Impulsivitet.

Trött, äcklad, oskön, obekväm, uttråkad.

-

En skulle kunna säga att jag uttrycker mig genom mitt hår. Jag har haft massa olika färger, olika längder. Under 2017, hade jag ungefär samma hårfärg och stil. Rakat på sidorna, långt på huvudet, sov oftast i flätor för att få lockar. Jag började tröttna, vill inte binda mig till en hårstil. Så i oktober/november, lade jag i en färgbomb, en röd färg, det kändes redan mycket bättre. Men när hårfärgen hade gått ut, kände jag samma igen och då tänkte jag, borde jag inte bara raka av håret?

På nyår, den 31a december, rakade jag av mitt hår. VILKEN JÄDRA BEFRIELSE!!

-

Det är många som inte ens vågar klippa sitt hår 1dm, för att de känner att håret är en del av dem. Det kände jag också, tills jag kände ett obehag av att vara kopplad till en frisyr. Jag har alltid på något sätt varit kopplad till mina hårfrisyrer, och det kommer jag fortfarande vara.

-

Aldrig att jag känt mig så modig förut, inte ens när jag kom ut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur många hashtags, posts, artiklar ska en behöva skapa tills någon förstår? Det är inte okej.

Vårt samhälle består utav människor. Vi har valt att, utifrån olika könsdelar, delat upp oss i 2 kategorier ; man & kvinna. Vid senare tillfällen har samt hbtq+ samhället förstärkts och det finns nu mer pronomen och kön.

I vårt samhälle har vi många som blivit utsatta för just sexuella ofredanden och trakasserier. Både män, kvinnor och ickebinära.

Statistiken visar att det endast är ca 3% av dessa sexuella händelser, är av kvinnor. -

Hashtagen "metoo" är skapad, för att ickemän ska våga prata ut högre, våga berätta. För dem flesta sexuella övergrepp polisanmäls inte, dem flesta tänker man inte ens att dem händer och om ifall man polisanmäler så kanske man får frågan "Sa du nej?" eller frågan "Hade du på dig tajta kläder?". Det är sånna frågor som får en att backa, samt att dem flesta övergrepp som polisanmäls inte går till rätten och det är inte heller säkert att angriparen får ett straff.

Och ja, det skulle kunna stått "if all the people that have been" istället, men det gör det inte. Eftersom jag inte har gjort hashtagen, så är det svårt för mig att svara på frågar varför? och egentligen så ska jag inte ens behöva svara på den, för att sånna här hashtags ska inte behöva skapas.

Det betyder inte att män inte blir sexuellt trakasserade eller ofredade, för det händer.

- Vilket betyder att resten av dessa övergrepp, ca 97% begås av män.

Det är det vi borde fokusera mer på, hur många män som begår sexuella övergrepp. Sluta säga till ickemän att en visar för mycket hud, eller kanske har för tajta kläder.

Det finns svin över allt, svin som begår sexuella övergrepp och svin som står och ser på, som tystar ner övergreppen. Dessa svin ÄR anledningen till att ickemän inte vågar öppna munnen. Ingen tror på en.

Börja inte med #/ihave, det kommer inte leda någonstans.

TA ERT FUCKING ANSVAR. IT IS NOT A JOKE.

Yours truly, feministfittan.

Likes

Comments

Lasse Berghagen, din låt "En kväll i Juni", är numera ingraverad i min hud.


Likes

Comments

VIKTIGA ÄMNEN

"Thank you to the LGBT community! I will fight for you while Hillary Clinton brings in more people that will threaten your freedom and believes." Twittrar han den 15 juni 2016, medan han året efter tar bort LGBT personers rättigheter, steg för steg.


Är det här okej? Går du med på det här? Kan du sova om nätterna?


Likes

Comments

Det är Pride dagar, månader eller Pride sommar nu.

Och även om jag är en stark individ, så är jag rädd. Jag är rädd för att bli tystad av en icke-hbtq+ person, jag är rädd för att inte kunna vara glad och stolt, för att någon annan som inte har samma åsikter och tankar om mig, går runt bland oss.

Förra året, så kom det en man in på allsångs-området med en skyllt om hur Pride var en synd för samhället. Som tur var hade vi starka hbtq+ syskon där som kunde stå emot, som vågade säga ifrån.

Några dagar efter paraden&allsången, så kom det ut en youtube video med två män, som satt och tystade ner, förminskade och hatade på oss. För att vi inte är inom deras normer, och för att vi är fel enligt deras åsikter.

I Bangladesh, 2016, höggs två levande gay-aktisvister ihjäl.

Den 30 juli 2015 dör en 16åring flicka efter knivhöggningar under en Prideparad, i Jerusalem.

Orlando 2016, skjöts 49 personer till döds på gaybaren Pulse, 58 andra blev skadade.

