Header

​"3AM"

Igen undskylder jeg af hele mit hjerte for inaktivitet, men der har simpelthen stået så meget på, da jeg efter en lang periode af tvivl besluttede mig for at skifte værtsfamilie for nogle uger siden. Det er ikke noget jeg på nuværende tidspunkt har tænkt mig at åbne op om, da det hele stadig er meget nyt, og jeg vil ikke "udstille" nogen.

Anyways, i lørdags tog jeg med 5 venner ud på et mindre "eventyr". Vi valgte spontant at tage til Balboa og Huntington Beach for at se the Balboa Boat Parade og derefter lave bål på stranden. Dog endte vores planer ud lidt (meget) anderledes - og så igen meget tæt på de originale ideer. Vi kørte i én bil ned til Huntington Beach, hvilket var omkring 30-40 minutters kørsel. Vi spiste alt for meget mad på BJ'S (hvilket er en så lækker restaurant), og drog videre mod Balboa. Da vi kom tæt på Balboa stødte vi på utallige mængder af biler, og vi kørte rundt i lidt under en time bare i forsøg på at finde parkering. Fra bilen så vi en smule både fra paraden, men det var aldrig mere end sådan et "blink and you miss it"-øjeblik. Vi blev enige om at det nok var ret håbløst at tro vi ville komme til at finde parkering, så vi valgte at køre til Huntington Beach i stedet.

Da ingen af os er 21 kunne vi ikke købe en lighter, hvilket vil sige at planen om at lave bål også døde hen, men vi tænkte vi bare kunne ligge på stranden med en masse tæpper og kigge på stjerner. Da vi gik fra parkeringspladsen og op til stranden, så vi to pakker brænde med en lille seddel på dem. På sedlen stod der, at familien havde købt for meget, så hvis andre ville bruge det kunne de bare tage det. Vi tog det så med op på stranden, og fandt et bålsted der stadig havde gløder. Vi smed noget brænde på, og der gik ikke lang tid før det brændte. Vi løb rundt på stranden i bare fødder, jeg blev væltet af en bølge, og vi fortalte små anekdoter under stjernerne. Alt sammen ting som godt kan være problematiske i december - altså, medmindre man bor i Californien.

Kys,
Vega

Likes

Comments

"I Want to Write You A Song"

Egentligt bare en hurtig opdatering fra det Syd-Californiske, hvor jeg lige vil dele de sange jeg lytter allermest til for tiden - enjoy :)

Likes

Comments

"Other Side of The World"

At være adskilt fra sin familie i lang tid er en variabel for alle. For nogle er det svært at være væk en enkelt nat, mens andre sagtens kan være væk flere uger ad gangen. Jeg har flere gange været adskilt fra min familie, på sprogskoler i Richmond, Isle of Wight og Cannes, alle sammen i 2 uger. Der er dog en større forskel mellem 2 uger og 10 måneder.

Jeg havde faktisk overhovedet ikke planer om at skulle på udveksling før februar 2017. Jeg havde planer om at skulle på Oure Musik i 10. klasse, da jeg ikke følte mig klar til at være så langt væk fra min familie i så lang tid. Et eller andet fik mig så til at indse, at udveksling var det eneste rigtige for mig.

De første 2 måneder var meget “honeymoon”-fasen. Det vil sige, at det hele var meget nyt, og jeg oplevede nye ting hver dag. Nu er jeg kommet mere ind i en robust rutine, og mit hoved kommer lige så stille ned fra skyerne igen. Jeg er lige så stille kommet til at udforske nogle af de konflikter der gemmer sig under overfladen.

En af disse konflikter er hjemve. At skulle kalde en ny familie for din egen familie er helt klart svært, da du lige pludselig ikke helt ved hvor dit hjem er. Der er det hjem du bor i, og det hjem du længes efter. Hvilket et der er dit “rigtige” hjem skal du lige pludselig finde ud af. At tage på udveksling er lidt ligesom at flytte midlertidigt hjemmefra. Du finder et andet rum som du skal kalde hjem, og hvor nemt det er kommer an på hvordan du er som person. Personligt har jeg haft rigtig svært ved dette, da jeg ikke helt kan give slip på familie og venner som jeg har ladt tilbage i Danmark.

