veganska bananpannkakor på kikärtsmjöl

hej första gången på väldigt länge! två månader sen sist nästan, haha. antar att livet kommit emellan och energin har inte riktigt funnits. men förhoppningsvis blir det lite ändring på det nu och vi har lite idéer på lager.


i vilket fall som helst så vill vi passa på att börja med att dela med oss av ett recept. imorse gjorde vi nämligen en ny variant på ett favoritrecept av veganska bananpannkakor. denna gången gjorde vi dom mer proteinrika, med mindre gluten, inget tillsatt socker och lite superkryddor, så lite nyttigare helt enkelt och mer mättande.


detta behöver du:

3 dl kikärtsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk gurkmeja
en dust svartpeppar
4 dl havremjölk
2 mogna, mosade bananer

kokosolja att steka i


såhär gör du:

rör ihop mjöl, bakpulver, kanel, gurkmeja och svartpeppar.
vispa i havredrycken och vispa tills den blir klumpfri.
byt vispen mot en slev och rör ner de mosade bananerna.

värm en stekpanna och ha i kokosolja eller vad du föredrar att steka i.
stek några pannkakor på medelvärme- ca 1 dl per pannkaka tycker vi brukar bli lagom.
när det uppstår små bubblor är det dags att vända, stek några minuter till och låt den få resa sig.

idag serverade vi med bananbitar, granatäpple och agavesirap
men här slänger man såklart på det man gillar.
men bär, frukt, växtgrädde, chokladsås är super på

kram

kika gärna in på vår instagram: @vartlivispanien



Gillar

Kommentarer