Nu i år, i Tjetjenien, har flera hbtq+ personer har försvunnit, vissa av dom har bekräftats döda, andra tystas ner.

Också nu i år, straffades två MÄN i Indonesien, för att det hade haft sex.

Det finns många mer hatbrott mot hbtq+ personer, det finns många diskriminerginar och våld mot hbtq+ personer som inte kommer fram, för att man inte vågar ta upp det.

I år, är jag rädd för dig cishetero person som står bredvid paraden, eller som kommer in till Regnbågsparken och ser farlig ut, även om du är snäll, kan jag inte ta risken. Nej, jag tänker inte låta dig förstöra mina dagar, för jag är så mycket starkare, men det behöver inte betyda att du inte kan förstöra någon annans dag, eller liv. PRIDE veckorna, är veckor då vi, hbtq+ personer ska kunna leva utan att bli förtryckta, såsom det borde vara varje dag.

Så om du som cishetero person vet om att du har något emot hbtq+personer eller pride, rör dig inte runt området, kom inte självmant hit. För vi är så mycket starkare, tillsammans. Jag menar inte att vi ska slåss, jag menar bara att vi är som en stor familj och ingen kan bryta ner oss.

Och du som cishetero person som inte har något emot pride eller hbtq+ personer, kom och umgås, stötta oss!! Vi behöver all glädje vi kan få.

Under dessa Pride dagar och veckor som finns över hela världen nu framöver, tänk på att inte ta ifrån glädjen från hbtq+ personer.

JAG ÄR SÅ OTROLIGT STOLT ÖVER ER ALLA.


Likes

Comments

Jag skriver en text, ett sos-arbete i skolan.

Det är en artikel, om den förvrängda kvinnosynen i de 3 abrahamitiska religionerna.

Jag kände att det var min grej, men fyfan vad svårt det egentligen är.

pussy pwr, go wmn.

dessa 2 låtar, beskrev mitt mood idag.

Ulrik, för att, no reason, är på Ulrik humör idag och allt jag ville säga var, att det är svårt att veta hur man gör.

Seinabo, för att hon är power och jag behöver power för att kunna skriva mitt SOS-arbete.

Den förvrängda kvinnosynen, inom de 3 abrahamitiska religionerna, i en artikel.

Tänker alltid ta dessa chanser för att kunna skriva texter om viktiga saker, alrid ska man vara tyst, inte om sånt här. Det är tufft och svårt, lätt att bli upprörd, men det är det värt, för när denna artikel är helt klar, då jävlar är den bra.Bara för att vi hyllar icke-män, behöver det inte betyda att vi hatar män.

Att vi hyllar icke-män betyder att vi hyllar icke-män, vi har hyllat män sen begynnelsernas begynnelse.

Kan vi snälla hylla icke-män för engångs skull?

Ni män är också okej, lika okej som icke-män.

Vi exkluderar inte er, exkludera inte oss.

Likes

Comments

vet ni vad som ger mig ångest? det är när någon påpekar att man har dålig hy, eller ser trött ut osv.

jag gör också det, men jag tänker aldrig på att de kan påverka någons dag, för jag pratar för mycket ändå.

dagar man har ångest, är dagar man inte vet vad man ska göra

orkar jag gå till skolan? orkar jag socialisera mig? klarar jag av att plugga?

ångest är som kärlek, man vet inte riktigt varför det finns, och ibland kan det suga så sjukt mycket, men efter ångesten så blir det oftast bättre.

ångest finns för att vi har dessa sjuka normer i dagens samhälle. helt ärligt, så tro jag att vi alla skulle må så otroligt mycket bättre om det inte fanns några krav eller normer kvar alls, men vi alla vet ju också att det aldrig skulle hända.

när jag får ångest så behöver jag röra på mig, sitter jag still behöver jag någon som håller om mig.

ångest har man, ångest kommer och går, ångest finns här och där.

om ångest skulle vara en person, så skulle det vara som om mens var en person.

har man ångest när man har mens? (så många frågor, så få svar?)
hur känns ångest?

jag tänker att det är en personfråga, ångest skiljer sig så mycket från person till person.

det är svårt att förklara något man inte vet, det är svårt att sätta ordet på det, när huvudet bara snurrar.

när det känns som allt faller samman, fast det egentligen bara är i ditt huvud?

när det känns som om du inte kan andas, men egentligen är det bara ångesten?

nästan alla har burit på ångest, och det är inte roligt alls.om man fick avstå från ångesten så skulle jag göra det, men hur skulle det bli då?

Likes

Comments

Män, kvinnor och icke-binära. Din kropp, ditt val.

Jag har en kropp, som exakt alla andra människor på denna värld, men ändå sexualiseras min kropp något enormt, för att jag har (underbara!!) två fettklumpar (bröst) på min kropp.