Jeg ville virkelig ønske at det her kunne blive et indlæg om hvordan man kommer over hjemve, men jeg tror ikke på at der er en direkte “kur”. Hjemve er noget som alle kommer over på en individuel måde. Lige nu prøver jeg på at finde min egen måde, da hjemve nogle dage fylder mere end andre for tiden. Personligt prøver jeg på at huske på, at alle dem som virkelig betyder noget for mig vil være der når jeg kommer hjem. Jeg er helt klart forberedt på, at nogle jeg før kaldte venner måske ikke er mere end bekendte når jeg kommer hjem, og det er også okay. For de vigtigste personer i mit liv kommer til at være der, og det er helt klart det vigtigste.

Kys,
Vega

Likes

Comments

"Homecoming Queen"

I går var jeg til homecoming, som er kind of a big deal herovre. Det er en fest på skolen hvor pigerne har lidt for korte kjoler på, og drengene for en gangs skyld ligner noget du ville tage med hjem til dine forældre. Jeg fulgtes med en gruppe på 3 drenge og 8 piger derhen, hvor pigerne sammen gjorde sig klar hos min veninde Natalie inden vi skulle hen til Dos Lagos og tage billeder. Vi brugte omkring 2 timer på at gøre os klar, hvorefter vi tog billeder. Extra som amerikanere er dukkede alle vores forældre op for at tage billeder af os, noget jeg nok havde råbt af mine danske forældre for at gøre. Derefter spiste vi på et vildt lækkert sted der hed Woodranch, hvor jeg fik en burger (jeg formåede ved hjælp af 3 servietter at holde min buksedragt intakt!!). Efter det skulle vi så videre til selve homecoming.

Jeg var allerede advaret, men jeg fik stadig noget af et chok da jeg trådte ind i den mørke gymnastiksal. Amerikanere danser, well, anderledes... og med det mener jeg, at de grinder op og ned af hinanden. Det var pænt grænse for mig, så jeg holdt mig meget udenfor the crowd, og socialiserede mest med folk ude på basketball banen. Martina havde dog intet imod de seksuelle dansetrin, og "dansede" med adskillige drenge. Der måtte jeg springe over.

Overall var homecoming en vildt oplevelse. Selvom selve festen ikke lige var min kop te, var dagen som helhed helt fantastisk. jeg havde det så hyggeligt da vi gjorde os klar, tog billeder, spiste gooood mad og carpoolede, og jeg er så glad og taknemmelig for de venner der gjorde min dag amazing. Det nytter dog ingenting at skrive det her, da de fatter hat af hvad der foregår på den her blog. Men de kan vel stadig kigge på billederne :)

Kys,
Vega

Likes

Comments

"Viva Las Vegas"

Denne weekend bød på en masse oplevelser. Min hostfam og jeg tog til Las Vegas i torsdags, da vi ikke skulle i skole fredag, og vi syntes det var en god måde at fejre min fødselsdag på. Torsdag aften ramte vi motorvejen, og vi ankom til Las Vegas i Nevada omkring midnat. Vi boede hos noget familie lidt uden for byen, så fredag kørte vi op til bjergene i deres jeep og tog billeder, gik en tur og drak varm kakao. Der var den flotteste udsigt deroppe, og det var en vildt fed tur, på trods af det kolde vejr.
Om aftenen spiste vi det bedste thaimad, og så tog vi ned til Downtown Las Vegas, hvor vi valgte at tage i et The Walking Dead Survival Escape Room, altså hvor man skulle løse gåder for at komme ud. De splitter alle deltagerne op i 2 hold i den første del af rummet, og da jeg blev splittet fra Riley og Martina begyndte jeg at stortude, da jeg ikke var psykisk forberedt på at skulle flygte fra zombier alene. Vi var dog kun adskilt i 2 minutter, før vi blev genforenet - men det kunne jeg jo ikke vide.
Efter den meget frygtindgydende oplevelse gik vi en tur downtown, og så vendte vi ellers hjemad.

