Hejsan! Idag kände vi att det var dags för löshoppning, så vi byggde en fålla runt nästan hela ridhuset och hade med lite allt möjligt. Först var det 3 cavaletti, sen kom ett lågt hinder för bjudningens skull, tre galoppbommar för rytmens skull och sist (som ni ser på bilden) en 5,5:a med ett kryss och ett stigsprång. Cavalettin gick väl liiite bättre än förra gången, antagligen bara för att hon var trött då, men jag tror att hon fattar den tillslut. Sen kom hindret vilket hon hoppade fint över. Sen bommarna som hon oftast hamnade fel på, men i alla fal FÖRSÖKTE galoppera rätt över. Sen samlade hon lite fart i svängen och kom fint över 5,5:an som var för kort nästan alla gånger tills vi tillslut längde den.

Lite senare idag bestämde vi oss för att at en liten uteritt i skritt på travbanan, jag barbacka. Det var jättemysigt och jag tränade lite smått på ställning och formen.

Sammanfattningsvis var Stårsa trött och lite stel idag, men hon gav sitt bästa och vi avslutade stigsprånget på 1m. Jag är nöjd och det är nog hon med med tanke på allt godis hon fick!😂

~Agnes

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej, hoppas ni har ett härligt jullov, det har jag! Man kan väl inte ha det dåligt när man rider en häst som Stårsa? Hon gör en så glad och jag är så stolt över utvecklingen som vi har gjort och håller på att göra. Hon HAR verkligen utvecklats något enormt sedan jag började rida henne. Det märkte jag verkligen idag, vi inledde passet med fokus på övergångar, alltså skritt, halt, skritt, trav, halt, skritt, halt, skritt, trav, halt, trav, skritt... Eftersom det är en sådan bra övning, både för kommunikationen och musklerna. Så jag började passet med det och hon var så duktig så efter bara 15min kände jag mig klar. Sen så tänkte jag att vi skulle stärka traven på volten och efter ca 5min kände jag mig klar där med och avslutade därmed! Så det blev ett väldigt kort men bra pass och jag tycker att Stårsa skötte sig super! När jag började rida henne skulle vi aldrig ha klarat av det vi gjorde idag! Självklart är vi långt ifrån mitt mål, men tids nog kommer vi dit och nu är det bara att ta ett steg i taget och kämpa på!

Vad vill ni se för inlägg här på bloggen? Är det bra med det vi har, ska vi skriva om ridskolan också eller vill ni ha mindre ridpass utvärderingar? Något annat? Vi är ju nya på det här med bloggandet så vi skulle uppskatta alla tips vi får!

~Agnes

Likes

Comments

Idag longerade vi både Duckie och Stårsa vilket gick jättebra! Duckie har alltid förstått snöret/halsförlängare och det har verkligen gett resultat på de här senaste passen som Miranda har använt den. Duckie fick idag gå lite utan den och hon sökte sig då självmant nedåt! Idag provade Miranda också att longera Duckie i galopp vilket gick super, riktigt fint i båda varven enligt mig!

Stårsa däremot har lite svårare att förstå snöret men jobbar riktigt bra i skritt och påväg att bli bra i trav också! Hon är tyvärr såpass omusklad än så att hon inte orkar jobba rätt på volt och absolut inte galoppera på den korta linan som vi har. Men det löste jag genom att släppa lös och löslongera henne. Hon fattade galopp i båda varven men det blev tyvärr fel i hennes svåra varv. Jag är riktigt nöjd med hästarna idag och ser fram emot lovet som väntar!

~Agnes

Bild från förra vintern då det faktiskt fanns snö!⛄

Likes

Comments

Hej!

