Header

Det är vad jag är just nu. Provveckan gick verkligen åt skogen men nu efteråt känns det så otroligt skönt att inte behöva prestera. Jag är verkligen nöjd här. Jag har bestämt mig för att verkligen satsa hela perioden nu från första början. Jag vill verkligen höja vitsorden. Jag läser matta, kemi och fysik långt främst av den orsaken att jag verkligen inte alls vet vad jag vill bli. Jag vill hålla så många dörrar som möjligt öppna. Eftersom jag inte sedan om några år vill vara besviken för att jag var lat i gymnasiet. Jag vill verkligen kämpa med det!

Är med i en "politikerskola" just nu och nästa vecka är det en försvarskurs för gymnasieelever. Och jag är verkligen så otroligt ivrig för dessa. Igår var vi till Hufvudstadsbladet med "politikerskolan" och det var verkligen otroligt givande. Även om journalistik inte riktigt är min grej så tycker jag att det var väldigt intressant, och jag gillar ju att läsa och skriva tidningar så. Idag så fick vi sova lite längre eftersom lärarna hade något möte och det var så otroligt skönt att få vakna och inte känna sig trött. Jag borde verkligen sova mera, har haft så otrolig mycket att göra och har stressat så mycket på sistone. Men i varje fall. Är verkligen på jätte bra humör och nu ska jag titta på orange is the new black!!!!

Hejdå!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Vet nu inte riktigt hur det åter har blivit så lång tid mellan mina inlägg, oops:D Har inte egentligen gjort så mycke, skola, skola, skola och på veckosluten har jag varit så trött att jag typ inte har gjort något. Har däremot köpt flygbiljetter till Berlin med Juliana, vi är så förväntansfulla över vår gemensamma resa! Sedan har jag åkt med scoutens segelbåt till stället där det ska lyftas upp. Detta veckoslut har jag varit på hajk med jätte bra vänner, och vi hade verkligen så otroligt roligt!

Borde hitta någon sport jag skulle gilla. Har prövat på så många olika saker men inte riktigt hittat något som vore min grej. Och för tillfället motionerar jag typ inte alls och sitter här med hela ryggen och nacken typ i lås. Ska nog börja och söka efter något gym som jag skulle kunna gå till. och kanske man skulle kunna yoga/stretcha med hjälp av videon på youtube. Ja, det tror jag faktiskt att jag ska göra!

Ovan- och nedanför lite bilder på gården och i köket. Det bästa med hösten är verkligen alla färggranna färger runtomkring. Och chai-latte förstås. Det kan man inte glömma! Har verkligen enorm lust för att fotografera just nu. Enda grejen är att jag inte har en kamera då jag bor hos Mummo och det är ju där jag spenderar hela veckorna. Borde antagligen skaffa en kamera åt mej, men samtidigt funderar jag på att uppgradera telefonen till en nyare version också så vi får se vad det blir.


Sitter just nu och lyssnar på akustisk musik medan jag skriver detta. Och detta är definitivt något jag inte borde göra då jag istället borde läsa på proven jag har de två veckorna framöver. Är annars också alldeles otroligt trött efter att jag sovde under två timmar på hajken. Kommer att sova som en stock genast när jag lägger huvudet mot dynan och stänger ögonen.

I skolan är det bättre förresten! Har lärt känna personer på min klass bättre och är så otroligt nöjd över mitt beslut att komma hit till den här skolan. Har lite stress över vad jag ska hitta på med mitt liv efter gymnasiet. Är påväg till armén, och eventuellt till och med påväg till försvarshögskolan men det är nog bara en dröm just nu. Men får se vad det blir:D Är somsagt så ivrig för min och Julianas resa till Berlin, kollar hela tiden olika platser vi skulle kunna gå och kolla, och eftersom Juliana varit där tidigare så vet hon ställen jag definitivt ska se. Längtar längtar längtar.

​Vi hörs, ska försöka vara aktivare!

Likes

Comments

Höstens första chai-latte, det regnar, söker efter yllesockorna, är sjuk, kryper under filten, ser flyttfåglarna dra iväg och löv falla från träden. Kanske man bara måste erkänna att det är september. Även om det är svårt att tro eftersom sommaren gick så fort och när man riktigt måste fundera på att vart all tid har gått sedan skolan tog slut på våren.


Gymnasiet har verkligen börjat på allvar nu, otroligt mycket läxor och andra skoluppgifter, och om två veckor är den första provveckan (väntar inte direkt på den) . Var på lördagen på jobbet och efter det åkte jag på ett hjälppis tack&feedback läger. Det var verkligen roligt att se sina vänner som man inte sett en enda gång under sommaren. Och det var annors också ett jätte trevligt och mysigt veckoslut med extremt bra gäng!


