I tisdags 7/11 blev vi bestulna på våra dagsryggor på en rastplats. I fanns vår laptop samt alla laddesladdar till olika enheter och en hel del kontanter etc. Vi fick spendera hela dagen med att göra polisanmälan och prata med försäkringsbolag. Inte första motgången under denna resa precis, men förmodligen den tyngsta då vi förlorat massa bilder/filmer från resan. Verkligen tur att vi laddat upp en del här på bloggen och att tjuven inte fick med sig kamera/telefoner. 


Hör och häpna, men det finns faktiskt något positivt i allt det här eländet. Polisen som tog fingeravtryck på bilen frågade oss vart vi tänkt åka härnäst, varpå vi berättar att vi fått kontakt med en lökfarm i ett område 3 timmar bort. "Jaha..." säger hon och är tyst ett tag innan hon berättar att hon jobbar mycket inom just det området då det ligger ett stort fängelse där. Hon avråder oss från att åka dit pga hög kriminalitet och mycket skumt folk. Hade ju verkligen vart pricken över i om vi åkt dit och hamnat mitt i krimmokvarten! Men vi hade väl inte blivit förvånade direkt med vårt oflyt.

Med anledning av att vi inte längre har någon dator så får vi se hur det blir med bloggandet. /Emma & Jonna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tidsinställt inlägg

Detta var en toppenupplevelse. För 32AUD (ca 200SEK) gick vi en guidad tur med roligt och intressant innehåll. Det var riktigt coola grottor som de hade lyst upp för att skapa mer effekter. Guiden berättade att det var en privatperson som upptäckte grottorna och att de varit en attraktion sedan 1881. Grottorna tror de har formats för cirka 390 miljoner år sedan, då under vattenytan. Idag är det en ''torrgrotta''. Grottorna är hem till flera olika raser av fladdermöss och ibland är de tusentals som svärmar där inne, och de bajsar massor. Han som upptäckte grottan på 1800-talet fick pulsa i bajs upp till knäna i becksvart mörker vilket gjorde att han trodde det var vatten han gick i. Hans enda ljuskälla var ett stearinljus och han tog sig ned i grottorna med hjälp av ett rep som han knöt runt midjan och den andra änden knöt han runt ett träd. Riktig äventyrare den där... som vi dock inte minns namnet på.

Hon berättade också att det sedan länge vart populärt att gifta sig i en av grottorna som kallas för The Cathedral och att många brudar gått med stilettklackar i sina vita klänningar på det mycket ojämna underlaget och i en hel del fladdermusbajs för att ta sig till sitt giftermål. Sedan en tid tillbaka finns det dock en ramp för brudarna att gå på istället. Bra mycket behändigare. Vi fick dock gå den ''riktiga'' vägen genom grottorna och fram till Katedralen. Fick till och med tårar i ögonen för det var så vackert. Akustiken i denna grotta är väldigt speciell vilket har lett till att de två gånger om året håller operaföreställningar i den. Vi fick lyssna på en förnyad version av Halleluja via högtalare och det lät riktigt fint! Här kommer bilder.

Utanför grottorna

Guiden på väg in

Koraller som bildas när grottan var under vatten

Fladdermusbajs som under alla år har hårdnat av att många gått på det.

En av grottorna hette någonting med kamel då denna vägg sägs föreställa just en kamel. Baken ska alltså vara till höger, frambenen till vänster och så sträcker den halsen och huvudet bak mot puckeln. Vi tycker dock det mer ser ut som en elefant med puckelrygg, huvudet och ett stort öra till höger samt snabeln. Bakbenen till vänster. Det gäller att ha fantasi!

Ingången till katedralen. Fick ingen bild som gör den rättvisa, men den var mäktig!

Ledljus var utplacerade i gröpper i väggarna.

En tant som gick med på turen tog en bild på oss, den blev ack lika mörk den som de flesta andra bilder.

Traskar över en hängbro på väg ut från grottorna

En del av fräsargänget vi turen med

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan, hallå!