Förra lördagen hoppade ju både jag och Agnes, vilket gick över förväntan. Ducky bjöd mot hindret och ville verkligen hoppa efter ett par gånger! Vi gjorde en studs och sen en 5 och en halva direkt efter! Vi gjorde den övningen för att hästarna skulle få in galopp sprången och falla in i galopp. Nu är vi påväg dit och vet inte om vi ska longera alla tre eller om jag ska rida ducky och longera resten... Aja vi får se! (Bilden är från en löshoppning för ett tag sen)

~Miranda

Likes

Comments

Hej, nu i helgen har min dator varit hos Miranda, därför sen uppdatering!

Jag började passet i lördags med att värma upp på lite bommar och volter i skritt och trav och Stårsa var suuuperfin😍 , det märks verkligen att allt mitt slit har gett resultat! Bommarna i tvåstuds till fem och en halv serien lades snabbt upp till hinder och Stårsa tyckte att det var jätteroligt! Tyvärr blir hon väldigt het och eftersom hon är så känslig i munnen och gapar för förhållning så vill man inte ta så hårt i henne, så det går för fort. Vi får verkligen träna på vikt hjälper så det löser sig... Aja, det gick nästan helt perfekt och vi hoppade som max ca 11-12 hål vilket motsvarar ca 75-80 cm, men jag höll på lite för länge och eftersom hon inte har så bra kondis började hon vägra, tillslut fick jag över henne igen men eftersom hon var så trött fick vi avsluta där. Cavalettin var väldigt rolig att prova då hon verkligen inte fattade hur hon skulle göra och hoppade genom halva! Det ska bli roligt att fortsätta träna på den, kanske ska vi löshoppa hästarna på de?

Hoppas ni har haft en bra dag,

~Agnes

Gammal bild på en nästan lika trött Stårsa som i lördags!

Likes

Comments

Vi är väldigt dåliga på att uppdatera och jag antar att vi egentligen är lite för lata... Men nu i helgen så kommer vi uppdatera och förhoppningsvis kommer vi att fortsätta med det! Men vi är inte med hästarna på Bergsängen så ofta så det är ju en bidragande faktor till den usla uppdateringen...

Aja, vi ska till Edward imorgon och vi har planerat massor med roliga saker som vi ska göra! Vi tänkte hoppa studs till 5,5a och lite upphöjda travbommar på volt och rakt också. Det blir Mirandas och Duckies första hoppning med sadel och båda hästarnas första gång på cavaletti. Vi har känt att det är viktigt att jobba Duckies självförtroende från marken (löshoppning) innan vi tar steget upp på ryggen inom hoppning, men nu är det dags!

Stårsa brukar göra en jättesnäv sväng in mot mitten ca 4 galoppsprång efter hinderna, vilket verkligen inte är bra så det tänkte Agnes ta tag i imorgon men också som sagt att introducera cavaletti.

Miranda tänkte bara försöka få Duckie att bjuda mot bommar/hinder och våga, hon är väldigt känslig i munnen och har svårt att ta stöd i munnen och bjuda.

Sammanfattnings så är vi tillbaka med ny motivation och ska köra hårt! Kanske gör vi någon julgrej...

Hej så länge,

~Agnes & Miranda

Likes

Comments

Hej!

Nu var det väldigt längesen vi skrev och jag (Miranda) tänkte ta tag i det för jag sitter på en väldigt tråkig lektion! Sen vi skrev sist har Ducky fått ett nytt träns, PS High jump, Vilket hon funkar lika bra som på pullar, Hon har även fått en ny förbygel också den från PS, High five förbygeln! Den funkar super! Jag har köpt freejumps i rosa, och Sparar till de nya veredus carbon gel color edition i ! Ducky har haft ett otäckt sår som var tänkt att sys men vi ångrade oss och det har läkt bra och hon stod 1 vecka sen gick vi promenader och sen red vi som vanligt! Men senaste gången vi löshoppade så hoppade Ducky 120 oxer! Väldigt duktig som vanligt, och vi prövade på grind men den var väldigt läskig så det slutade med att jag fick hoppa före och efter det funkade det bra! Perry hoppade 150! Hon samarbetade bättre än vanligt och vi slapp hovar i huvudet hehe. Jag har prövat sporrar på Ducky och det fungerade super! Hon gick på tygel även i traven och höll traven över bommar och inte lika spänd och nervig! Jag kan väl berätta lite om Agnes och Stårsas senaste hoppning för den gick väldigt bra och flöt på, det hoppade plank, kombination och sista hindret i slutet av kombination låg på 110 på slutet, och de testade även hinder på snett igenom linjen! det var lite vingligt i början men blev stabilt i slutet! Jag vet inte om det blir så mycket uppdatering på ett tag nu men vi ska vara där hela jullovet så då blir det mycket uppdatering!