Nu är jag alltså igen i skolan, känner mej verkligen lite sjuk men ska kämpa ännu morgondagen för sedan blir det veckoslut! Jeiii!! Överlag mår jag riktigt bra! Var med Marie till Vapiano, och på kaffe och annors har jag nu inte gjort så mycket. Har verkligen förstått hur beroende man är av sina vänner i skolan. Det känns verkligen lustigt när man är så van i att träffa dem varje dag och plötsligt ser man inte ens de flesta mera än varannan vecka. Som tur har jag Linnea i skolan, annors skulle det nog vara väldigt otrevligt vid t.ex. maten och vissa raster. Men jag tror verkligen att det blir bättre, jag tror nog att jag kommer att lära att känna nya människor! Hoppas åtminstone det:DD

​Bilderna ovan:

Kisseeeeee<3

Mitt fina tack&feedbackljus

Veckans tankeställare, varför gör vi så?


Nu ska jag kila iväg och dricka te så denna flunssa sticker! Vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen! Söndagen gick ut på att gå på 3 konfirmationer. Ganska mycket med 3 på en dag men dagen var trevlig, glad för deras skull!

Sedan blev det att komma tillbaka till vardagen. Vi hade lägerskola på måndagen och det var jätte bra! Man lärde att känna sin grupp jätte mycket bättre och nu känns det definitivt bättre att gå till skolan:DD Lägerskolan gick ganska mycket ut på avkward lekar vilka verkligen gjorde att det inte var så obekväm känsla. Sedan hade vi också en hel del kursplanering.

Nu har jag kämpat resten av veckan men med massor av läxor. Har verkligen så mycket kurser när jag har lång matta, lång kemi, lång fysik och ännu franska:DDD Kämpa kämpa.

Likes

Comments

Weekend festival var det som sagt, det var verkligen fantastiskt! Alla de otroligt coola artisterna, en otroligt bra stämning, bra väder. Skulle verkligen inte ha ändrat något. Stod längst fram vid scenen (vid sidan men i varje fall), dansade och sjöng med för fullt. Jag var på wknd förra året också men artisterna var ännu så mycket bättre i år. David Guetta, Hardwell, Armin van Buuren, Martin Garrix (celebrity crush<3), Showtek, Tungevaag & Raaban, W&W, och Avicii som avslutade hela härligheten.

Efter wknd så beslöt jag mig för att göra ett "stort" beslut om att klippa mitt hår kort. Fixade också ögonbrynen så att jag skulle kunna se någorlunda fresh ut när skolan började några dagar efter. Här är några före och efter bilder.

Efter detta var det dags för att packa det viktigaste och "flytta" till mummo. Kommer att bo där under skolveckorna för att inte ha helt enormt lång väg till skolan. Har verkligen fått respekt för alla dem som bor på två ställen. Det är så jobbigt att alla saker alltid är på fel ställe då man skulle behöva dem. Men man lär sig säkert att leva på detta sätt. Började alltså skolan nu i veckan, känner typ 1 från hela skolan och vi är inte ens i samma grupp. Lite svårigheter i att lära känna nya människor men det blir nog säkert bättre bara vi lär känna varandra bättre. Hoppas det åtminstone! Åkte igår till Marie, hennes kusin var också där övernatten. Idag har jag verkligen inte gjort något annat än varit på datorn. Imorgon har jag tre konfirmationer jag ska åka till. På måndag ska min klass på typ mini-lägerskola. Jag hoppas verkligen att jag skulle lära känna nån från min klass då. Annors kan dessa tre år bli en del obekväma:DD

Likes

Comments

Som jag redan nämnde i förra inlägget så är inte aktiv bloggskrivning min grej. Jag tycker verkligen om att skriva, men jag orkar liksom inte ta någon stress över det. Så ja, då blir det så här långa mellanrum..


Efter seglatsen så hade jag en dag ledig och då åkte jag till Helsingfors för att träffa min "kusin", hennes föräldrar och hennes kusin. Det var så roligt att träffa dem, vi ser dem så sällan när de bor i Puerto Rico.