Tiden går fort här nere fast dagarna är långa. Minns inte om vi skrivit om detta tidigare men det mörknar väldigt fort och gratiscampingarna som vi sover på har inte någon form av belysning runt bänkar och bord samt att myggen kommer fram direkt solen går ned, så vid 19.00 kryper man in i bilen. Vi försöker ändå att inte lägga oss direkt eftersom man då ligger sängen en väldans många timmar. Vi kanske lägger oss vid 20.00 vilket resulterar i att vi vaknar vid 05.00 och är extremt kissnödiga. Kliver man upp vid den tiden och käkar frukost så blir man hungrig på lunch vid 10.00 och efter man ätit lunch så kan det kännas som att klockan är på eftermiddagen när hon i själva verket är strax efter 12.00. Så vi hinner med en del under dagarna.

Det är inte bara tiden som går fort, pluringarna sinar snabbt dem med (SNABBARE än vad man kan tro). Vi hade tänkt jobba efter att vi tagit oss ned till Gold Coast men nu när vi är någon timme ovanför Brisbane så känner vi att vi måste ta tag i det här med farmjobb innan vi fortsätter resa. Vi har ju ingen aning om hur lång tid det tar innan vi får ett jobb.
Så nu har vi suttit två dagar i ett köpcenter i Gumpie för att kunna söka på datorn efter farmer. Vi har mejlat några stycken men eftersom det nyss vart helg så har vi inte fått något svar än. Idag hittade vi en camping i Stanthorpe som ligger nästan på gränsen till NSW (delstaten New South Wales som ligger intill den delstat som vi befinner oss i just nu - Queensland) som har kontakt med många lokala farmare och förmedlar jobb till backpackers som bor på campingen. Vi ringde dit och de hade flera platser kvar på campingen. Hon vi pratade med berättade att man också registrerar sig hos en lokal arbetsförmedlare för att öka chansen att snabbare få ett farmjobb. Vår plan nu är att ta oss till Stanthorpe inom de närmaste dagarna och sätta upp oss på ''jobblistorna'' och samtidigt söka jobb på egen hand medan vi bor på campingen.

Det hela känns spännande men också läskigt på samma gång. Siktet är inställt på att få ett jobb så fort som möjligt och det är det vi kommer ha fullt fokus på under den närmaste tiden. Samtidigt är det läskigt att inte veta hur det kommer att bli. Att inte få ett jobb, få slut på pengar och bli tvungen att åka hem innan vi rest klart här är väl största nojan. De tankarna får vi försöka slå bort.

Under veckan som varit har vi i vilket fall hunnit besökt en grottgrupp som heter Capricorn Caves ca 30 minuter norr om staden Rockhampton samt sett vilda delfiner i en bukt som heter Tin Can Bay. Vi har gjort några tidsinställda inlägg där vi skriver mer om detta och där ni kan se bilder.

Varning för vildhäst och känguru längs A1:an

Se upp för koalor och något annat igelkottliknande djur!

Likes

Comments

DJUR/NATUR, ÄVENTYR, EUNGELLA, PLATSER

Tidsinställt inlägg

Hellooo!
I fredags 27/10 när vi skulle åka från rastplatsen där vi sovit fick vi inget mindre än bilhaveri. Jooodå, det gick varken att gasa eller bromsa. Lyckligtvis händer detta precis vid en sidoficka, 400 meter ifrån en mekaniker. Vi traskar iväg till verkstaden och får hjälp direkt. Vi åker med en av grabbarna till vår bil, han öppnar huven och ser direkt vad som har hänt. Röret som leder ner luft i motorn har hoppat av, vilket gör att ingenting fungerar. Han trycker tillbaka röret och vi kan köra ner bilen till verkstaden. Väl där sätter han fast röret riktigt och kollar igenom bilen. Den läcker tydligen olja, ''jippiejihuuu''. Inget jätteproblem egentligen men den borde ju uppenbarligen inte ha gått igenom RWC:n (det som är som en slags besiktning) som gjordes innan vi köpte bilen. Vilket än en gång tyder på att det varit en riktig muppmeckare i farten.

Fanns en del annat som var slitet och behövde bytas ut också så han beställde delar och vi blir i och med det kvar i området Marian, där vi befinner oss nu, tills på tisdag 31/10. Denna grabb och verkstaden över lag gav dock ett väldigt seriöst intryck och vi fick inte känslan av att han försökte lura oss på pengar och byta ut sådant som egentligen inte behöver bytas. Han sa att eftersom det inte var självklart vart oljan läckte så skulle man kunna byta ut alla tänkbara delar som kan ha med läckan att göra, men att de byter den delen som mest troligt är den som felar. Om det fortfarande läcker efter en vecka eller så då kan man byta den andra delen osv. Vi hoppas såklart att läckan kommer från den delen som nu ska bytas ut. Annars blir det nog till att hålla koll på oljan och fylla på om det behövs. Vi har ju faktiskt kollat oljenivån och den har inte skjunkigt någonting vad vi kan se. Så förmodligen läcker det vääääldigt väldigt sakta.