~MirandaLikes

Comments

Hej! I mitt första inlägg tänkte jag göra som Agnes och berätta om Ducky! Jag kan börja med att säga så alla vet att jag kommer skriva Ducky och Agnes stavar det Duckie! Iaf så heter Ducky, Lucky Duckíe och är en travare född 25 juni 2007! Hon tävlar fortfarande i trav men inte mycket och inte så satsigt.... Första gången jag såg Ducky var gången efter Agnes och Ebba (den tredje som rider ibland hos travarna) hade ramlat av Stårsa och Perry, jag ville rida Ducky men Edward sa att hon var galen och inte gick att rida för hon var FARLIG så då fick jag rida perry, det gick bra men hon var inte personlig och alldeles för stor för mej som gillar små ponnys eftersom hon är 1.70.... efter ett par veckor tänkte jag att jag iaf skulle börja jobba Ducky från marken, och eftersom hon är en så osäker och speciell häst var det inte enkelt... men efter kanske 3 månader började hon lita på mej och vi tränade ordentligt! Ducky har en speciell rygg som är JÄTTE känslig så nån sadel har varit omöjlig att hitta så när jag började rida henne red jag barbacka... Jag ramlade av många gånger men det gick framåt! Efter ett tag började vi fundera på hennes mun eftersom den är sjukt känslig, så vi testade hackamor men då insåg hon att hon kunde bocka utan att nån tog tag i munnen så det slutade inte så bra... Men vi har testat 1000 tals bett och nu insett att nova bettet är bäst tillsammans med ett pullar träns med anatomiskt nackstycke! Nu har vi även en sadel som passar om man har fårskinnspadd, förbygel, och gel padd! Enligt mej är hon den bästa PONNYN (hon är bara 1.46 i mankhöjd) man kan ha ven om hon är galen!

~Miranda

Likes

Comments

Hej! I mitt första inlägg här på bloggen tänkte jag berätta lite om Stårsa.

Stårsa Star aka Stårsa är en varmblodstravare som numera är en varmblodsridtravare! Hennes namn betyder busig stjärna och det passar henne utmärkt. Hon är nu pensionerad, men vann totalt fyra amatör lopp under sin karriär. Hon ägs av min farfars bror och bor i utkanten av Norrtälje. Stårsa föddes i Maj 2001 och är nu 15 år.

Själv har jag ridit och tränat henne sen hösten 2014. På den tiden har vi hunnit lära oss mycket av varandra och så småningom ska vi väll också komma ut och tävla! Första gången jag såg henne var jag så liten att jag inte mins något, men andra gången mins jag desto mer.

-Jag vill rida den där bruna! Hade min kompis sagt och trots att "den bruna" skulle vara lite svårare än den mörkbruna så blev det som hon ville. Allting gick bra tills vi skulle försöka gallopera. Det var nämligen så att vi red utomhus på travbanan och våra hästar kunde inte tänka sig något annat än att tävla med varandra där! Så den ridturen slutade med en avramling för min kompis del och ett häst byte för oss båda. Nästa gång vi skulle rida på min farfars brors tokiga hästar så blev det min tur att hoppa upp på "den bruna", det var helt enkelt då jag fastna för den vackra, ädla springaren!


~Agnes

Likes

Comments