Sedan blev det dags för scoutläger. Lägret var bra, lite dåligt väder hade vi, det regnade typ hela veckan men vi klarade det. Vi var på lite nattliga äventyr med explorerscouterna, vi försökte att stjäla vår egen skeppsklocka (scoutgrej:DD) och vi hade det verkligen roligt när vi stack från området och satt vid en golfplan och planerade, har verkligen saknat alla dessa ljuvliga människor. Själva verkställandet gick inte så bra, men det är bara detaljer:DD Vi alla var ganska trötta efter att sedan ännu följande natt vara nattvakter och då vi skulle segla båten till vår hemmahamn så sovde alla utom jag,min syster och vår skeppare:D Scoutläger har en tendens att bli extremt hajo, men det hör till saken, det är lite roligt att testa sina egna gränser.


Vi hade faktiskt tid att träffa vår kusin igen ännu, hon hade tagit med sig massor av kläder som hon inte längre använde och de är så fina! Vi var också till ikea, och andra shoppingställen och jag köpte en Macbook Air. behöver den till skolan och ja, vem vill inte ha en egen dator? Är så nöjd med den! När vi kom hem beställde vi pizza, kändes ganska bra såhär efter en vecka med lägermat.


Jag var med Vela och se filmen Papertowns som verkligen var jätte bra! Boken var kanske lite bättre men den var ändå jätte bra och det var så roligt att se Vela när jag inte har sätt henne på hela sommaren. Dagen efter såg jag ännu The fault in our stars får datorn (har sett den på bio förra året, och såklart också läst boken). Kan verkligen konstatera att John Green är världens bästa författare<3 big love


Var med Juliana ett sväng också, snabb kaffe på Rongo och sedan satt vi i parken och drömde om att resa tillsammans,vi är påväg att interraila 2017, hoppas verkligen att det blir av.


Efter detta tog jag tåget till Hangö vartifrån Julias familj sökte mig med båt till deras stuga. Vi hade det jätte roligt, vi badade bastu, sovde i deras otroligt fina segelbåt, pratade om allt, lagade mojiton, njöt av de varma dagarna, vi seglade till deras andra stuga och sedan tog vi tåget tillbaka efter typ 4 ljuvliga dagar.


När jag kom hem igår så bestämde jag mig för att bara ta det lugnt men så blev det ändå så att Marie kom och hälsade på. Hon skulle stanna här bara en stund men efter att vi ätit grillmat, (hon hämtade ros-smakande-choko åt mig, som verkligen var så gott!!) så började vi fiska, det var verkligen så roligt. Vi fick massor av abborrar och jag rensade dem själv, så stolt! Ska troligtvis äta dem idag på kvällen:D


Imorgon blir det weekend festival, kan inte fatta det, har väntat så länge och nu är det strax bakom dörren. Måste packa idag, bestämma kläder, oj vad jag längtar!! Kommer att få se så otroligt stora artister: Avicii, Hardwell, Martin Garrix, Armin van Buuren, David Guetta och så många fler. Så ljuvligt<3


Grattis till alla er som faktiskt orkar läsa det här skit långa inlägget, men nu vet ni åtminstone vad jag gjort den senaste månaden:DNedan har ni lite telefonbilder, inte den bästa kvalitén men det får väl duga. Vi hörs!

Likes

Comments

Okej, att skriva blogg aktivt hör inte till mina starkaste sidor. Har haft det fullt upp nu. Jag har jobbat, sedan har jag varit på sjöräddningsläger där vi bland annat har åkt båt i 33 knops fart och stora vågor, sovit på en livflotte, övat första hjälp, fått nya vänner osv. Lägret var verkligen bra! Nu har jag seglat 5 dagar, haft praktikseglats. Och jag blev GODKÄND!!!!! Så nu ska jag bara vänta på att jag fyller år och blir officiellt skeppare!:D I övermorgon ska jag segla lite till och sedan blir det scoutläger som gäller! Hopperligen träffar jag min kusin här imellan också!

Likes

Comments

Oops denna bloggpaus blev visst lite längre.. I varje fall så har jag det bra. En vecka jobb kvar och det riktiga lovet börjar och längtar ihjäl mej till alla läger och seglatser. Har varit mycket med vänner då jag varit ledig, anors har jag jobbat. Inte riktigt sommarväder ännu, hoppas det blir varmare nu när man blir ledig! Puss hej!

Likes

Comments

Perfekt. Det är äkta vänskap när man seriöst kan vara helt som om om man vore hemma när man är hos nån. Vi båda satt typ på datorn eller mobilen, lyssnade på musik och ändå kändest det inte som att man borde göra något annorlunda. Vi köpte frysta pizzor och glass från butiken, sedan satt vi på Julianas balkong och pratade om allt mellan himmel och jord. Om framtiden, om hur lycklig man blir av sommarlov. På kvällen lagade vi toastar och drack te. Livet är bra just nu.

Likes

Comments