När vi var klar hos mekanikern svängde vi ned till en strand som heter Platypus beach (Näbbdjursstrand) och tog oss ett dopp innan vi åkte vidare till Eungella som ligger på toppen av ett berg. Brant och slingrig väg utan vägräcke, lite svinlande emellanåt. Men när vi kom upp så var utsikten över åkrar och änger väldigt fin. Vi gick en promenadslinga i regnskogen på cirka 6 kilometer, otroligt svettigt i värmen som råder här. Vi fick se två väldigt unika och coola träd samt en hoppande dunderklump som kom hoppandes ned för en slätt, ner på stigen för att sedan skumpa ner för nästa slätt. Vi har aldrig sett något liknande till djur, ser ut som en rund hamster/råtta med gulliga öron, kompakt och tog sig fram genom att skutta. I övrigt såg det ut så som regnskog gör med mycket växtlighet och fåglar. Vi gick säkert in i ett 20-tal spindelnät på vägen också. Såg dock ingen spindel.

Bästa av allt med att åka upp till Eungella var att spana efter näbbdjur (Ni vet näbbdjuret Perry i Phineas och Ferb? Det är vad som kommer upp i våra huvuden när vi hör ordet näbbdjur, kan vi ju inte vara helt ensamma om. I verkligheten är de dock inte sjukhusgrön till färgen. ''BREAKING NEWS''.

Så vi åkte till den mer eller mindre kända bron vid Broken River och höll span. Vi gick ned till vattnet via en camping och kikade där, men såg ingen. Då gick vi tillbaka upp på bron och vad tror ni vi ser om inte en PERRY. Hallelulja moment! Dessa små varelser är nämligen inte lätt att få syn på och man måste ha tålamod samt vara tyst medan man spanar. Vi väntade i mer än 40 min innan en dök upp vilket inte var länge alls. Det kan ta betydligt längre tid.

Näbbdjuren är skygga och letar mestadels efter mat bland leran på flodens botten. De kommer upp till ytan för att andas och tugga sin mat. Denna lilla krabat som vi såg dök upp och ner - upp och ner, och vi kunde iakta den i flera minuter innan den simmade iväg. Cool fakta är att det här är ett Australienskt djur och finns inte i det vilda någon annanstans än just här. Så det var en riktig lyckotripp när vi fick se den! Vill man se ett näbbdjur är bästa tiden vid gryning och skymning. Vid 17:30 dök den vi såg upp.

Fin solnedgång längs med vägen
Det här trädet har stått stadigt ett bra tag
Dassiga bilder på lillen men måste ju visa upp den ändå såklart!

Likes

Comments

GÖD

​Tidsinställt inlägg

Hello-Hi!/Dolly Style
Vi älskar mat och fick ett tips för ett tag sedan om ett hamburgeri här i AU som skulle ha grymma burgare och sötpotatispommes. Detta hamburgeri heter Grill'd. Vi sökte upp vart vi skulle kunna tänkas passera en av dessa restauranger och hittade en i Townsville och styrde kosan dit.

De hade tre olika vegetariska burgare och vi båda tog den som heter ''Garden goodness'' som bestod av en grönsaksburgare, rödbeta, ost, avokado, relish, picklad rödlök och en örtmajonäs. Vi tog också en skål sötpotatisstrips ''to share'', dessa dippade vi i sweet chili mayo. Brugaren var klockren! Picklad rödlök är en riktig höjdare som bara blir godare och godare desto mer man äter det. Strillingarna var av den tjockare varianten och var väldigt goda, även om vi föredrar dem tunnare och krispigare.

Vet inte om de gör så här på alla Grill'd restauranger, men på den här fick man i alla fall en varsin kapsyl så man kunde lägga sin röst på vilken organisation som de skulle skänka pengar till i oktober. Bra initiativ tycker vi!

