VDB

Igår var jag hemma hela dagen. Förmiddagen gick åt att lyssna på Akilovs rättegång för att sedan plugga. Jag passade även på att gå ut med Sammie. Det varade i knappt 2 minuter sen va det inte roligt längre.

I min bokhylla har det stått 7 böcker från en tidigare kurs men idag ska jag äntligen bli av med dem. Jag köper all min litteratur begagnat och säljer sedan dem vidare. Ibland är jag orolig över att den nya upplagan innehåller något jag missar, men brukar då tänka att om det nya är väsentligt så kommer det tas upp under föreläsningarna. För mig är det inte hållbart att köpa all litteratur ny för det är i snitt 2000 kronor per kurs i min utbildning. 10 000 på ett år! Jag har inte råd med det! så jag gör såhär:

När jag började juristprogrammet startade jag ett konto och la in 3000 kronor där. mitt mål är att inte lägga mer än 3000 kronor på litteratur under hela utbildningen.
Jag köper mina böcker begagnat och accepterar inte ett pris som är högre än 50 % av nypriset. Detta för att vara säker på att när jag sedan säljer dem vidare får jag dem sålt + att skapa marginal för den dag jag behöver köpa bok i nyskick eller jag väljer specialkurser (där begagnade böcker är svårare att få tag i) 
Det jag gör sen är att när jag säljer mina böcker lägger jag på 10 kr ca på varje bok och ökar det totala priset med ca 100 kronor minst. I någon kurs har jag kunnat öka mer och i några inget alls, och det beror ju på vad jag köpt dem för med tanke på att de som sedan köper av mig max vill betala 50-60 procent. Jag tar väl hand om böckerna och markerar inte så mycket och då kan jag ta samma pris och lite till 🙈. Jag slänger ofta med föreläsningsanteckningar.

Det är bökigt många gånger att hitta böcker och man blir osäker när det finns en ny upplaga men på mitt bokkonto idag efter att jag sålt de jag ska idag så har jag totalt 3000 kronor på mitt bok konto + böcker i min bokhylla för 2 kurser av värdet 1100.
Jag har alltså gjort en vinst på ca 1200 kronor. Mitt konto har totalt 4200 kronor! Jag har alltså inte spenderat en enda krona på litteratur på 3 1/2 termin! Så himla grymt !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, om det var upp till mig hade jag inte haft snö runt mig nu utan istället vart omfamnad av 28 grader och drinkar. Men denna gången var det inte upp till mig, utan Skatterättsschemaläggaren. Om inte schemaläggaren tryckt in 3 obligatoriska tillfällen på just denna veckan hade jag kunnat följt med familjen till Kanarieöarna. GRATIS.
När ska det bara flyta på för mig?

Min morbror fyller 60 och bjöd familjen till Kanarieöarna men jag kan inte åka för jag måste få närvaro 3 av 5 dagar. Hur hamnar de alla på samma vecka? Jag hade verkligen behövt sol just nu!

Men istället sitter jag nu på samma jävla pendeltåg som alla andra dagar, mot universitet för närvaro och utanför fönstret är Stockholm snötäckt.
VARFÖR!?

Känner ett behov av att ha något att se fram emot nu när det bara känns som att man ska plugga non stop fram till maj. Inga resor hem är bokade, ingen familj har bokat resa upp, Joel fyller inte år förrän maj och vi har inga årsdagar eller annat att fira. Jag måste nog ha något kul fram till maj för att inte bittra till ordentligt...

Likes

Comments

Min sambo Joel har en väldigt stor familj, och igår kom 5 av 9 medlemmar upp till oss. Vi slog på stort och gjorde vår nya favorit; kantarellpasta med fläskfilé och tittade på Talang.
Elin och Jacob sov hos oss medan Alicia och föräldrarna sov på hotell så på lördag morgon åt vi frukost här med Jacob och Elin och spelade spel innan vi åkte in till Mall of Scandinavia.
Efter några timmar där kidnappade vi Jacob från resten som skulle köra Elin och Alicia till Alicias första konsert: Marcus och Martinus!
Vi gottade oss istället med frozen yoghurt och inväntade Joels föräldrar för att ha mellomys med tacos!
Trots att vi sagt att vi inte vill ha födelsedagspresenter så fick jag ändå 2 superfina koppar, ett ljuvligt doftljus och fräcka örongängen av dem! Så himla fint. Muggarna syns på fikabilden nedan!

Söndagen spenderades med datorspel tills resten av familjen kom tillbaka med fika från MrCake.  Herregud vad mätta vi blev ! Vilket kanonavslut!

