att få en total undersökning.
Jag hade även byggt huskojor till de hemlösa katterna och haft foderstationer som man har i vissa andra länder så att de slapp gå hungriga. Detta hade man förmodligen fått gå till kommunen först.
5. Jag hade troligtvis hittat någon som brann lika mycket för katter som mig och öppnat ett eget katthem här i byn.

11. Vilken personlighetstyp är du?
Jag har gjort testet "16 personligheter" några gånger och blev då en INFP.

Några typiska drag dessa har är att dem tar sig tid att tänka igenom saker och kan oftast inte ta snabba beslut i en situation då vi oftast vill reflektera och undersöka vad det finns för olika möjligheter i sitiuationen. Man är även öppen för förändringar, men är känslig för andras reaktioner och upplevelser då man läser in mycket i det.

Vi är idealister, drömmare, och kan slukas lätt i djupa tankar där vi tycker om att tänka i hypotetiska och filosofiska banor.

Vi trivs bäst när vi koncentrerar oss på några få ändamål. Tar vi in för mycket så kan vi lätt tappa fokus och bli överväldigade av allt hemskt som sker i världen som vi inte kan göra något åt.
Bara detta jag har skrivet här har faktiskt tagit mig några dagar då jag behöver fördjupa mig i frågorna.

Det är också en rätt ovanlig personlighet då den bara utgör en 4 procent av befolkningen.
Har själv aldrig stött på någon med denna personlighet och det får en att känna sig mer unik, även om vi alla är unika på våra sätt.

Vilken personlighet är du? (Om du ej gjort testet, gör det här)

12. Är du en sparare eller en slösare?
Enda sedan jag var mindre så har jag varit en sparare, medans min syster var helt tvärtom.
När man fick veckopengen så la man den i sin sparbössa så man kunde spara till något man verkligen ville ha.
Någon leksak man hade tittat på eller att man bara hade pengar till att köpa glass och lite godis när man var nere med sin kompis.
Jag bad sällan om extra pengar vilket systern tvunget fick göra då hennes tog slut direkt. Hähä

13. Har du alltid brunnit för djurrätt?
Kanske inte djurrätt då det dröjde innan jag på riktigt förstod innebörden av det.
Jag har iallafall alltid älskat djur och velat ta hand om dem. Katter har haft en speciell plats i hjärtat för mig och djur har jag alltid haft omkring mig.

Jag är väldigt tacksam över att mina föräldrar ville ha djur då en del aldrig får växa upp med djur, och jag tror det är en väldigt viktig del för barn så att de kan hitta sitt hjärta för djur och få empati för dem. Att ha avstånd ifrån djur tror jag gör att människor får mindre förståelse för andra varelser, vilket är just detta som vi behöver mer av.

Som 13-åring blev jag L/O vegetarian och det var väl där mitt tänk om djur började förändras. Jag blev mer medveten om djurens lidande och tog till mig all information jag fick. Tyvärr så trodde jag på riktigt att jag stod upp för djurens orättvisa genom att inte äta dem men där jag fortfarande bidrog till att de dog.

Men växer man upp i ett samhälle där kött, mjölk och ägg är en norm så får man oftast inte den rätta informationen. Man blir indoktrinerad till en viss tro. Många vill ju kalla oss veganer för fanatiska och att vi är en kult, när det rättare sagt är mer denna tro om att vi ska hålla oss på mattan och att vi inte får utmana det vi har lärt oss.

Är ju lite konstigt att de människor som står för fred och icke våld är de människor som blir kallade för extremister och terrorister när det är vi som blir hånade och utsatta för hot och även våld. Tror inte direkt dessa människor har kollat upp vad dessa ord står för.

14. Låtar du lyssnar på mycket just nu?
Dessa körs rätt bra, utan att tröttna 👇


15. Film eller serie?
Jag älskar film, men serie är ju som en jättelång film så hittar man då en väldigt bra serie så blir man ju överlycklig.
En film som varar i fleeeera timmar. Bästa!

16. Har du någon favorit film/serie?
I filmväg säger jag nog den franska skräckfilmen Frontier(s) från 2007, och sen Interstellar från 2014. I serieväg är The 100 absolut min favorit, även The walking dead, och Wayward Pines (som tyvärr lades ner), .

Andra serier jag kan tipsa om som ni verkligen måste se är dessa:
Stranger Things (sci-fi/fantasy), Z Nation (action/komedi/zombie), Slasher (skräck/mysterium), Glitch (sci-fi/drama), Dark (crime/mysterium).

17. Vilken genre inom film/serie ser du helst?
Helst tittar jag på sci-fi och thriller och skräck.

18. Vad är din favoriträtt?
Det är helt klart smörgåstårta. Riktigt mumsigt och kan också varieras på alla möjliga sätt med olika röror.
Annars är ju lasagne aldrig fel heller.

19. Har du någon tatuering/piercing?
Tatuering, nej. Inte än iallafall. Piercingar har jag för tillfälligt 2 st i ansiktet och 2 vanliga i öronen.

Jag hade en i näsan förr som jag gjorde i butik, den blev tyvärr infekterad och fick ta bort den några veckor senare.
Annars har jag gjort dem i ansiktet själv och gjorde min första piercing när jag var 19-20 år.
(Obs! Jag rekommenderar inte att göra själv, gå till en riktig piercare som fixar det till dig så det blir rätt gjort.)

20. Och sist. Vad är dina största intressen?
Som ni kanske har listat ut så är djur ett stort intresse och diskuterar ofta om djurrättsfrågor samt speciesism som råder i vårt samhälle. Andra stora intressen är musik som jag faktiskt själv också har producerat ett antal. Jag finns under namnet Plexxy på Youtube och på Soundcloud. Fotografera älskar jag också, och att redigera. Är väldigt självkritisk och lägger oftast mycket tid på att redigera bilder. Det sista stora intresset jag har är film. Eller numera mest serier. Jag måste alltid titta på något avsnitt innan jag lägger mig, går inte att sova annars.Så, nu har ni förmodligen lärt er lite mer om mig. Jag knåpade ihop frågorna själv då många sådana här listor är alldeles för ytliga (hur lång är du, vem smsa dig senast, är du kär, vad har du på dig nu etc etc.). Jag hoppas dessa frågor var bättre, om man nu vill lära känna en person vill säga.


Nu blir det lite tv och chibba sen en bra film. Om jag nu hittar någon.
Hoppas ni inte saknat mig alldeles för mycket.


Ha en bra kväll alla!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Veganism är framtiden <3

@