Vi skulle lätt kunna käka här igen om vi får läge. Härligt med fräscha hamburgerier med hög klass på gödet! Stark rekommendation.

Mmmmh... Göttigt värre!
Sveper Pepsolainen
Ska till å hugga in

Likes

Comments

Tidsinställt inlägg

Hej!
Idag ( tors 26/10) har vi besökt Ceedar Creek Falls som är en välkänd plats cirka 35 minuter från Whitsundays. Här kan man bada i simhålet under fallen och njuta av den vackra omgivningen. Vi satt och mös på en sten innan vi tog oss ett dopp i plurret. Spenderade några timmar här innan vi åkte vidare i riktning mot Marian. Supermysig plats som definitivt är värt ett besök!

Likes

Comments

ÄVENTYR, GÖD, PLATSER

Tidsinställt inlägg
Hallå där!

Mån 23/10 till tors 26/10 har vi bott på campingen Island Gateway Holiday Park i Whitsundays. En fin och fräsch camping och inte minst klockren för den som vill vakna upp till skrikande Kakaduor (dessa fåglar gormar verkligen på grov nivå) och papegojor klockan 04.50 på morgonen. Inte oss emot (Jonna blir dock galen på dem) eftersom vi lägger oss tidigt och behöver komma upp tidigt så vi inte får total ryggpaj eller bakomliggande pannknack dagen därpå. Finns mängder med sunflies a.k.a. ''no see 'em''s (de är mindre än svenska knotten, nästintill osynliga) här också så vill man befinna sig ute efter att solen gått ner så är det myggljus eller insektsmedel på kroppen som gäller. Vi ligger inne med både ljus och en stor flaska av det sistnämnda, men den har vi än så länge inte använt. Vill inte gärna spruta på konstigheter på kroppen om det VERKLIGEN inte är nödvändigt. Så vi väljer att bli halft uppätna istället.
För denna campingplats med elsolpe pröjsar vi en stadiga 40AUD per natt. Kraftig peng, men i sådana här turistiga områden kan man inte förvänta sig att det finns gratiscampingar närmare än på mils avstånd. Här gäller det att tjäna stålar.

Första dagen här gjorde vi ingenting speciellt, andra dagen besökte vi handelsgatan här i byn (för en stad kan det knappast vara när det i princip är en gata i nära anslutning till en strand som det handlar om) och spenderade hela dagen där. Vi strosade förbi lagoonen som ligger i ett stenkast från Airlie Beach och gick även en sväng på just den stranden. Aningen intressant fakta är att majoriteten av de som solar och badar här hänger vid lagoonen istället för vid stranden, trots att den är så extrem nära. Såg ingen krokodilvarning vid stranden så antar att det är av bekvämlighetsskäl. Det är väl behändigare att ligga på gräs än på sand. Vattnet är väl saltare i havet än i poolen. Har svårare att förstå de som ligger på den anlagda stranden INTILL lagoonen. ''Hallå!? Är du medveten om att det finns en RIKTIG strand bara ett par hundra meter bort!!!'', om ens det.

Och så var det den tredje dagen, då åkte vi på dagstur ut till Whitehaven Beach och Hamilton Beach. Företaget vi åkte med heter Whitsundays Cruises och vår dagstur kostade drygt 1500SEK/pers. Whitehaven Beach är rankad som den vackraste stranden i Australien på grund av sin vita, finkorniga sand och det klara vattnet. Finkornig var den verkligen, kändes som att gå på potatismjöl. Ni vet hur det knarrar när man tar en nypa potatismjöl mellan fingertopparna? Så knastrade det under fossingarna när man gick. Skulle också kunna jämföras med ljudet som uppstår när man går med kängor på nyfallen tösnö. Sanden är inte kall som snö, men kan heller inte bli varm då den reflekterar bort solens strålar. Kaptenen på båten förklarade i högtalarna varför, men vi uppfattade inte vad han sa.

På plats på stranden tog vi massa kort, solade en kortare stund och doppade oss i havet. Första gången vi badar i havet sedan vi kom hit! Vattnet var vääääldigt salt. Vi badade utan stingsuiten som vi lånat ombord på båten efter att ha sett andra som var lika ''våghalsiga'' och körde utan. Stingsuit är alltså en helkroppsdräkt, inklusive luva, som man ska ha på sig för att skydda sig mot brännmaneter när man badar. En i besättningen berättade att det inte riktigt är de 25 graderna i vattnet som vanligtvis är den temperaturen som brukar råda när maneterna börjar komma in mot stränderna, men att det är bra att ha på sig skyddsdräkten i vilket fall. Vi fick ingen närkontakt med någon brännis (tur är väl det, de är jättegiftiga) så troligen var de inte på plats än.