Sammantaget har det varit en helg fullproppad med familjeumgänge och det är lika roligt varje gång. Vi längtar till den dag vi har närmre till våra familjer och får fler dagar som dessa.

Likes

Comments

När jag flyttade till Stockholm gjorde jag en lista av saker jag ville unna mig i stockholm. För mig var det konserter! Självfallet kan man åka till huvudstaden och gå på världsartisternas föreställningar men då får man betala färdmedel dit samt boende. Det är så mycket billigare per konsert när man bor här.
De stora artisterna jag ville passa på att se var:
♩Beyonce
♩Adele
♩Ed sheeran
♩Demi lovato
Just för att dessa har de häftigaste rösterna att jag bara måste höra dem live.
Vi hade biljetter till Beyonce men Joel fuckade upp dem..  Japp, det får han fortfarande höra 2 år senare. långsint? inte.när.jag.hade.kunnat.se.beyonce!! världens främsta showartist!
Adeles konsert har vi gått på och jag svävade seriöst på moln!
Ed sheeram likaså, och vi ska till och med gå igen i sommar!

Och idag fixade jag biljetterna till demi lovatos konsert!!  Vi har fått chansen att se flera världsartister som uppskattats men nu vet jag att jag kommer ha sett de jag alltid velat (bortsett från Beyonce).
Jag är så lyckligt lottad att kunnat göra detta under min tid i Stockholm då jag alltid vetat att den inte är för evigt. Jag är även så lycklig över att Joel delar mitt musikintresse så jag alltid har någon att gå med.

För er som endast ser "camp rock" tjejen framför er och undrar varför man vill gå på hennes konsert rekommenderar jag "you dont do it for me anymore", "confident" och "tell me you love me". Vilken kraftfull röst! Längtar redan!

Likes

Comments

Alla hjärtans dag har närmat sig i veckan. Butikerna har ett gemensamt färgtema av rött, varje chokladask har fått hjärtan på sig och media fylls av alla hjärtans dag relaterade artiklar.
Facebook är nu dessutom fulla av negativa tjatmåsar som gapar "det är bara affärer som unnas", "jag behöver inte en dag om året för att visa kärlek i mitt förhållande, vi gör det hela tiden", "jag är ensam och kan inte fira så tycker det är så jobbigt att alla gör det till en stor grej".

Med all respekt, LÄGG AV!!!

1. Affärerna gynnas bara om du köper något. så köp inget utöver vad du brukar om det stör dig?
2. Man lever inte i ett kärlekslöst förhållande alla andra dagar på året för att man firar alla hjärtans dag.
3. Det behöver inte vara en stor grej. Det behöver inte ens handla om ens partner! Innan jag blev tillsammans med Joel så firade jag med mina bästa vänner genom att äta massa gott till en film. Och min familj har firat genom att mamma gett godis eller trisslott till oss barn och pappa har köpt blommor till mamma. nån gång åt vi godare kvällsmat!  Förra året åt jag och Joel middag i kaknästornet (mest romantiska upplevelsen hittills!) och detta året ska vi bara käka hemma med varsin liten gåva till varandra. Vilket känns minst lika bra! Det är vad man gör det till!
4. Om du är så ensam att du inte kan komma på en vän eller familjemedlem att visa kärlek till så gör det ingenting. du kan göra en insats då. Donera till någon välgörenhet. Eller ta dig tillfälle att ge kärlek till dig själv! Hur härligt är inte det? det förtjänar vem som helst, lite extra kärlek!

Sanningen är att det är vad man gör det till. Fira med din partner med världens middag, eller kanske bara ett kort där det står "älskar dig", fan ta en postit lapp! Ingen partner? ta och ring din mormor som du så sällan tänker på att göra, ge grannen blommor, unna dig själv något, skänk något.

Dagen handlar om kärlek, i alla dess former med alla dess mottagare. Sluta tjura och var negativ. Min allra bästa alla hjärtans dag var året jag och mamma åkte hem till de som räddade livet på henne när hon fick en hjärnblödning några år tidigare. Att få tacka dem med lite kärlek kommer alltid vara den bästa alla hjärtans dag.  Skapa din egen dag men strunta inte i den!
Visst kan man vara super romantisk och kärleksfull till alla runt omkring oss varje dag. Men med handen på hjärtat kan vi väl alla medge att vi inte är det 365 dagar om året? Bra! så vad gör då en liten påminnelse i kalendern?

Hoppas ni får en bra alla hjärtans dag!