Det är detta som gör att folk med bröst och kurvor, som anses snygga, blir sexuellt trakasserade. Eller det är iaf vad rätten anser, för ifall en har för lite kläder eller för visande kläder, så är det ju ens egna fel? En kanske har druckit lite för mycket, ja, men anslut, då kan man inte veta säkert vad som hände, eftersom den var påverkad, eller hur?

Det är så bisarrt att det fortfarande är folk som är rädda för att anmäla våldtäkter, då för att gärningsmannen kommit undan eller inte blivit åtalad osv.

*****Gärningsman=alla människor, inte bara (gärnings)män, utan alla som begått brott. *******

Om man våldtar någon, så är det aldrig offrets fel. Och det är så många våldtäktsoffer som tror att våldtäkten är deras fel, pga frågor som dessa : "vad hade du på dig?", "drack du något?" osv.

Det är inte ditt fel, du är inte skyldig. Det är personen som våldtog dig, som är skyldig.

Hittade en person på twitter som beskrev, våldtäkt på ett enklare sätt.

Här har ni det, hur svårt kan det vara?

Bara för att någon är på krogen, snyggt kläd, visar lite hud, behöver det inte betyda att man vill ha sex med någon.

Vi lever i en värld, där vi borstar bort vissa brott för enkelt, just för att det är så enkelt att skylla på offret och sedan låta gärningsmannen gå.

"Vi har ju ändå viktigare brott att ta hand om!" Nej, bullshit. Våldtäkter förstör någons liv, man går med en ständig ångest.

Sex handlar om samtycke, ifall någon inte vill ha sex med dig, avstå.

Vi måste börja ta tag i detta, någon måste ansvara för att detta inte ska hända. Armband räcker inte, det får inte människor att tänka sjuka tankar.

Ifall vi ska kunna utveckla vårt samhälle, kan vi inte ignorera dessa problem.


Ta vara på er, tills vidare.

Likes

Comments

Idag är det 1a maj!! Och det är sista helmånaden för mig i grundskolan, sad:(

Jag tänkte iaf på Valborg, som för övrigt var igår, hade ni en bra Valborg?

Jag skulle egentligen ha jobbat igår, men vaknade upp sjuk, så en kollega fick ta mitt pass, vilket jag uppskattar very mucho<3 Så min Valborg gick ut på att försöka trycka i mig mat och att vila. Somnade samt vid typ 9/10 på kvällen vilket är så tidigt??

Jag är ju pescetarian (STAV??) och då jag inte får i mig dem vitaminer och mineraler jag ska få i mig egentligen, pga är så fruktansvärt kräsen ibland, så kan jag bli "akut"-sjuk för att jag har för låga värden. Så jag funderar helt enkelt på o jag ska bli flexitarian istället så jag förhoppningsvis kan stabilisera mina värden lite mer.

Dagen innan Valborg hängde jag och några vänner hos en tjejkompis och det var otroligt roligt, haha. Sedan på morgonen så blev jag hemkörd av Linnea<3

Varför firar man Valborg egentligen? Har aldrig förstått de, det är ju liksom bara en tradition som vi håller upp för att det är roligt och festa ibland, för att vi inte ska känna oss obekväma ifall vi inte firade Valborg liksom.

Nu ska jag fortsätta plugga, för jag har så mycket som ska in och jag har knapp börjat, samt så jag kan sätta mig i solen senare.

Ni vet när man umgås med någon så otroligt mycket att det känns konstigt när ni inte har sätts på ett tag? Men sen när man ses igen, så är det som om ni sågs igår?

Sånt tycker jag om.

<3

Likes

Comments

"varför gjorde du så?", "förlorade all min respekt för dig"

är man en dålig människa, för att man gjort dåliga saker?

är det fel att göra misstag?

"once a fuckboy, always a fuckboy"


jag tror inte på att man inte kan förändras -

man blir ju inte en ny person, nejnej -

men du har gjort den lilla delen som du inte tyckt om hos dig själv, lite bättre

är det så fel?


alla gör fucking misstag, vare sig om det var stort eller inte, så är det inte logiskt om man aldrig gjort ett misstag.

om vi skulle skita i alla misstag människor gjort och börjat om, skulle de blivit bättre då?

misstag borde inte ältas.

misstag är inte brott, misstag är något mellan personer, där dom anser att ett det har skett ett misstag.

ta den tid ni behöver, men bror, om ni var bra vänner (eller något), är det verkligen värt att slösa tid på att vara arg?

jag har också begått misstag, some off them, i do not like, men gjort är gjort.

om jag ska vara ärlig och if i could turn back time, i probably wouldn't.

men jag kan göra allt för att göra det bättre och få mig att må bättre.

no, detta är inte för att jag sårat någon eller något.

yes, detta är för dig som känner dig sviken/att du gjort fel, do something about it.


kärlek och vänskap, o allt där mellan, varar längst.

Likes

Comments