Utvärderingen av Whitehaven blir att det onekligen är en väldigt unik och vacker strand, värd att besöka. Mest för känslan av att gå på sanden egentligen. Vet inte om det finns någon annan strand på denna jord som har liknande sand faktiskt. I övrigt är det sola och bada som gäller här. Det finns inte ett enda matställe eller café på hela ön så man bör se till att ha med sig eget att snacksa på.

Efter Whitehaven begav vi oss till Hamilton Island för lunch som ingick i turen. Vi gick och åt direkt vi kom i land, på en restaurang som heter Mantaray Cafe. Där fick vi både förrätt och huvudrätt. Enoooormt god mat hade de. Vi satt och åt länge och njöt varenda sekund. När vi ätit klart köpte vi en flaska vin att dela på i eftermiddagssolen. Grymt mysigt!

Vi upplevde inte att det fanns så mycket att göra på själva ön annat än att käka gött faktiskt. Många åkte runt, runt i golfbilar som fanns att hyra men vad de åkte runt och gjorde är vi osäker på. Naturen var inte alls frodande vacker och de få butiker som fanns var precis vid hamnen. Kanske åkte de och kollade på Australiens kortaste landningsbana för flygplan, för den är nämligen lokaliserad där.

Här kommer dessa dagar i bilder:

Glad efter intag av grönsakssoppa
GRYMT god, heja Jonna som knåpade ihop den!
Det fanns många olika fjärilar på campingen
Men det fanns nog fler skrik-kakaduor. Men visst är de fina?
Gojorna matade de vid 16.00 varje dag
Fick en halvskalplig bondbränna några dagar tidigare
Resulterade i långärmat när vi gjorde ''byn'' på Whitsundays
Så det var köp en pizza få en på köpet vilket blev det billigaste alternativet, så det fick det bli. Inte speciellt goda dock. Man vet aldrig vad man får när man beställer en pizza!
Lagoonen vid Airlie Beach
Självaste Airlie Beach. Ni ser ju hur tom den är! Fanns mycket fina snäckor uppspolade på stranden i alla fall.
Glass är bland det bästa vi vet
BILDER FRÅN WHITEHAVEN BEACH
Anländer till Whitehaven Beach
Ett dopp i plurret!
BILDER FRÅN HAMILTON ISLAND
Så här såg naturen ut, kal och torr.
Taggad på go'göd
Simmande runt fiskar i vattnet nedanför där vi satt och åt
Förrätterna som vi delade på. Så. Otroligt. Gott.
Om ni inte provat pumpapizza någon gång så kan det vara läge att göra det, det är i vilket fall bland det mumsigaste vi någonsin smakat. Tror inte ni kan föreställa er nivån av glädje som vi låg på när vi käkade detta, den sköt i topp!!
Jo vi fick den feelingen ni vet, när man inte vill lämna restaurangen så man delar på en flarra vin efter maten. I eftermiddagssolen. Det var underbart.

Likes

Comments

Cairns, DJUR/NATUR

Innan vi åkte ned längs med östkusten besökte vi Cairns Botaniska Trädgård(ar) en eftermiddag. Vi skulle inte påstå att det var någon höjdare, men vi såg ett helt gäng coola växter som vi troligen aldrig hade sett om vi inte åkt dit. Det är värt att göra ett litet inlägg om! Vi hade tur för det var uppehåll med regnvädret precis när vi var där. Regnade nämligen i flera dagar i sträck.
Slemolainen till växt, a.k.a. alienhjärna
Ja vi måste drämma upp en till bild på denna overkliga blomma
Växter långpotatis på trädet eller? Ja men släpp fantasin fri ni så kan det nog vara nästan vad som helst.

Likes

Comments

Eftersom vi inte haft Wi-Fi på ett tag nu och heller inte kommer att ha det har vi många tidsinställda inlägg som kommer att komma upp här framöver. Det händer mycket på kort tid och det blir sarjigt om vi lägger upp ett suuuperlångt inlägg varje gång vi har tillgång till Internet. Så därför har vi löst det hela så. Först ut är ett mycket märkligt inlägg som vi skrev i måndags (23/10) då vi var med om något extremt läskigt. Inlägget var tänkt att komma upp här då men så blev inte fallet.

