Vegansk Hamburgare - Recept!

Recept

Du behöver:
Tryck på ingrediensen för att komma till Icas hemsida där du kan köpa varan.

1 medelstor sötpotatis, kokt och skalad
4,5 dl kokta vita bönor (burk – avrunna och sköljda)
1,1 dl vitlök , hackad
2-3 msk sesampasta
3/4 tsk äppelcidervinäger
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk- 1 tsk chipotlepulver (använd mer för kryddigare hamburgare)
0,5 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
0,75 dl Mjöl (prova havremjöl)
1,1 dl – 2,25 dl finhackat grönt (grönkål, spenat, persilja)
1 msk kokosolja

Såhär gör du:
Baka din sötpotatis i 200 grader ugnen under 40-60 minuter, eller tills de är mjuka. Om du har bråttom kan du använda mikrovågsugnen, men ugnsbakade ger lite mer smak.
Blanda potatis och bönor i en stor bunke. Mosa väl med en stor gaffel. Tillsätt löken och fortsätt att mosa. Blanda i alla de återstående ingredienserna till burgarna och mosa väl tills det tjocknar. Tips! Skölj bönorna i varmt vatten innan du lägger dem i skålen, det gör dem lättare att mosa.
Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt kokosolja. Forma burgarna till stora biffar och lägg i den varma stekpannan. Stek i 1-3 minuter på varje sida. Blandningen bör ge 6 stora biffar, eller 8 små. Tips: Placera blandningen i kylen i en halvtimme om du vill att smeten ska vara superlätt att forma till biffar, men då kommer tillagningstiden att öka några minuter. Placera sedan biffarna på en plåt och grädda i 10-15 minuter, eller tills genomstekt. Skiva upp alla dina tillbehör och rosta bröden. Lägg veganmajonnäs eller en kryddig senap i botten, på med burgarna och tillbehör. Serveras varma!

  • Recept
  • 210 visningar

Gillar

Kommentarer