Side note: Fettisdagen är då mer ett affärspåhitt är alla hjärtans dag! jösses vilken hysteri i bagerierna, haha! Och Joel firar ju semlor mer än påsk, midsommar och hans egna födelsedag! Det har åtnjutits för många semlor hos den mannen sen 2 veckor tillbaka. Självfallet såg jag till att köpa hem några till dagen till ära ;) Sen när blev denna dagen en sån högtid?

Likes

Comments

Igår begav jag mig tidigt in mot stan för att genom jobbet få gå på en frukostföreläsning hos reklamombudsmannen. Bilden nedan visar ju vad det var för start på dagen, hur bra !?!?
Vi var 15 pers, enbart från mitt jobb. Efter att plockat på sig god frukost satte vi oss ner för att få höra om deras jobb. Deras funktion som stiftelse och några av deras ärenden. Det var väldigt intressant! Vissa reklambeslut led till diskussion kring att många av oss från jobbet inte såg det stötande i reklamen alls medan vissa reklamer ledde till förvånade skratt över vilken idiot som ens kom på reklamen.
Sexistiska reklamer från Calvin Klein, för smala ideal på HM och könsdiskriminerande texter från banker.  Stora bolag där man funderar på hur i helvete planscher kom till tryck utan att någon på deras kontor reagerade.

Det fanns oberäkneligt många exempel och jag kommer numera vara stammis på deras hemsida och bevaka nya ärenden! Nu minns jag inte företaget men man skulle velat sitta med på kontoret på företaget som annonserade sexiga underkläder med texten "please, please him".
Är ni helt tappade ?? kan jag inte klä mig sexigt för mig? Vad e du för svin som skrev det där?

Eller företaget som annonserade "girly shoes" till tjejer och "shoes to play in" för killar.
På riktigt?? Är du född 1820 eller?

Att skriva "klart jag äger min egna bank" på en poster av en man, och sedan skriva "vem trodde jag kunde äga min egna bank" när postern föreställer kvinna.
Hur kan någons ens trycka dessa eller ännu värre kommadem under detta decennier??

Jag uppmanar alla att hålla ett extra öga på reklamen vi bemöts av och om det väcker stötande känslor hos dig så anmäl! Anmäl till reklamombudsmannen för att bli av med sexism i reklamen! För att bli av med ohälsosamma kroppsideal i reklam. Anmäl! även om det läggs ner så har du tagit en ståndpunkt!

Likes

Comments

Fredag
I helgen flög vi ner för att fira Joels examen! på torsdag kväll landade jag och min fina bästa vän Tove kom och överraskade mig med underbara födelsedagsblommor! Vi tjötade i flera timmar och jag kunde äntligen avslöja en hemlis jag hållt på ett tag!

På fredagen drog förberedelserna igång! Först åkte jag till kyrkan för att hämta nycklarna. Därefter körde jag lillebror till skolan för att jag "snodde hans (min) bil".
Stopp nr 3 var hos min f.d. moster Anne. Anne var tillsammans med min morbror under 12 år, och då under mina barnår. Hon är supergo, skriver fortfarande gratulationer på födelsedagar och i och med att hon var "Moster anne" under uppväxten är hon såklart fortfarande släkt för mig. Anne är skräddare av gardiner främst men hon har en skitduktig kille där som syr upp klänningar åt mig. Efter en liten pratstund där bar det hemåt för att baka vaniljbullar. Mina bullar brukar bli gigantiska så nu försökte jag göra de små, tyvärr blev de väldigt små och inte superbra men sånt här jag inte tid att grubbla på!

När mamma slutade jobbet åkte vi till lokalen för att planera vad vi behövde köpa. Detta följdes av TVÅ TIMMAR PÅ ICA!! Man är inte människa när man kommer ut efter 2 timmar.
Efter att brownies var gjorda och vaniljsås var tillagat så kunde jag äntligen andas ut..
Och då ställs Joels flyg in!?!?
Hur fasen firar man hans examen utan honom??
slutligen efter mkt om och men kom han fram halv 1.

THE BIG DAY
klockan kvart i 9 började förberedelserna. Vi var i bra fas! Däremot hade Joel glömt förbereda sina frågor han ville gästerna skulle besvara, samt att mycket på ett frukostbord ska skäras upp och vara färskt och det begränsade kylskåpet gjorde att mycket fick göras under tiden gästerna kom.
Överlag flöt dagen på, maten räckte och det blev inte för mycket över. Nästan alla bjudna kunde komma och Joel fick superbra presenter. En jävla massa köksprylar!