Redo? Here it comes:
Just nu befinner vi oss på ett hotell som vi tog in på akut igår vid 22.30-tiden efter att ha behövt flytt från en ''camping''. Vi ska försöka återge detta i text så kortfattat som möjligt. Här i Australien använder de flesta backpackers en app som heter CamperMate eller WikiCampers för att se vart man lagligt får sova i bilen över natten bland annat. Vi använder oss av den förstnämnda och hittade igår en plats där en privatperson med gård låter en stå på hans mark över natten för bara 5AUD/person. Det är inget ovanligt fenomen och vi har tidigare stått på en privat mark för 10AUD/pers när vi var i Kuranda. I appen stod det att markägaren var en ''trevlig kille'', och att det var en bra och fin plats att stanna vid.

Marken ligger precis vid A1an som skulle kunna jämföras med Sveriges E4:a. Vi fick dåliga vibbar direkt vi svängde ner på gården. Vi möts av 2 stora hundar som kommer i full kareta samt en barbröstad man som det tydligt kan se har varit med om någon typ av allvarlig olycka då han har genomgått omfattande hudtransplantationer. Han verkade konstig men betedde sig välkomnande så vi tänkte att vi inte skulle döma honom och platsen så fort. Vi kom dit vid 16.00-tiden när det fortfarande var ljust ute, så vi lagade mat och markägaren berättade att han hade griskultingar som vi kunde gå och kika på om vi ville samt att det fanns ett promenadstråk som vi kunde gå om vi kände för det. Vi kollade på grisarna och gick en liten bit på promenadstigen för att sedan gå tillbaka till bilen.

Vid 17.30 kom mannen förbi vår bil som stod parkerad så nära A1an som möjligt, 30-40 meter ifrån plåtskjulet som han bodde i, och sa att han satt där nere och spelade musik och det var fritt fram att ''komma förbi och prata lite'' om vi hade tid. Ja det låter ju troligen helt vrickat detta, låter än mer sjukt i text än vad det kändes just då, men jag (Emma) tänkte att han troligen inte hade någon annan att prata med än de som campade på hans gård (denna kväll var det dock ingen annan än vi som stod parkerad här) och att vi kunde gå ner och säga hej i alla fall, fråga typ om han hade fler djur på gården och vara allmänt ARTIG och sedan gå tillbaka till bilen.

Vi gick ner och känner en mysko doft direkt, vilket visade sig vara gräs som han satt och rökte, han drack även öl. Han inleder konversationen med att berätta om sina hundar, och det började spåra redan där då han bland annat säger att han ska försöka avla fram den farligaste och mest intelligenta hunden och att en av hundarna som han har är väldigt snäll, men kan döda en människa om han ger den kommando. Hela hans sätt att uttrycka sig och hur han förde sig var extremt obehagligt och vi ger varandra ''VI MÅSTE DRA''-blicken. Vi försöker slingra oss och prata bort alla ämnen som han kommer in på men vågade inte avbryta honom eftersom han själv sa att han var en extremt våldsam person, SPECIELLT när han drack, men att han var på ''bättringsvägen''. Han säger att han varit med om en allvarlig olycka, att det är därför han ser ut som han gör, och att han legat i koma i 7 månader. Han berättade att han suttit i fängelse och att han mördat flera personer, men att han aldrig skulle ha ihjäl en kvinna eller ett barn så vi skulle inte oroa oss, och att han inte säger detta för att skrämma oss utan för att han vill vara ärlig med oss.