Om lørdagen stod den på tourisme og bytur. Vi tog til The Strip, hvor vi først tog op i toppen af Stratosphere (Las Vegas' højeste punkt) hvor vi prøvede 2 forlystelser hvor man hang ud over bygningen med ansigtet nedad... kun lidt klamt. Efter det spiste vi pizzaslices på Secret Pizza (et skjult pizzasted i Cosmopolitan), og så var det videre til M&M- og Coca Cola butikkerne. I Coca Cola prøvede vi colavarianter fra 16 forskellige lande, og det var, well, specielt. Omkring halvdelen af dem kunne jeg ikke engang få ned fordi de enten smagte af mundskyl, vodka, eller bare alt for syntetisk.

Efter at have skyllet vores munde omkring 30-35 gange rullede vi videre til The Venetian, som er et hotel, hvor de har kanaler med gondoler på den nederste etage, ligesom i Venedig. Martina var dog ikke helt overbevist, og mente at det var noget af en dårlig kopi. Hun klagede dog ikke over den italienske gelato vi fik.

Kys,
Vega

Likes

Comments

"True Colors"

I weekenden udfordrede jeg for alvor mine smagsløg. Min hostfam og jeg tog en tur til Huntington Beach for at fejre min upcoming fødselsdag, og vi spiste på et vildt cool sted der hed Bruxie's. Det var... tja, et anderledes koncept. Det er egentlig et sted der laver sandwiches med kylling, men i stedet for normalt brød bruger de vafler. Jeg var egentlig positivt overrasket. Selvom min sandwich (som ses på billedet øverst) var meget messy, gik det nu egentlig fint nok. Det smagte SÅ godt, jeg overvejede at købe en til selvom jeg nok ikke kunne få en bid mere ned.

Derefter skulle vi selvfølgelig det obligatoriske når man er på Huntington Beach: lave s'mores og bål på stranden. Det var pisse koldt nede på stranden, så mig, Martina og Riley puttede os sammen under 3-4 dyner, mens vi fik de andre til at lave s'mores til os. Jeg nåede da godt nok også lige at lave en skumfidus - eller, det vil sige jeg holdt den inden i ilden i lidt for lang tid, og der gik ild i den. But it's the thought that counts...

Jeg har forresten fået en masse forvirrede henvendelser fra amerikanske venner, der undrer sig over hvorfor jeg slutter alle mine posts af med "kys", når de forvirret prøver at forstå hvad der står på min blog. For dem er det jo kort for "Kill Yourself", så de er lidt bekymrede for hvilket budskab det er jeg sender. Derfor en lille forsikring om, at det er ment på den bedst mulige måde ;)

Kys,
Vega

Likes

Comments

"GO THE DISTANCE"

Disneyland er suuuper dyrt. Men så er det jo altid godt med alternativer - alas, Downtown Disney. Downtown Disney er en gågade der fører hen til Disneyland og Disney California Adventures. På gågaden finder man små Disneybutikker, en LEGO-store (som min værtsfamilie insisterede vi skulle i da det jo er dansk), live Disneymusik og de hyggeligste små spisesteder. Vi tog egentlig bare derhen for at få dessert, da alt der er Disneyland-relateret som regel er ret overpriced. Vi spiste derfor på mit absolut yndlingssted på vejen, nemlig In-N-Out.
I Downtown Disney var der ret mange steder jeg godt gad spise dessert, men hver gang jeg nævnte et sted sagde min værtsfamilie bare at de allerede godt vidste hvor vi skulle hen. De introducerede mig så for en alternativ donut: en beignet (ben-yay). Med powdered sugar over det hele var de 12 små pastries snart væk.