När det var dags att plocka i ordning stannade Joels föräldrar samt mina föräldrar och hjälpte till. Shit va fort det gick ändå, trots mycket disk. Dock var Joels mamma supersnabb på att diska så mycket var hennes förtjänst. Det var skönt att sitta i köket med bådas föräldrar och prata under mer avslappnade former då våra föräldrar mest hunnit vinka på varandra när vi släppts av på tåg/flygstationen. Lena diskade, mamma torkade och jag la tillbaka allt i lådor och skåp. Det var lite mysigt! Joel sprang runt med systersonen under armen och jagade yngsta systern 😅.

Kvällen spenderades hos Joels syster Sara och hennes kille Johan = hamburgare, drinkar och spel! också mer avslappnat umgänge. Dagen kunde ju inte slutat bättre!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen kommit fram till Bromma efter mycket far och fläng. Nu ska jag trycka in 2 timmar plugg innan flyget lyfter. Jag kommer ha lättare att plugga på flygplatsen än i skolan då stressen av att inte missa flyget hade tagit all fokus.  Men nu är helgen här som vi i princip planerat sen november minst! Imorgon hämtas nycklarna och bakandet tar fart, inhandlingen ska göras och på kvällen kommer joel. lagom till när alla förberedelser är klara 
Det där planerade du bra, min vän
Haha, Nej han har ju jobb så det är en självklarhet att jag åker ner en dag innan som inte har obligatorisk närvaro imorgon.

Jag fick packa allt i morse för igårkväll var det kick off på jobbet! Och jag vann månadens tävling! Varje månad har en tävling och den vanligaste är att den juridiska rådgivaren som rådgivit i flest ärenden online vinner. Och denna månaden var det jag!! Jag valde en taktisk månad där alla har tenta och ny kurs, för att ta hem priset som var en massage! Visserligen har jag ju också haft tenta och ny kurs så lite stolt är jag nog ändå.
Jag har aldrig fått massage tidigare (sambon och ens vänner på lågstadiet räknas inte) så det kommer bli spännande !
Månadens bäst presterade rådgivare, av 46 st. Jo jag tänker ge mig själv en klapp på axeln faktiskt!

Likes

Comments

Dagarna flyger förbi och jag hinner knappt med. En enormt stressig månad väntar framöver och sen väntar en lugn vår. Jag har inte ens hunnit njuta fullt av att ha fyllt år, jag tog en paus just på min dag och därefter har det bara varit ett enda språng i mitt huvud inför de kommande veckorna. Menmen, min födelsedag lyckades jag bevara från stress. Jag var hemma och kollade första säsongen av greys anatomy boxen jag fick av joel. Jag åkte även med thaimat till Joels jobb och åt lunch för att sedan återgå till greys anatomy! på kvällen åt vi på en mysig restaurang i gamla stan och skålade in en ny ålder. Det var en bra födelsedag, hoppas jag kan behålla den dagens lugn genom kommande månaden. Please, I beg of you!


Likes

Comments

Igår åkte jag in och tränade 1.5 h med Maria, min vän från Halmstad. Det var väldigt roligt och nyttigt, därefter tog vi en annan riktning och åt äggröra m bacon och amerikanske pannkakor med banan, blåbär och choklad på café Sirap i odenplan. Hur gott som helst!!

Maria är en väldigt speciell vän till mig. Vi har känt varandra i snart 7 år och vi lärde känna varandra under min konfirmation där hon var min konfaledare. Vårt första samtal uppstod för att ena prästen annornade ett möte mellan oss för att jag hade svårt att hantera mammas hjärnblödning och Maria hade förlorat sin mamma i samma tragedi. Hon var då en av starkaste människorna jag träffat och är det än idag!

Jag och min mamma har pratat mycket om att hantera olyckor och tragedier och vår uppfattning av vår omgivning är att personer som genomgår detta bemöter andra på 2 olika sätt. Antingen har de en enorm empati och förmåga att sätta in sig i andras situationer eller också känner dem "so what? det du pratar om är ingenting gentemot vad jag upplevt".
Maria är utan tvekan enormt empatisk och jag påminde henne om detta under vår dag ihop. Jag är enormt tacksam för att hon är som hon är, jag har även varit vid hennes mammas grav och tackat för den underbara dotter hon skapat och lovat att se efter henne. Hon ser oftast efter alla runt omkring henne och då glömmer man av att hon också behöver stöd ibland. Jag ser henne som min syster.

Tack för att du är den du är och att du brydde dig om den där ledsna konfirmanden som hade svårt att hantera sina upplevelser. Din styrka skapade ett underbart systerskap! 💕

Vi tänker ofta positiva tankar om våra vänner men glömmer att upplysa dem om dessa, gör det! Ingen tackar nej till kärlek och omtanke !

Likes

Comments