Vi var totalt vettskrämda. Har aldrig, ALDRIG, någonsin varit så rädd i hela våra liv. Han sa att han hade bränt upp sin pistol så sent som dagen innan eftersom han ville bli en bättre människa, men visste att han inte har några som helst problem med att försvara sig utan vapen om han skulle behöva. Varpå han tar fram ett stort knotben från ett dött djur som han säger att han bland annat har dödat två personer med tidigare och berättar hur det gick till. Han pratar non stop och säger att platsen som vi är på har den värsta historien av alla i hela Australien. Han säger att urinvånarna (arborginerna) inom detta område slaktades av, som han själv uttryckte det, ''de vita folket'' och att han nu ser det som hans uppdrag att rena platsen från allt ont. Detta gör han bland annat genom att gräva på gården för att ta upp människobenen som ligger kvar i marken sedan detta skedde. Han visar oss 4 ben som han säger kommer från människor och inte djur. Alla dessa ben har han upplagda i prydlig ordning på en lång hylla som sitter på en av väggarna i skjulet. Det här är bara en BRÅKDEL av allt sjukt han säger och gör. Sådan tur var börjar en av hundarna helt plötsligt att rafsa runt i hans säng tre meter bort (kan tillägga att detta plåtskjul i princip är öppet rätt igenom och det fanns inga dörrar eller fönster någonstans) och vi ser vårt tillfälle att sticka när han går iväg och föser ner hunden från sängen. Vi säger att vi måste gå och lägga oss. Han ''bjuder in'' oss till te och grillat kött till frukost men vi säger att vi måste åka tidigt för vi ska bila långt dagen efter.

Vi går mot bilen som inte ens syns för att det är så kolmörkt. Vi kollar på klockan och ser att vi stått där nere med den här människan i drygt 1 och 1/2 timme. Vi packar ihop bilen och sätter oss i framsätena med nyckeln i och försöker ta oss samman. Vi tänker att vi ska sticka så fort vi får läge men han har släppt lös hundarna och de springer runt, runt vår bil. Vi ser hur han vandrar fram och tillbaka nere vi skjulet till hög musik, går och bankar på någonting i mörkret utanför skjulet, står i ''dörröppningen'' som en svart skepnad och vacklar fram och tillbaka. Vi håller full span och inväntar att hundarna ska springa bort från bilen och att mannen ska försvinna in i skjulet så vi kan sticka. Det går drygt 2 timmar tills vi ser vårt läge att åka. Vi startar bilen och brassar upp på A1an samtidigt som vi ser han springa fram till ''dörröppningen'' och ta ett steg ut på gården. Det är det sista vi ser av honom.

Vi har TOTAL bendarr, jag (Emma) kunde knappt trampa på gaspedalen eller styra bilen för jag darrade så mycket. Vi åker i över en timme, vågar knapp kolla i backspegeln för vi är så rädd att han kommer efter oss. Vi kommer vid 22.30-tiden fram till ett hotell som vi tar in på över natten.

Idag känns det hela så sjukt overkligt och rädslan sitter kvar i en fortfarande. Vi kan knappt fatta att det har hänt. Allt hade lätt kunnat vart en scen ur en skräckfilm. Vi vet ju inte om allt han sagt är sant men nog kände vi att han var extremt farlig och kunde få för sig vad som helst. Så som han spände ögonen i oss när har berättade alla hemskheter, vi fick minst sagt kalla kårar...

En sak är ju säker, vi kommer aldrig mer stanna på en privatägd ''camping'' om det inte redan står många andra bilar där, och lyssna mer på magkänslan i fortsättningen!

Likes

Comments

FÖRBEREDELSER

Detta är ett tidsinställt inlägg.

Hejhej, hallå!
Inatt (natten till 17/10) tog vi in på hotell för att göra någon typ av reseplan för den kommande månaden. När vi åkte hit till Australien var vi rätt så påläst om hur vi skulle ordna med praktiska saker så som bilköp och bank, men resten tänkte vi att vi skulle ta tag i på plats. Vart vi vill åka och så. Vi har inte känt någon stress över att inte ha en plan eftersom vi inte har någon biljett hem, och därmed heller inte någon egentlig tidspress.

Nu känner vi dock att det är dags för en mer detaljerad plan. Vi vill ju se till att hinna med en del innan pengarna börjar sina. Så, nu har vi spenderat timmar med att planera sträckan Port Douglas (där vi befinner oss nu) till Brisbane. Med allt vi ska göra tänker vi oss att det kommer att ta ungefär en månad. Om det skulle ta längre tid så är det okej, vi vill inte låsa oss vid att det ska bli exakt som planerat eftersom saker sällan blir som man tänkt.

Uppdateringarna här styr som sagt av hur vida vi har Internet eller inte, så det kan tänkas gå ett tag mellan inläggen. Vi hörs när vi kan helt enkelt!

Likes

Comments