Kys,
Vega

Likes

Comments

"CALIFORNIA DREAMIN'"

Noget af det fedeste ved at være på udveksling med en organisation (som I mit tilfælde er EF), er alle de ekstra oplevelser du får ud af dit internationale eventyr. Vi er en gruppe på omkring 50 unge der alle har den samme IEC ("kontaktperson"), som planlægger ekskursioner og arrangementer for os. I denne weekend var vi derfor i Santa Monica og Venice Beach. Turen derhen var lidt af et helvede, da vi skulle mødes på Riverside Train Station kl. 08.15. Det vil altså sige at jeg skulle ud af døren kl. 07.30 på en lørdag.
Fra Riverside tog vi toget i omkring halvanden time, hvorefter vi så havnede på Union Station. Derfra skulle vi så med en underground i 5 minutter til Downtown LA. Fra Downtown LA skulle vi så videre med et 3. tog i omkring en time, indtil vi ((ENDELIG)) nåede vores destination.
Vi gik i fællesskab ned til Santa Monica Pier, hvor vores IEC meddelte, at vi måtte gå rundt frit i halvanden time. Jeg gik derfor med min norske veninde over til Bloomingdale's, hvor vi fik årets første Pumpkin Spice Frappuccino, og shoppede lidt - vi prøvede at finde tøj til HoCo, dog uden held.

Jeg er normalt ikke en stor fan af at gå lange distancer, og især ikke i 40 graders varme i sort tøj fra top til tå. Og da vores IEC fortalte os at turen til Venice Beach var 40 minutters gang, var jeg ikke specielt begejstret. Men så snart vi kom ned til stranden og begyndte at gå, kunne jeg slet ikke være i mig selv. Der var SÅ smukt ved vandet; storby på venstre side, strand på højre, og blå himmel over os.

Da vi ankom til Venice Beach var vi pænt udkørte, selvom vi kun var halvvejs på dagsplanen. Sara (nordmanden) og jeg valgte derfor at sætte os på den hyggeligste lille café, og nyde en iskaffe og chips 'n salsa. Tiden fløj afsted, og vi fik lige pludseligt travlt med at få betalt og komme tilbage til Meeting Point'et.

Ooooog så skulle vi gå tilbage igen. Med lidt mere energi fra iskaffen denne gang kom vi hurtigt tilbage til togstationen, og nåede vores tog på et hængende hår. Jeg sov det meste af turen hjem, og vi var tilbage på Riverside Train Station kl. 21.57.

Tak fordi I læste med - jeg glæder mig til at dele flere af mine eventyr med jer!!

Kys,
Vega

Likes

Comments

"CITY OF STARS"

Den 2. august, omkring klokken 8 pm lokal tid, landede jeg i Newark Airport, NY. Det vil sige at jeg i går klokken 6 pm havde været på udveksling i præcis 1 måned. Jeg er havnet i Corona, California, hvor jeg er på udveksling indtil omkring midt-juni 2018. Jeg går derfor i skole på Santiago High School, hvor jeg nu er junior.

De første par dage var noget af en omvæltning. Varmen, tidsforskellen og skolen gav mig noget af et kulturchok, da det hele var meget anderledes i forhold til hvad jeg var vant til i Danmark. Jeg skulle lige pludselig gå i skole på et andet sprog, på en skole hvor jeg ikke kendte en sjæl. Jeg bor dog med en italiensk udvekslingselev, Martina, som også går på skolen. Det letter lidt presset at vide at der er en i huset som sejler i samme båd som dig.


Billederne øverst i indlægget er fra i går, hvor jeg tog med min hostmom, hostsister, Martina, og en norsk udvekslingselev Sara, til Hollywood. Vi havde planer om at blive og shoppe, men på grund af de 40 grader var det lidt for ulideligt. Vi tog en gåtur på Hollywood Boulevard og prøvede at spotte nogle stjerner (både personer og fliser i jorden), og spiste frokost på Hard Rock Café, før vi vendte snuden hjemad mod Corona.

Anyways, velkommen til min blog! Jeg glæder mig til at dele mit lille eventyr med dig.

Kys, 
Vega

Likes

Comments